kupno Mitsubishi pajero |
Autor |
Wiadomość |
MorAmarth
Nowy Forumowicz MorAmarth
Auto: Mitsubishi Pajero 2.8 GLS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-02-2014, 18:15 kupno Mitsubishi pajero
|
|
|
Jeszcze raz serdecznie wszystkich Witam! Jutro jadę oglądać egzemplarz z Tomaszowa Lubelskiego, chciałbym poprosić Was o wstępną opinię /poczytałem już co należy przede wszystkim sprawdzić/. Chodzi mi o wrażenia wizualne na podstawie zamieszczonych zdjęć tego autka. Niestety nie mam pojęcia jak zamieścić link. Ten Misiek wisi na tablicy.pl pod tytułem "mitsubishi pajero 2.8 diesel long 7-osobowy". Jak ktoś mógłby mi pomóc będę bardzo wdzięczny. I przy okazji mam pytanie czy norma spalania na stronie autocentrum.pl jest miarodajna czy sfalsyfikowana, oczywiście chodzi mi o silnik 2.8? |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 03-02-2014, 19:48
|
|
|
MorAmarth napisał/a: | Niestety nie mam pojęcia jak zamieścić link | otwórz stronę z ogłoszeniem. Podświetl link (najedź na koniec linku,lewy przycisk myszy trzymając przesuwasz do początku linka->> będzie podświetlony) w pasku wyszukiwarki naciśnij "Ctrl" i "C" jednocześnie. Potem otwórz swój post przy migającym kursorze naciśnij "Ctrl" i "V" jednocześnie i link zamieszczony
Ułatwię Ci http://tablica.pl/oferta/...html#46fce83a98 |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
Ostatnio zmieniony przez jawaldek 03-02-2014, 19:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
masonry
Forumowicz
Auto: Pajero long 2.8
|
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 03-02-2014, 19:58
|
|
|
masonry napisał/a: | chodzi o auto z tego linku? | byłeś szybszy |
 |
|
|
|
 |
masonry
Forumowicz
|
Wysłany: 03-02-2014, 20:10
|
|
|
Jeżeli to ten, to mi się nie podoba.
Ciekawe czy pierwszy właściciel od nowości czy od sprowadzenia do kraju?
Środek widać zniszczony, siedzenia wytarte, bagażnik bardziej zgnojony niż w moim (a ja nawet gruz wożę). Nie podoba mi się to plastykowe drewno i żółte zegary (ale to rzecz gustu). Jeżeli jest faktycznie w tak dobrym stanie jak pisze sprzedający to warto się nad nim zastanowić. Jednak jeżeli ktoś nie dbał o środek to możliwe że nie dbał też o inne rzeczy więc trzeba dobrze go sprawdzić. Brak klimy i poduszki pasażera. |
|
|
|
 |
Marcus65
Forumowicz

Auto: Pajero II, 3.5, long, '94
Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Sty 2010 Posty: 139 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 03-02-2014, 21:12
|
|
|
Żółte zegary to akurat w tym roczniku standard. Od 1996 zmienili na białe. Zdaje się, że również dopiero od 96 była poducha pasażera. Ale powinna chyba być kierowcy - to że kierownica zmieniona została na taką, jaka jest, może świadczyć o jakiejś burzliwej przeszłości auta. No chyba że gość chciał mieć stylowe wnętrze w drewnie Poza tym ze zdjęć trudno tu coś wywnioskować poza tym, ze nie angol...
Pozdro
Marcus |
_________________ Pojara V6 3500 '94, długa i szybka |
|
|
|
 |
MorAmarth
|
Wysłany: 03-02-2014, 21:53
|
|
|
Dokładnie o ten chodzi wielkie dzięki. Z Waszych postów wynika, że trzeba dobrze prześwietlić mechanikę. |
|
|
|
 |
masonry
Forumowicz
|
Wysłany: 03-02-2014, 21:55
|
|
|
Ja mam 95r i mam 2 poduchy, białe zegary i dzieloną tylną kanapę.
Nie przypuszczam aby w tej drewnianej kierownicy był ukryty jasiek. |
|
|
|
 |
lukas 78
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Pomógł: 31 razy Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 814 Skąd: Szepietowo/Hamburg
|
Wysłany: 03-02-2014, 23:25
|
|
|
zegary nie zegary już z samych zdjęć to brudas, ulep i trup
przód po ostrym dzwonie , zawias jakiś kombinowany bo sterczy jak na szczudłach, chyba ,że to koła od malucha
szkoda paliwa i czasu
co do właścicieli miałem kiedyś ferozę która miała ich siedmiu i pomimo 18 lat była jak nowa więc na to to się raczej bym nie napalał |
|
|
|
 |
MorAmarth
|
Wysłany: 04-02-2014, 05:36
|
|
|
Czyli krótko rzecz ujmując, dać sobie z nim spokój i cierpliwie szukać dalej. |
|
|
|
 |
Gromback
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.5 TD
|
Wysłany: 05-02-2014, 16:36
|
|
|
Z zewnątrz ładnie, ale wydaje się że był malowany , bo trochę za ładny , a samochodów za
ładnych ,za tanich i za drogich, się nie kupuje lub jeśli już bardzo bardzo chcemy , dokładniej przygląda.
Jeśli dobrze się przypatrzyłem to nie ma blokady tylnego mostu i cena raczej odstraszająca
Chyba ,że jest w bardzo dobrym stanie (bez rdzy !! , wycieków , śladów naprawy wielkiego dzwonu itp.....)
Co do wnętrz to faktycznie trochę złachane , ale widziałem dużo gorsze
Jak bardzo Ci się podoba i masz nie daleko to pojechał bym zobaczyć z ciekawości , najlepiej z mechanikiem.Może się okazać ,że jest wszystko ok
, ale może też wyjść handlarz obwieszony złotem w czarnej marynarce ze skóry, ciemnym golfie i brązowych spodniach w kant . To wtedy i wnogi
ale to po wstępnej rozmowie telefonicznej powinieneś wiedzieć.
Zawsze można sporo urwać z ceny, wytykając różne rzeczy albo po prostu zrezygnować .
A tak z ciekawości mógł byś zamieścić listę na co zwracać uwagę przy zakupie ,bo widziałem
że już trochę poczytałeś.
Pewnie kilku zacnych i doświadczonych forumowiczów dołożyło by swoje uwagi i powstała by uniwersalna lista |
|
|
|
 |
MorAmarth
|
Wysłany: 06-02-2014, 18:43
|
|
|
Pojechałem i przetestowałem go u mechanika. Szef komisu okazał się normalnym facetem i "bez złota oraz skóry". Powiem tak rewelacji nie ma, ale też okazało się, że nie jest taki zły. Nowy akumulator, a praca silnika zdziwiła nawet mechanika myślał, że będzie niedobrze, a tu miłe nawet bardzo miłe zaskoczenie. Dzwonu też nie było. Feler to jego buty, ale zmiana już się gotuje. Wnętrze okazało się jednak czyste z oznakami normalnego użytkowania. Czy był malowany? Nie wiem ale na żywo wygląda o wiele lepiej znalazłem trochę drobiazgów po długich negocjacjach zbiłem mu 1500zł. Dokładne oględziny przeprowadzę jak uporam się z papierami, a tam gdzie mieszkam to komplikuje sprawę. Oczywiście czekają mnie podstawy jak wymiana płynów i takie tam. Co do listy to postaram się coś zmajstrować. Jego pełna nazwa to Mitsubishi Pajero GLS i za cholerę nie mam pojęcia co oznacza ten skrót. Natomiast wystrój wnętrza wraz z kierownicą to robota poprzedniego niemieckiego właściciela. Może dałem ciała, ale na razie mi się podoba, nawet bardzo. Alternatywą miał być Opel Monterey teraz myślę że Misiek jest lepszą opcją. Najważniejsze, dla mnie oczywiście jest brak elektroniki "prosta kowalska robota"że tak powiem. |
|
|
|
 |
lukas 78
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Pomógł: 31 razy Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 814 Skąd: Szepietowo/Hamburg
|
Wysłany: 06-02-2014, 18:58
|
|
|
facet pewnie od razu upił się ze szczęścia
będziesz tu częstym gościem |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 06-02-2014, 19:02
|
|
|
No to witamy w klubie Jedno pytanie wynikające z tego nowego akumulatora ->> jak przyjechałeś to silnik był zimny czy ciepły ?? MorAmarth napisał/a: | ale na razie mi się podoba, nawet bardzo | nie Tobie jednemu |
 |
|
|
|
 |
MorAmarth
|
Wysłany: 07-02-2014, 06:34
|
|
|
Zimny jak d...pa trupa . Na poważnie tak był zimny, a zapalił jak to niektórzy ujmują od strzała. Zresztą od trzech dni to praktykuję i jest tak samo. |
|
|
|
 |
|