Przesunięty przez: Bzyk_R1 03-12-2017, 19:32 |
czy tą CVT skrzynia da się jeżdzić? |
Autor |
Wiadomość |
motif
Forumowicz
Auto: octavia
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-01-2014, 22:15 czy tą CVT skrzynia da się jeżdzić?
|
|
|
Czesc,
testowalem dzis nowego outlandera w benzynie 2.0 4x4 ktory niestety jest tyko w opcji z ta automatyczna skrzynia (bo ja che 5 miejscowego) Co o niej sadzicie? da sie tym jezdzic, nie jest awaryjna? No i te skrzydelka przy kierownicy mi sie nie podobaja...trudno miec opinie po krotkiej jezdzie testowej ale wydawalo mi sie troche mulowata i glosna.
Prawie ze zdecydowany jestem na wycofanie zamowienia na skode Yeti i zamowic oulandera
tylko ta skrzynia mnie meczy...
dzieki |
|
|
|
 |
xylen
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 Intense Plus CVT
|
Wysłany: 13-01-2014, 23:59
|
|
|
Na temat CVT znajdziesz na forum mnóstwo opinii, ma zagorzałych fanów jak i zadeklarowanych wrogów:)
Po prawie 50 tys przejechanych z ta skrzynia śmiało mogę polecić, do miasta idealna w trasie też spokojnie daje rade, nie słyszałem aby ktoś miał jakiekolwiek problemy techniczne. |
_________________ Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Citroen C3 1.6 Sensodrive
 |
|
|
|
 |
motif
Forumowicz
|
Wysłany: 14-01-2014, 02:05
|
|
|
dzieki! a jeszcze pytanie czy te manetki musza byc srebrne??? nie ma w jakiejs wersji czarnych? bo tak wygladaja strasznie tandetnie i odpustowo... |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Pomógł: 25 razy Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 843 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 14-01-2014, 07:35
|
|
|
Tylko , że xylen ma z silnikiem 2.4 . Natomiast zestawienie którym jeżdziłeś może Cię męczyć cały czas jako przyszłego właściciela .
Z jakim motorem zamówiłeś Yeti ??? |
|
|
|
 |
xylen
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 Intense Plus CVT
|
Wysłany: 14-01-2014, 08:15
|
|
|
Cytat: |
dzieki! a jeszcze pytanie czy te manetki musza byc srebrne??? nie ma w jakiejs wersji czarnych? | no niestety są tylko srebrne, w sumie to niewiele je widać...
PiotrKw ma racje, ja mam mocniejszy silnik, z mniejsza mocą komfort będzie mniejszy. |
_________________ Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Citroen C3 1.6 Sensodrive
 |
|
|
|
 |
motif
Forumowicz
|
Wysłany: 14-01-2014, 09:10
|
|
|
PiotrKw napisał/a: |
Tylko , że xylen ma z silnikiem 2.4 . Natomiast zestawienie którym jeżdziłeś może Cię męczyć cały czas jako przyszłego właściciela .
Z jakim motorem zamówiłeś Yeti ??? |
zamowilem 2.0 TDI 110HP wiec tez bez szalow, dealer mnie zrobil w konia bo nie powiedzial ze na homologacje ciezarowa musze to zaznaczyc przed rozpoczeciem produkcji auta wiec sie spoznnilem i po homologacji. W tym momencie zlozylem wypowiedzenie. |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
|
Wysłany: 14-01-2014, 11:16
|
|
|
motif napisał/a: | zamowilem 2.0 TDI 110HP wiec tez bez szalow, |
Ale za to wyprzedzanie na pewno będzie przyjemniejsze |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 14-01-2014, 14:24
|
|
|
Cytat: | Ale za to wyprzedzanie na pewno będzie przyjemniejsze | ale wygląd i prezencja skody , |
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
|
Wysłany: 14-01-2014, 14:27
|
|
|
lexus napisał/a: | ale wygląd i prezencja skody |
O gustach się nie dyskutuje
Choć z kolei, jak mawia mój znajomy, to wszystko ta sama blacha tylko trochę inaczej powyginana . |
|
|
|
 |
elektri
Mitsumaniak elektri
Auto: O III INTENSE CVT 4x4
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Paź 2013 Posty: 121 Skąd: Obrzeża puszczy ;)
|
Wysłany: 15-01-2014, 15:15
|
|
|
motif napisał/a: | trudno miec opinie po krotkiej jezdzie testowej ale wydawalo mi sie troche mulowata i glosna |
Możesz wyłączyć ECO, wtedy "mułowatość" trochę ustępuje
A czy głośny, nie mnie to oceniać
A najlepiej podczas jazdy testowej pobawić się tym włącznikiem |
|
|
|
 |
delibear
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 16-01-2014, 22:20
|
|
|
Witam. Zastanawiam się mocno nad zakupem Outlandera. Ponieważ przy moim użytkowaniu zakup diesla odpada, a zależy mi na 4x4, to pozostaje mi tylko benzyna ze skrzynią CVT. Nigdy do tej pory nie jeździłem w automacie, a czytałem na temat tej skrzyni wiele negatywnych komentarzy (słabe przyspieszenie, głośna przy przyspieszaniu). Na domiar złego na jeździe testowej (byłem dzisiaj ) mieli tylko diesla w manualu. Dodatkowo chciałbym się zapytać, czy warto popytać u u innych sprzedawców w regionie celem uzyskania atrakcyjniejszej oferty, czy wszyscy dają zbliżone oferty.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc. |
_________________ Mitsubishi Outlander III 2.0 CVT 4WD |
|
|
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Auto: Outlander II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 17-01-2014, 12:23
|
|
|
Jeśli do zwykłej skrzyni narzeka się ze 150 KM dla Outka 2 to było za mało, brakowało mu tego "jadu", to jak w skrzyni "pseudo automatyczne" taka moc ma być ok. Jeśli będziesz mykał w 90% po mieście bierz, ze świateł chyba nie myślisz sie scigać zwłaszcza outlanderem. |
_________________ szerokości wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 17-01-2014, 13:15
|
|
|
borsak1 napisał/a: | Jeśli do zwykłej skrzyni narzeka się ze 150 KM dla Outka 2 to było za mało, brakowało mu tego "jadu", to jak w skrzyni "pseudo automatyczne" taka moc ma być ok. Jeśli będziesz mykał w 90% po mieście bierz, ze świateł chyba nie myślisz sie scigać zwłaszcza outlanderem. | Jechalem wczoraj nowa Ravka z CVT i powiem tyle - DRAMAT Czulem sie podczas przyspieszania jak w tramwaju, lub starym Ikarusie, tak silnik huczal. Ta skrzynia to dosc specyficzny wynalazekw swoim dzialaniu. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
|
Wysłany: 17-01-2014, 13:54
|
|
|
delibear napisał/a: | Dodatkowo chciałbym się zapytać, czy warto popytać u u innych sprzedawców w regionie celem uzyskania atrakcyjniejszej oferty, czy wszyscy dają zbliżone oferty. |
Oferty ofertami , ale warto przejechać się tym , co chciałbyś kupić i jeżdzić przez jakiś czas . Różnice są spore a szczególnie przy CVT z 2.0 w porównaniu do innych . Generalnie to Dealer powiniem miec wszystkie wersje silnikowe i przekładnie do jazdy próbnej z palety które oferuje . To nie kolor , czy tapicerka , tą można zobaczyć na folderze.
Trochę to jest tak, jakbyś się chciał żenić , a na noc na próbę dostał matkę zamiast córki , niby to rodzina a na pewno będzie inaczej |
|
|
|
 |
delibear
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 17-01-2014, 14:18
|
|
|
Niestety do jazdy testowej był tylko diesel, a CVT przejechaliśmy się tylko po parkingu (auto bez tablic rejestracyjnych). Właśnie zastanawiam się, czy nie obdzwonić okolicznych dealerów (w promieniu 100-150km) i popytać o możliwość jazdy testowej CVT. |
|
|
|
 |
|