|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
elektryka w mitsubishi |
Autor |
Wiadomość |
Takumi [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2007, 21:38 elektryka w mitsubishi
|
|
|
Drodzy MITSUMANIACY zwracam sie z prosba o pomoc.Jest to niewielki problem dotyczacy
podświetlenia stacyjki i oswietlenia po obu stronach na nogi.Temat moze wydac się błachy.Dopiero zapoznaje sie z tym samochodem i dlatego chciałbym zaczerpnac porady od ekspertów. Temat za chwile przyblize jednak chciałbym uzyskac konkretne odpowiedzi,mam kilka swoich rozwiazan ale nie chcę nic sugerować.Opis problemu:otwieram prawe drzwi i zapala sie kontrolka otwartych dzrzwi,pika sygnał,zapala sie podswietlenie stacyjki i oswietlenie na pedały i oswietlenie po stronie pasazera na nogi.Do tego momentu jest ok.Ale gdy otwieram drzwi po stronie kierowcy czyli lewe,podswietlenie stacyjki i oswietlenie na nogi oraz kontrolka otwartych drzwi nie zapala się ale wydaje sygnał pikania.I to tyle.Dodam tylko ze zarowno po otworzeniu drzwi prawych czy lewych wszystkie potrzebne oswietlenia działały(z wczesniejszych spostrzezeń).Problem zauważyłem tuz po spaleniu się żarówki w schowku po prawej stronie.Somebody help me!Pozdrawiam[/b] |
|
|
|
 |
pawulec [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2007, 22:44
|
|
|
Wymień żarówkę w schowku |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 22-02-2007, 09:30
|
|
|
Cytat: | Wymień żarówkę w schowku | To raz.
Druga rzecz - ściągnij service manual z naszej strony i przejrzyj sekcję elektryki wnętrza. Znajdziesz tam na pewno opis bezpieczników i połączeń. Są tam też procedury testowe. |
|
 |
Takumi [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 10:38 Domo arigato! z jap.(dziękuje bardzo)!
|
|
|
Tak właśnie przypuszczałem.Miałem kilka opcji tzn:ta żarówka w schowku była połączona szeregowo z otwarciem lewych drzwi(spaliła się i nie zamyka obwodu) 2.Podejrzewałem ze moze ktoryś z bezpieczników albo czujnik otwarcia lewych drzwi.Jeszcze tego nie sprawdziłem.Zajmę się tym jak czas pozwoli w piątek.Jak naprawie to napisze na forum.Service manuala przejrzę również.Jeszcze raz dziekuje za pomoc!Pozdrawiam wszystkich MITSUMANIAKÓW!!! |
|
|
|
 |
|
|