Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Pajero II] Czy jest sens kupować auto z silnikiem 2.4 benzy
Autor Wiadomość
mav77 
Nowy Forumowicz

Auto: quattro Audi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-01-2014, 10:24   [Pajero II] Czy jest sens kupować auto z silnikiem 2.4 benzy

Witam od jakiegoś czasu szukam sobie Pajero II w roczniku od 97 -99 ciężko znaleźć jakiś w miarę normalny model znajomy mechanik poleca mi od rodziny auto z rocznika 98 5drzwi ale z silnikiem tylko 2.4 benzyna gazem . Auto podobno bardzo zadbane - tamte osoby jednak nie używały auta nawet na wybojach ponieważ mieszkają w praktycznie w mieście czasami przewieźli coś na przyczepce.

Ja auta potrzebuję ponieważ przeprowadziłem się za miasto i mam nieciekawą drogę do centrum i czessto zasypaną czy takie auto da sobie rade ?. Czy po roku dwóch będzie go ciężko odsprzedać bo szczerze powiedziawszy po budowie drogi chciałbym wrócić do audi quattro
Jaki gaz powinien być tam zamontowany?
Czy cena 14 tys jest przystępna za taki model?

hankajoanka 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Sport
Wysłany: 30-01-2014, 23:08   

zarzuc linka badz foty auta.
nie widzac ciezko ocenic.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 31-01-2014, 06:33   

Nie wiem jak w Pajero ale np. w Galantach silnik 2,4 to GDI czyli na bezpośrednim wtrysku. Silnik ten nie współpracuje zbyt dobrze z tradycyjnym LPG I, II i IV generacji bo musi chodzić pracując na LPG jednocześnie też na benzynie w około 30% inaczej mogą szybko zapiec się wtryski benzynowe. Jeśli w takim aucie jest fabryczna instalacja V generacji wtrysku w fazie ciekłej to już inna sprawa. Ale i tak takie silniki i instalacje gazowe są dość skomplikowane przez co nie wszyscy nasi fachowcy chcą to serwisować.
Lepiej dobrze się zorientuj czy to właśnie nie GDI, jeśli tak, to ja osobiście bym się w takie auto nie pchał. Miałem wcześniej Carismę GDI i jak dowiedziałem się trochę o tym silniku oraz, że nie można sensownie zamontować do niego LPG, to szybko zmieniłem na autko z tradycyjnym motorem.

mav77 
Nowy Forumowicz

Auto: quattro Audi
Wysłany: 31-01-2014, 11:22   

Zdjęć niema bo tak jak pisałem auto polecone przez kogoś nie wstawiane w internet , przy oględzinach musiał bym dokładnie sprawdzić co to za instalacja . A jak ogólnie taki silnik sprawuję sie w pajero nie jest za słaby ?

hankajoanka 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Sport
Wysłany: 31-01-2014, 11:44   

Nie wiem o co chodzi, ale nie znalazłam na znanych serwisach żadnego pajero II benzyna+LPG z poj. 2,4.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 31-01-2014, 13:13   

oznaczenie silnika chyba 4G63, 2,4 benzyna były bardzo rzadkie, ciężko z częściami do silnika.

Odpowiedz do tematu