Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kupno Mitsubishi pajero
Autor Wiadomość
MorAmarth 
Nowy Forumowicz
MorAmarth

Auto: Mitsubishi Pajero 2.8 GLS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-02-2014, 18:15   kupno Mitsubishi pajero

Jeszcze raz serdecznie wszystkich Witam! Jutro jadę oglądać egzemplarz z Tomaszowa Lubelskiego, chciałbym poprosić Was o wstępną opinię /poczytałem już co należy przede wszystkim sprawdzić/. Chodzi mi o wrażenia wizualne na podstawie zamieszczonych zdjęć tego autka. Niestety nie mam pojęcia jak zamieścić link. Ten Misiek wisi na tablicy.pl pod tytułem "mitsubishi pajero 2.8 diesel long 7-osobowy". Jak ktoś mógłby mi pomóc będę bardzo wdzięczny. I przy okazji mam pytanie czy norma spalania na stronie autocentrum.pl jest miarodajna czy sfalsyfikowana, oczywiście chodzi mi o silnik 2.8?

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 03-02-2014, 19:48   

MorAmarth napisał/a:
Niestety nie mam pojęcia jak zamieścić link
otwórz stronę z ogłoszeniem. Podświetl link (najedź na koniec linku,lewy przycisk myszy trzymając przesuwasz do początku linka->> będzie podświetlony) w pasku wyszukiwarki naciśnij "Ctrl" i "C" jednocześnie. Potem otwórz swój post przy migającym kursorze naciśnij "Ctrl" i "V" jednocześnie i link zamieszczony :)
Ułatwię Ci http://tablica.pl/oferta/...html#46fce83a98
Ostatnio zmieniony przez jawaldek 03-02-2014, 19:58, w całości zmieniany 1 raz  

masonry 
Forumowicz

Auto: Pajero long 2.8
Wysłany: 03-02-2014, 19:55   

chodzi o auto z tego linku?
http://tablica.pl/oferta/...html#63bc995980

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-02-2014, 19:58   

masonry napisał/a:
chodzi o auto z tego linku?
byłeś szybszy :)

masonry 
Forumowicz

Wysłany: 03-02-2014, 20:10   

Jeżeli to ten, to mi się nie podoba.
Ciekawe czy pierwszy właściciel od nowości czy od sprowadzenia do kraju?
Środek widać zniszczony, siedzenia wytarte, bagażnik bardziej zgnojony niż w moim (a ja nawet gruz wożę). Nie podoba mi się to plastykowe drewno i żółte zegary (ale to rzecz gustu). Jeżeli jest faktycznie w tak dobrym stanie jak pisze sprzedający to warto się nad nim zastanowić. Jednak jeżeli ktoś nie dbał o środek to możliwe że nie dbał też o inne rzeczy więc trzeba dobrze go sprawdzić. Brak klimy i poduszki pasażera.

Marcus65 
Forumowicz

Auto: Pajero II, 3.5, long, '94
Wysłany: 03-02-2014, 21:12   

Żółte zegary to akurat w tym roczniku standard. Od 1996 zmienili na białe. Zdaje się, że również dopiero od 96 była poducha pasażera. Ale powinna chyba być kierowcy - to że kierownica zmieniona została na taką, jaka jest, może świadczyć o jakiejś burzliwej przeszłości auta. No chyba że gość chciał mieć stylowe wnętrze w drewnie :mrgreen: Poza tym ze zdjęć trudno tu coś wywnioskować poza tym, ze nie angol...

Pozdro
Marcus

MorAmarth 
Nowy Forumowicz
MorAmarth

Wysłany: 03-02-2014, 21:53   

Dokładnie o ten chodzi wielkie dzięki. Z Waszych postów wynika, że trzeba dobrze prześwietlić mechanikę. :idea: :(

masonry 
Forumowicz

Wysłany: 03-02-2014, 21:55   

Ja mam 95r i mam 2 poduchy, białe zegary i dzieloną tylną kanapę.
Nie przypuszczam aby w tej drewnianej kierownicy był ukryty jasiek.

lukas 78 
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Wysłany: 03-02-2014, 23:25   

zegary nie zegary już z samych zdjęć to brudas, ulep i trup
przód po ostrym dzwonie , zawias jakiś kombinowany bo sterczy jak na szczudłach, chyba ,że to koła od malucha :lol:
szkoda paliwa i czasu
co do właścicieli miałem kiedyś ferozę która miała ich siedmiu i pomimo 18 lat była jak nowa więc na to to się raczej bym nie napalał

MorAmarth 
Nowy Forumowicz
MorAmarth

Wysłany: 04-02-2014, 05:36   

Czyli krótko rzecz ujmując, dać sobie z nim spokój i cierpliwie szukać dalej. :idea: :D

Gromback 
Forumowicz

Auto: Pajero II 2.5 TD
Wysłany: 05-02-2014, 16:36   

Z zewnątrz ładnie, ale wydaje się że był malowany , bo trochę za ładny , a samochodów za
ładnych ,za tanich i za drogich, się nie kupuje lub jeśli już bardzo bardzo chcemy , dokładniej przygląda.
Jeśli dobrze się przypatrzyłem to nie ma blokady tylnego mostu i cena raczej odstraszająca
Chyba ,że jest w bardzo dobrym stanie (bez rdzy !! , wycieków , śladów naprawy wielkiego dzwonu itp.....)
Co do wnętrz to faktycznie trochę złachane , ale widziałem dużo gorsze :shock:
Jak bardzo Ci się podoba i masz nie daleko to pojechał bym zobaczyć z ciekawości , najlepiej z mechanikiem.Może się okazać ,że jest wszystko ok
, ale może też wyjść handlarz obwieszony złotem w czarnej marynarce ze skóry, ciemnym golfie i brązowych spodniach w kant . To wtedy :butthead: i wnogi :mrgreen: :mrgreen:
ale to po wstępnej rozmowie telefonicznej powinieneś wiedzieć.
Zawsze można sporo urwać z ceny, wytykając różne rzeczy albo po prostu zrezygnować .
A tak z ciekawości mógł byś zamieścić listę na co zwracać uwagę przy zakupie ,bo widziałem
że już trochę poczytałeś.
Pewnie kilku zacnych i doświadczonych forumowiczów dołożyło by swoje uwagi i powstała by uniwersalna lista :idea: :mrgreen:

MorAmarth 
Nowy Forumowicz
MorAmarth

Wysłany: 06-02-2014, 18:43   

Pojechałem i przetestowałem go u mechanika. Szef komisu okazał się normalnym facetem i "bez złota oraz skóry". Powiem tak rewelacji nie ma, ale też okazało się, że nie jest taki zły. Nowy akumulator, a praca silnika zdziwiła nawet mechanika myślał, że będzie niedobrze, a tu miłe nawet bardzo miłe zaskoczenie. Dzwonu też nie było. Feler to jego buty, ale zmiana już się gotuje. Wnętrze okazało się jednak czyste z oznakami normalnego użytkowania. Czy był malowany? Nie wiem ale na żywo wygląda o wiele lepiej znalazłem trochę drobiazgów po długich negocjacjach zbiłem mu 1500zł. Dokładne oględziny przeprowadzę jak uporam się z papierami, a tam gdzie mieszkam to komplikuje sprawę. Oczywiście czekają mnie podstawy jak wymiana płynów i takie tam. Co do listy to postaram się coś zmajstrować. Jego pełna nazwa to Mitsubishi Pajero GLS i za cholerę nie mam pojęcia co oznacza ten skrót. Natomiast wystrój wnętrza wraz z kierownicą to robota poprzedniego niemieckiego właściciela. Może dałem ciała, ale na razie mi się podoba, nawet bardzo. Alternatywą miał być Opel Monterey teraz myślę że Misiek :P jest lepszą opcją. Najważniejsze, dla mnie oczywiście jest brak elektroniki "prosta kowalska robota"że tak powiem. :mrgreen: :badgrin: :finga:

lukas 78 
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Wysłany: 06-02-2014, 18:58   

facet pewnie od razu upił się ze szczęścia
będziesz tu częstym gościem :lol:

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-02-2014, 19:02   

No to witamy w klubie :) Jedno pytanie wynikające z tego nowego akumulatora ->> jak przyjechałeś to silnik był zimny czy ciepły ??
MorAmarth napisał/a:
ale na razie mi się podoba, nawet bardzo
nie Tobie jednemu :mrgreen:

MorAmarth 
Nowy Forumowicz
MorAmarth

Wysłany: 07-02-2014, 06:34   

Zimny jak d...pa trupa :twisted: . Na poważnie tak był zimny, a zapalił jak to niektórzy ujmują od strzała. Zresztą od trzech dni to praktykuję i jest tak samo.

Odpowiedz do tematu