Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowe ceny na Lancera 1,6 i 1,8 !
Autor Wiadomość
qbak
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2013, 10:31   Nowe ceny na Lancera 1,6 i 1,8 !

Witam wszystkich Forumowiczow !
Jak podobają się Wam nowe ceny na Lancera?
No i w końcu jest silnik 1,8 !

Wczoraj miałem fajna sytuację w AutoWache w Baranowie. Pytałem o Pajero Sport i sprzedawca zapewniał mnie że dzisiaj daje rabaty flotowe ! minus 10 tys. Cos mi to jak zwykle u nich podpadało i w domu sprawdzam neta i cwaniak myślał że mnie na bierze... a tu zmiana cennika na -10 tysi . Nienawidzę takiego czegoś. Kupuje juz 3 mitsu i choć mieszkam w Baranowie to zrobię to jak zwykle gdzie indziej. Szkoda. Poprzednio kupowalem Lancera i ten sam sprzedawca stwierdził ze mi nic nie dołoży do standardu,bo on nie ma problemów ze sprzedażą lancerow. Wiec gotoweczke zabralem i pojechał em w ten sam dzien do Kalisza i dostałem gratis do ceny wyjściowej: lakier, czujniki parkowania, Locka, dywaniki + bagażnik gumowe, nakładki na progi i dobre słowo. wrocilem Lancerem.
I wczoraj po 3 latach to samo. Nic się nie nauczyli.
A jakie są Wasze spostrzeżenia ?
Ostatnio zmieniony przez qbak 15-12-2013, 16:11, w całości zmieniany 2 razy  

bart210 
Mitsumaniak

Auto: Lancer X
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-12-2013, 11:03   

Dziwna sprawa. Podobno silnik nie spełnia nowych norm Euro, dlatego nie mógł być sprzedawany w tym roku w nowych samochodach.
Ciekawe dlaczego silnik 1.8 jest tylko w Sportback.

pablo diablo 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Wysłany: 15-12-2013, 11:10   

Gdy ja robiłem zakup lancera oczywiście probowałem tam gdzie mieszkam i powiem że Pan nie był miłyi niezabardzo mogłem coś stargować. udałem sie do Krakowa tam dostałem wszytko co chcialem i oczywiście dużo niższą cene.

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 15-12-2013, 12:28   

bart210 napisał/a:
Ciekawe dlaczego silnik 1.8 jest tylko w Sportback.

Mnie jeszcze ciekawi 1.8 5 MT (143KM), przecież nowsze lancery miały 140KM i elektryczne wspomaganie, czyżby powrócił stary model, czy to pomyłka na stronie MMC.

bart210 
Mitsumaniak

Auto: Lancer X
Wysłany: 15-12-2013, 14:29   

Wydaje mi się, że pomyłka. Jak ja kupowałem w 2011r. to też było na stronie napisane 143KM a faktycznie było 140KM.

marcowoj 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.6 inv '12
Wysłany: 15-12-2013, 17:32   

72 590 zł i 77000 zł niezła cena za lancery sportback. :o

http://mitsubishi.torun.pl/cennik/Lancer-Sportback

tyku 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-12-2013, 19:46   

marcowoj napisał/a:
77000 zł niezła cena za lancery sportback

Gdyby to była wersja Intense to można cenę zaakceptować, ale za Invite to przesadzili z ceną.

Toretto 
Forumowicz
Driver

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 15-12-2013, 22:27   

Dziwna polityka. Lancer SB w momencie gdy był świeżynką na rynku był również jednym z najtańszych nowych kompaktów jaki dało się kupić w Polsce. Nie wiem co tak wywindowało cenę.

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 15-12-2013, 22:33   

Toretto napisał/a:
Nie wiem co tak wywindowało cenę
Kurs yena. Japończykom wartość ich waluty rośnie bo gospodarka silna itp., a u nas spada bo wiadomo czemu :wink: . Temu przelicznik jest niekorzystny. Było o tym coś w informacjach na stronie MMC. Teraz kurs jest 2,939/100 jpy a jeszcze pół roku temu było ok 2,54/100jpy. Przy 2mln jpy to 8 tyś różnicy.

Bart2001 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback Invite 1,8
Wysłany: 16-12-2013, 09:08   

Z tym kursem to chyba coś nie tak. W ciągu ostatniego roku spadł on o ponad 20% - jen cały czas się osłabia co poprawia konkurencyjność ich eksportu - rok temu było to ok 3,7/100jpy. Ceny zaproponowane przez MMC to śmiech na sali - w tej cenie spokojnie można kupić coś nowszego np Mazdę 3 z lepszym i oszczędniejszym silnikiem. Nasprowadzają pewnie trochę tych Lancerków i potem będą przez dwa lata sprzedawać z upustami do 15 tys.

[ Dodano: 16-12-2013, 09:19 ]
Doda jeszcze że jak kupowałem Lancerka pod koniec 2009 roku to kurs był 3,15, a płaciłem ok 67 tys. Aktualnie kurs to 2,94 czyli ok 7% mniej a cena to 77 + 1,9 za lakier, czyli blisko 79 tys. za model który jest już 5-6 lat na rynku. Chore, a może marka premium :shock:

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 17-12-2013, 10:51   

W/g mnie to chwyt marketingowy, potem zrobią obniżkę, że niby taka niespotykana okazja.
Coś takiego zrobili jak ja kupowałem swojego w 2004.

qba_2 
Forumowicz
qba

Auto: Lancer Instyle '11, Colt '11
Wysłany: 18-12-2013, 08:51   

Kurs nijak się ma do bardzo dziwnej polityki Mitsu, jeszcze niedawno prezes Forda mówił, że świadome obniżanie wartości jena przez Japonię stwarza problemy z konkurencyjnością wobec Toyoty bo ta obniża ceny, a mimo to ma największy zysk od lat. Tak słaby jen był ostatnio ponad 2.5 roku temu, także Lancery mają kosmiczne ceny. A może są to ceny już nowego modelu tylko zapomnieli go ujawnić :)

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 18-12-2013, 09:10   

sla napisał/a:
W/g mnie to chwyt marketingowy, potem zrobią obniżkę, że niby taka niespotykana okazja.
Coś takiego zrobili jak ja kupowałem swojego w 2004.

Otóż to. Być może gdzieś w Polsce są jeszcze roczniki 2012, i dlatego na 2013 nie ma jeszcze rabatów - te 70 tys to cena katalogowa.
Z drugiej strony to dobrze wróży. Widocznie będą w takich cenach, że gdyby je teraz opublikowali to nikt nie kupiłby tamtych z 2012, jeśli coś jeszcze zostało.
Moim zdaniem cena na roczniki 2013 będzie na takim samym poziomie jak dotychczas na 2012 lub niższa. A że nie zmieniają ceny katalogowej to zrozumiałe. W końcu lepiej się słyszy " cena np. 57 tysięcy po rabacie kilkunastu tysięcy" niż " cena 57 tysięcy po rabacie po rabacie dwóch tysięcy".
Ceny wyjściowe się nie zmieniły, po prostu nie ma jeszcze rabatów na roczniki 2013.
No, i cieszy powrót 1.8.

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 18-12-2013, 10:12   

qba_2 napisał/a:
A może są to ceny już nowego modelu tylko zapomnieli go ujawnić :)

jakby nawet ( ale to mrzonki), to nowy model obecnie różne marki dają nawet taniej niż poprzedni (choćby tylko symbolicznie). Więc to byłby strzał we własną stopę- jeśli Mitsubishi marzy o podniesieniu sprzedaży w Polsce (a nawet tylko utrzymaniu obecnego poziomu), to muszą się dobrze zastanowić nad cenami.

tyku 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-12-2013, 10:32   

Uwex napisał/a:
jeśli Mitsubishi marzy o podniesieniu sprzedaży w Polsce

Ja to się cieszę, że wysokie ceny. Nie chcę, aby ludzie się z volkswagenów i innych niemieckich szrotów, przerzucili na mitsubishi, bo wtedy nie będę się wyróżniał z tłumu. :D
Trzeba wtedy będzie kupić PROTONA. Ojciec mój miał Protona to ludzie się zastanawiali co to za wynalazek. W Polsce było zarejestrowanych kilka egzemplarzy (wyjątkowy samochód).

Odpowiedz do tematu