|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] brak ogrzewania |
Autor |
Wiadomość |
darecki1975
Nowy Forumowicz

Auto: colt cj1a 1999
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-02-2014, 09:30 [CJ1A 1.3] brak ogrzewania
|
|
|
witam, mam problem z ogrzewaniem do wnetrza auta. uklad chlodzenia działa prawidlowo. goraca woda wchodzi do nagrzewnicy bo waz jest goracy, natomiast waz wychodzacy z nagrzewnicy jest zimny. sprawdzałem na necie ta nagrzewnica nie ma zadnego zaworu, a przynajmniej nie mogłem znalezc. pokrętlo ciepła działa bo sprawdzalem, wyglada jakby nagrzewnica byla zapchana. moze układ zapowietrzony? nie jestem specem, jakies rozwiazanie? prosze o pomoc. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 05-02-2014, 09:44
|
|
|
Sprawdź drożność nagrzewnicy (odpinając węże na grodzi i podawając wode bezpośrednio do nagrzewnicy), to najprostszy sposób na ocenę jej stanu i stwierdzenie czy mogłaby sie zapowietrzyć (układ samoodpowietrzajacy) |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
darecki1975
Nowy Forumowicz

Auto: colt cj1a 1999
|
Wysłany: 05-02-2014, 09:56
|
|
|
z tego co wnioskuje mam odłaczyc weze od nagrzewnicy i sprawdzic czy nagrzewnica jest drozna? |
|
|
|
 |
eve1988
Forumowicz
Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Pomógł: 38 razy Dołączył: 12 Maj 2013 Posty: 580 Skąd: Łochów
|
Wysłany: 05-02-2014, 17:05
|
|
|
darecki1975 napisał/a: | z tego co wnioskuje mam odłaczyc weze od nagrzewnicy i sprawdzic czy nagrzewnica jest drozna? |
Dokładnie tak. Odrazu można by ją wtedy wypłukać wodą z jakimś specyfikiem. |
|
|
|
 |
|
|