|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.3 D] Instrukcja naprawy Pajero I 2.3 TD |
Autor |
Wiadomość |
adzajac
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero I 2.3 TD 1985
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-01-2014, 14:08 [2.3 D] Instrukcja naprawy Pajero I 2.3 TD
|
|
|
Witam
Nabyłem właśnie Pajero 1 z silnikiem 2.3 TD z 1985 roku, rama i blachy w stanie bdb ale jak to w takim aucie spodziewam się drobnych problemów z silnikiem z zwłaszcza z osprzętem. Czy wiecie może o jakiejś dobrej instrukcji naprawczej do tego auta.
Pozdrawiam
[ Dodano: 24-01-2014, 15:59 ]
Odpowiem sam sobie.
Znalazłem na necie instrukcję do silników 4D5 i to w samą porę
Samochód miałem nieszczęście kupić w ostatni dzień gdy temperatura nie spadała poniżej 0. Następnego dnia po zakupie już nie zapalał...:(
Zapalił na zaciąg ( naszczęście odpowiednio wytrzymały hol miałem ) za żony samochodzikiem i wio do warsztatu ... wstępna diagnoza pompa wtryskowa. No jak pompa wtryskowa no to spoko ... 2 dni przyszła zregenerowana z pochromowaną głowiczką... bajer myślę będzie spoko jeździdło działać. No ale mechanik mówi, że zapala co prawda ale trzeba długo kręcić i rozrusznik padnie i że sprawdzą kompresję. Ok mówię to sprawdzajcie ... mała .
No to dawaj za głowicę i jak na razie diagnoza jest taka .... na jednym tłoku pęknięte pierścienie + jeden tłok przepalony.
Czekam na wymianę i zobaczymy co będzie dalej. Teoretycznie powninenem dać blok do tulejowania ale kurczę samochód miał być do zabawy kosztował 5k a już 2k za naprawę muszę zapłacić zobaczymy jak będzie dalej..... |
|
|
|
 |
|
|