|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kable wysokiego napiecia |
Autor |
Wiadomość |
glowkamario89
Forumowicz
Auto: galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-02-2014, 05:06 Kable wysokiego napiecia
|
|
|
Mam mozliwosc kupic kable ngk z silnika 2.5 w dobrej cenie, zastanawiam sie tylko czy spasuja do mojego silnika 2.0 V6 ??? Jesli nie ma roznicy to po co przeplacac, pytanie tylko czy to wyda??? |
|
|
|
 |
Soner
Mitsumaniak 02137/KMM
Auto: Grandis 2004 2.4B
Pomógł: 7 razy Dołączył: 27 Maj 2009 Posty: 761 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 03-02-2014, 07:22
|
|
|
Niestety nie pasują. Kabel do 6a12 w galu e54 to towar nei tani i trudny w zdobyciu. To już do FTO sie kupi. |
|
 |
tpodsiadlo
Forumowicz

Auto: Galant V 2.0 V6-24 a/t
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 430 Skąd: sokolow mlp
|
Wysłany: 03-02-2014, 17:50
|
|
|
Soner, nie wiem czemu tak piszesz. W hurtowniach sa te kable, w dodatku nie takie drogie...
(Chociaz tanie czy drogie to pojecia wzgledne - mowie o cenach ponizej 150zl za komplet) |
_________________ To nic ze mam stare auto. czesci do niego sa tak drogie jak do nowych
========================= |
|
|
|
 |
Soner
Mitsumaniak 02137/KMM
Auto: Grandis 2004 2.4B
Pomógł: 7 razy Dołączył: 27 Maj 2009 Posty: 761 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 03-02-2014, 20:56
|
|
|
Bynamjniej w LBN kable są we wszystkich katalogach ale fizycznie nigdzie. Kiedyś pytałem o Bosha to 400 zł proponowali. Janmor ponoć też produkował. Mogło się przez rok zmienić na lepsze. |
|
 |
glowkamario89
Forumowicz
Auto: galant 2.5 V6
|
Wysłany: 03-02-2014, 23:34
|
|
|
no to lipa. Ale i tak wielkie dzieki za podpowiedz. Bede musial cos z katalogu wybrac, ale to i tak dziwne, ze do nowszego modelu sa tansze zazwyczaj jest odwrotnie, jesli chodzi o swiece identyczna sytuacja. Chociaz ja sie nie dalem platynie, zwykly V-line i dziala jak nalezy. teraz tylko kwestia kabli |
|
|
|
 |
tpodsiadlo
Forumowicz

Auto: Galant V 2.0 V6-24 a/t
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 430 Skąd: sokolow mlp
|
Wysłany: 04-02-2014, 12:36
|
|
|
Ja kable moge zalatwic. Najtansze bodajze sentechy sa ok 150zl ale mam w tej chwili zawieszona dzialalnosc wiec nie wystawie faktury, jedynie paragon moge wziac, ale i tak bedzie imienny na mnie. Sa jakies jeszcze tansze ale firm ktorych nie znam a roznica kilkanascie zlotych. Bosche w hurtowni jest cena 224 i 263, sa dwa rodzaje ale nie wiem czym sie roznia, ale akurat sa niedostepne
A co do cen to sie nie dziw, bo akurat stare silniki v6 sa nowoczesniejsze od tych nowszych: dwa walki w glowicy, zaplon pelny elektroniczny a w nowszych podobno jest rozdzielacz mechaniczny jak w polonezie, i kilka jeszcze elementow maja "okrojone" w porownaniu z e5, tylko ze swiece myslalem ze sa takie same
[ Dodano: 04-02-2014, 12:36 ]
Ja kable moge zalatwic. Najtansze bodajze sentechy sa ok 150zl ale mam w tej chwili zawieszona dzialalnosc wiec nie wystawie faktury, jedynie paragon moge wziac, ale i tak bedzie imienny na mnie. Sa jakies jeszcze tansze ale firm ktorych nie znam a roznica kilkanascie zlotych. Bosche w hurtowni jest cena 224 i 263, sa dwa rodzaje ale nie wiem czym sie roznia, ale akurat sa niedostepne
A co do cen to sie nie dziw, bo akurat stare silniki v6 sa nowoczesniejsze od tych nowszych: dwa walki w glowicy, zaplon pelny elektroniczny a w nowszych podobno jest rozdzielacz mechaniczny jak w polonezie, i kilka jeszcze elementow maja "okrojone" w porownaniu z e5, tylko ze swiece myslalem ze sa takie same |
_________________ To nic ze mam stare auto. czesci do niego sa tak drogie jak do nowych
========================= |
|
|
|
 |
|
|