Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:30
[MSS ALL] [ELEKTRONIKA] Problem z pilotem
Autor Wiadomość
pasikowski78
[Usunięty]

Wysłany: 30-04-2008, 22:13   [MSS ALL] [ELEKTRONIKA] Problem z pilotem

Nagle przestał mi funkcjonować pilot od centralnego (nawet oba), gdzie szukać przyczyny tej usterki ? ps. baterie sprawdzałem.
Ostatnio zmieniony przez cns80 26-02-2009, 12:47, w całości zmieniany 2 razy  

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-05-2008, 13:01   

Słyszałem że alarm potrafi się rozprogramować podczas wymiany baterii w pilocie, ale dla mnie to trochę dziwne. Potem trzeba poprostu powiązać piloty z alarmem u jakiegoś fachowca.

Kojak
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2008, 17:51   

Rozłóż pilot i złóż w pobliżu lewego lusterka lub w samochodzie. U mnie zadziałało :wink:

pasikowski78
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2008, 17:25   

Ja cię ... Kojak, jesteś debeściak. Zrobiłem tak jak mówiłeś tyle, że w środku samochodu przy radiu, tzn. wyjąłem baterię odczekałem ok 30 sekund i złożyłem pilota . I nagle wciskam czerwony i słyszę ten cudny dźwięk siłowników.

Już dałem na mszę w twojej intencji... a fachury na forum wysyłali mnie do serwisu, pzdr. ze Sztokholmu.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 09-05-2008, 17:29   

pasikowski78 napisał/a:
Zrobiłem tak jak mówiłeś tyle, że w środku samochodu przy radiu, tzn. wyjąłem baterię odczekałem ok 30 sekund i złożyłem pilota . I nagle wciskam czerwony i słyszę ten cudny dźwięk siłowników.
Przydałoby się kliknąć "POMÓGŁ" dla kolegi :wink: .

pasikowski78 napisał/a:
fachury na forum wysyłali mnie do serwisu,
Nie wysyłali tylko mówili co słyszeli (właśnie w przypadku MSS) :)

Kojak
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2008, 19:07   

No to bardzo dobrze że zadziałało :D
Ja w ten sposób zawsze składam piloty od centralki, przy wymianie baterii.

jerk1 
Forumowicz
jerk1

Auto: Space Star2004 1,6;
Wysłany: 11-05-2008, 19:22   

Przed kupnem MSS trochę się dziwiłem jak niektórzy radzili (zbliżać do lusterka )lub jak te tutaj. Dlatego gdy kupiłem swojego miśka, pierwsze co zrobiłem to dokładnie sprawdziłem alarm i jego instalację. I prawda jest taka- alarmy są montowane przez sprzedającego dilera gdy auto kupujemy nowe, centralki alarmu są umieszczane w każdym salonie gdzie inndziej, alarmy mogą byc różne, ( ja mam np. ze znaczkiem Mitsubischi ale jest to alarm Prestige 400 ) a przywiezione z zagranicy mają lub mogą mieć nie występujące na naszym rynku. Ale o zbliżaniu do lusterka lub tp. to są bzdury. Jeszcze nigdy nie spotkałem aby alarm miał coś wspólnego z lusterkiem. Pilot może miał zaśniedziałe styki i po prostu rozbiórka i powtórne złożenie przywróciła mu sprawność a nie składanie przy lusterku prawym czy lewym. O programowaniu czy zestrajaniu pilota z alarmem też nie można nic powiedzieć póki nie jest znana marka zamontowanego alarmu (w każdej marce są inne zasady ). To narazie tyle. Jak co służę w temacie alarmów pomocą

zawidam1990 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star
Wysłany: 18-02-2010, 07:54   

Mam problem z alarmem, chyba z pilotem. Chyba w pilocie zrobiło się zwarcie bo dioda świeciła sie cały czas a samochód nie reagował, po rozebraniu pilota i wyciągnięciu bateri i ponownym jej włożeniu, niestety nadal samochód i alarm nie reaguja. Samochód moge otworzyć tylko za pomocą kluczyka, ale wtedy cały alarm warjuje, nawet po załączeniu zapłonu nadal migacze migaja. Proszę o pomoc.
Na pilocie od alarmu jest napisane: FCC: ELVAT5G

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 18-02-2010, 11:06   

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1027029.html
Prawdopodobnie alarm Prestige. Dystrybutor na Polskę to chyba Amervox
Czy tak wygląda ?

Napisz PW do tego kolegi: http://forum.mitsumaniaki...wprofile&u=1970
Może on Ci coś podpowie.

zawidam1990 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star
Wysłany: 18-02-2010, 11:17   

Tak to te sam pilot, tylko u mnie przyciski są czerwone

guliweriada 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star Avance 1,8GDI 122KM
Wysłany: 15-07-2011, 17:51   

Witam,
w necie znalazłem coś takiego:
"Rozłóż pilota, wejdź do samochodu (nie wkładaj kluczyków do stacyjki, nie rygluj drzwi, tylko zatrzaśnij za sobą). Włóż baterie do pilota (nie składając go). Następnie trzymając wciśnięty przycisk do zamykania zatrzaśnij obudowę pilota z bateriami w środku ;) . Jeżeli nie zaświeciła się dioda na pilocie do od razu to po zatrzaśnięciu pilota szybko naciśnij ten sam przycisk.
Powinno zadziałać."
Ja właśnie coś takiego wykonałem i centralny śmiga z pilota:)

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 12-01-2014, 23:05   

Dziś problem rozparowanego pilota spotkał mnie - wyszedłem rano na parking do auta, wciskam klawisz, a auto nie reaguje.
Wróciłem do domu wziąłem drugi komplet i pojechałem.
Wróciłem, wymieniłem baterię i pilot sam w sobie działa tzn. jak wciskam klawisze to dioda się zapala, niestety auto a raczej alarm nadal nie reaguje. Próbowałem wyciągać i wkładać baterię w aucie z rozbrojonym oraz uzbrojonym alarmem i nic :-( 3 lata temu też wymieniałem baterię w domu i nie było problemów, być może, bateria się rozładowała w nocy i pilot zbyt długo nie miał zasilania...

To rozbieranie "w pobliżu lusterka" pewnie ma na celu bliskość centralki, a że akurat w tamtym przypadku była w jego pobliżu działało. Pytanie jak blisko centralki musi być pilot przy wkładaniu baterii by się sparował i czy baterię wkładać na uzbrojonym czy rozbrojonym alarmie?

Alarm mam z takim kluczykiem jak 3 posty wyżej tyle, że u mnie klawisze są czerwone. Według książeczki od alarmu jest to alarm "Mitsubishi 400 BSV"strefy zabezpieczeń: zapłon, czujnik ruchu, czujnik uderzenia

BENNY777 
Forumowicz

Auto: BENNY777
Wysłany: 13-01-2014, 07:09   

JA bym radził włożyć kluczyk do zapłony przekręcić aby pojawiło się napięcie na stacyjce i przytrzymać zanikanie drzwi na pilocie przez około 3 sek i powinny zatknąć się drzwi. Kluczyk cofnąć z pozycji zapłonu

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 13-01-2014, 18:01   

Niestety nic nie pomaga. Ma ktoś jeszcze jakiś sposób albo bardziej szczegółową instrukcję "krok po kroku" być może jakiś oczywisty krok pomijam...

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 13-01-2014, 18:18   

W magicznej książce od alarmu masz wykaz serwisów alarmu, może tam podpytaj.
Standardowa nazwa tego alarmu to bodajże Prestige APS400MX, stosowany jest w różnych markach.
Instrukcję instalacji jakąś mam, jak coś to podaj mi na PW swój mail to ci podeślę, plik waży tylko 360KB :D .

Odpowiedz do tematu