Przesunięty przez: Hubeeert 21-03-2007, 01:57 |
[C5X 88-92] z cyklu WTF?! |
Autor |
Wiadomość |
qubex [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2007, 19:10 [C5X 88-92] z cyklu WTF?!
|
|
|
takie pytanie.. bo odkurzalem dzisiaj (wreszcie mialem czas od kupna) mojego Colcika 1.5 `90 8v GLXi i znalazlem pod siedzeniami obydwoma przednimi kabelki wychodzace z podlogi zakonczone "wtyczkami".. i nie wiem od czego one sa, moje pierwsze skojarzenie - moze do podgrzewanych siedzen za doplata? czy ktos wie moze? fotki daje tu bo specialnie duze zrobilem zeby bylo wyraznie widac:
oraz pytanie.. to na drugiej focie, wystajace z podlogi.. te jak gdyby szyny.. to do czego one sa?
ogolnie zaczynam moja przygode z Coltem wiec wypadalo by wiedziec |
Ostatnio zmieniony przez josie 22-02-2007, 16:09, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-02-2007, 19:15
|
|
|
qubex napisał/a: | takie pytanie.. bo odkurzalem dzisiaj (wreszcie mialem czas od kupna) mojego Colcika 1.5 `90 8v GLXi i znalazlem pod siedzeniami obydwoma przednimi kabelki wychodzace z podlogi zakonczone "wtyczkami".. i nie wiem od czego one sa, moje pierwsze skojarzenie - moze do podgrzewanych siedzen za doplata? |
dobre skojarzenie
[ Dodano: 18-02-2007, 19:16 ]
qubex napisał/a: | oraz pytanie.. to na drugiej focie, wystajace z podlogi.. te jak gdyby szyny.. to do czego one sa? | nadmuch |
Just think...
. |
|
|
|
 |
qubex [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2007, 19:34
|
|
|
dzieki Hubeeert za szybka odpowiedz!
a to czemu nadmuch jest tylko z jednej strony?
i czyli jak dokupie siedzenia podgrzewane z Colta lub Lancera z tego rocznika to beda pasowaly? |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 18-02-2007, 19:39
|
|
|
Ewentualnie może też do podpięcia bocznych poduch tych montowanych w boku fotela - jak w Carismie ale nie jestem pewien czy do Coltów był taki bajer - raczej tak jak Hubeert napisał - podgrzewanie foteli |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 18-02-2007, 19:43
|
|
|
saphire, w C5xA nie bylo poduszek powietrznych. Natomiast na niektorych rynkach wystepowaly napinacze pirotechniczne pasow - na przyklad w USA. Tyle ze nie bylo zadnych kabli na zewnatrz.
Gdybys chcial miec podgrzewane fotele potrzebujesz jeszcze sterowanie i przekazniki. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
qubex [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2007, 19:52
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Gdybys chcial miec podgrzewane fotele potrzebujesz jeszcze sterowanie i przekazniki. |
a nie mozna calego "kompletu" z np lancera jakiegos dostac? albo colta? gdybym znalazl na allegro lub szrocie? i jak z tym nawiewem? jeszcze raz dzieki za informacje |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 18-02-2007, 20:04
|
|
|
qubex napisał/a: | a nie mozna calego "kompletu" z np lancera jakiegos dostac? albo colta? gdybym znalazl na allegro lub szrocie |
Jak znajdziesz to jak najbardziej mozna. Tyle ze trudno upolowac.
[ Dodano: 18-02-2007, 20:06 ]
Co do nadmuchu - zdjecie robiles pod fotelem pasazera prawda? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
qubex [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2007, 20:57
|
|
|
yyyyyyy juz sie pogubilem ale chyba tak jutro jak bedzie jasno to moge sprawdzic dokladniej.. a czemu pytanie?
to moze sie uda upolowac a pasuja tylko z tych lat produkcji (89-92)? czy z innych tez? oczywiscie bez przerobek.. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 19-02-2007, 02:05
|
|
|
qubex napisał/a: | a czemu pytanie | A zwrociles uwage na to ze przed fotelem pasazera podloga jest uniesiona z lewej strony w ksztalt takiego trojkata? To wlasnie kanaly do nawiewu. qubex napisał/a: | tylko z tych lat produkcji (89-92)? czy z innych tez? oczywiscie bez przerobek | Bez przerobek tylko z tych. Tyle ze nie sa to te "kubelki"
Chyba nawet wiem kto takie ma tyle ze dla siebie juz zamowilem... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
promil69 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2007, 21:42
|
|
|
Panowie.... te "szyny" o których mowa, są tylko pod siedzeniem pasażera i pierwotnie był tam montowany dodatkowy schowek (gdzieś widziałem na fotkach z jakiegoś zlotu).
Tzn. nie jestem pewien na 100% ale wyglądało to dosyć ogyginalnie Nie chodzi mi o nawiew tylko te bezpośrednio wysające z fotela (też tak mam.)
Jak zwykle nie doczytałem.... z góry przepraszam. ale może komyś sie przyda |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 20-02-2007, 22:34
|
|
|
promil69 napisał/a: | Panowie.... te "szyny" o których mowa, są tylko pod siedzeniem pasażera i pierwotnie był tam montowany dodatkowy schowek |
aaaa te szyny...
faktycznie, jest tam taka szuflada, komuś wypadła i nie masz...
ale to co wystaje z podłogi to nawiew na nogi pasażerów z tyłu! |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 21-02-2007, 13:17
|
|
|
qubex napisał/a: | oraz pytanie.. to na drugiej focie, wystajace z podlogi.. te jak gdyby szyny.. to do czego one sa? |
No jakby o czyms innym mowimy promil69. Ty o szynach mocowanych do fotela i sluzacych do schowka a qubex o tym co z podlogi wystaje |
Just think...
. |
|
|
|
 |
qubex [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 23:50
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | qubex napisał/a: | oraz pytanie.. to na drugiej focie, wystajace z podlogi.. te jak gdyby szyny.. to do czego one sa? |
No jakby o czyms innym mowimy promil69. Ty o szynach mocowanych do fotela i sluzacych do schowka a qubex o tym co z podlogi wystaje |
dokladnie! o te szyny mi chodzilo bo nie umialem tego inaczej okreslic.. ale dzieki przy okazji za ta informacje o brakujacym schowku.. moze kiedys skompletuje wszystkie brakujace elementy.. ale ciezko znalezc na jakims szrocie Colcika na czesci we wrocku |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 23-02-2007, 11:30
|
|
|
qubex Bier autogielda w łape i dzwońta Coltów, Carism i Lancerów jak mrówków. Poza tym zadzwoń do Auto Marpo na wylocie na Warszawę (Zakrzów). Mają dużo części do Mitsubishi używanych. |
|
 |
|