|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] silnik w oleju |
Autor |
Wiadomość |
nephilim
Mitsumaniak 01486/KMM
Auto: Outlander II 2.0 Ralli Art
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-12-2013, 19:07 [II 2.0 DID] silnik w oleju
|
|
|
Jako że mój mały mitsumaniakowy tourplan (por. http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=135 ) był dość dynamiczny do domu wróciłem z silnikiem dość drastycznie ochlapanym olejem.
Po drodze na autostradzie odnotowałem istotny spadek mocy (prędkość ok. 100 km / max).
Dziś dopiero znalazłem chwilę aby wyjść i spojrzeć - od przodu silnik w dół jest bardzo ubabrany. Nie ma punktu - jest wszędzie.
Byłem u kolegi (piątek po świętach;) ) który podłączył komputer - był tylko komunikat o przekroczeniu mocy na turbinie. Aby było ciekawiej dziś już silnik działał z normalną mocą (podczas testu przyśpieszał pięknie).
ZGADUJĘ że mogły pójść uszczelniacze na turbinie a na autostradzie zablokowały mi się na chwilę łopatki.
Jakieś sugestie Panie i Panowie ? |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-12-2013, 13:53
|
|
|
Wg mnie to masz pękniętą rurę na intercoolerze. Jakoś ten olej z turbiny musiał wylecieć na silnik. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
|
|