Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:15
Outlander I
Autor Wiadomość
stanleyr 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 4WD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-02-2014, 17:30   Outlander I

Panowie jestem już właścicielem Mitsubishi Space Stara, ale ostatnimi czasy bardzo wpadł mi w oko Outlander I. Głównie jego bryła.
Moja prośba do Was jako już doświadczonych w tym modelu z jakim silnikiem kupić, a z tego co się orientuję to w I są 2.0 2.0T i 2.4. Chodzi mi o awaryjność i spalanie.
I jeszcze jedno małe pytanie odnośnie napędu 4x4. Czy nie stwarza większych problemów i czy jest on stały na wszystkie 4 koła czy w jakiś sposób załączany?

Pozdrawiam forumowiczów
i z góry dziękuję

Sxizo 
Mitsumaniak

Auto: Turboutek
Wysłany: 09-02-2014, 18:53   

Jak dla mnie 2.0 Turbiak najlepszy,dosyć ciężko o dobry egzemplarz, ale jeśli się nie mylę to ktoś u nas na forum ma zamiar takiego sprzedać.
Spalanie, wiadomo 200 koni wypić musi, u mnie wychodzi około 9l trasa, 14 miasto PB, 16l LPG w mieście :) Napęd, z tego co wiem bezproblemowy ( mam go niecały rok ), stały.

Jednym słowem polecam, świetny samochód. Banan z twarzy nie schodzi do dziś :)

Haiku 
Forumowicz

Auto: ASX 1.6 + Lancer Intense 2.0
Wysłany: 10-02-2014, 13:02   

stanleyr napisał/a:
z tego co się orientuję to w I są 2.0 2.0T i 2.4. Chodzi mi o awaryjność i spalanie.

Ja mam 2.0 136KM 2WD. Spalanie 10,5 LPG przy jeździe mieszanej. Nie jest to demon prędkości ani przyspieszenia ale naprawdę daje radę jeśli jeździ się samemu. Szwagier ma 2.4 w automacie, przebieg ponad 200 tys mil czyli ~320 tys km. Spalanie LPG w 2.4 ~13-14. Jeśli chodzi o "awaryjność" to te pojęcie nie występuje w słowniku tego modelu. Jeśli kupisz zadbany egzemplarz i będziesz się nim należycie opiekował to problemów nie powinno być żadnych.

stanleyr 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 4WD
Wysłany: 10-02-2014, 23:00   Outlander I

Wielkie dzięki panowie. Właśnie dzisiaj oglądałem jedno autko z polskiego salonu z niedużym przebiegiem, zadbane, silnik 2.0, także może, może. Więcej info podam jak coś się uda sfinalizować może w tym tygodniu.

jasiek84 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi outlander l 2006
Wysłany: 18-02-2018, 13:16   

Mam 2.4 spala 10.9 jeżdżąc na miejscu. Polecam

Ostatnio zmieniony przez Bzyk_R1 18-02-2018, 14:22, w całości zmieniany 1 raz  

adamoenoo 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi Outlander
Wysłany: 09-03-2018, 05:56   

Mój Outlander z motorem 2.0 136KM. 4G63 . posiadam 2 lata . Jestem zadowolony. Auto do normalnej jazdy(nie poszalejecie) lecz poczciwe i bezawaryjne gdy się dba. Spalanie: trasa 10,5-miasto 12.5 Lpg

marcin123 
Forumowicz

Auto: outlander 2.0
Wysłany: 17-03-2018, 21:29   

mam 2.0 zwykły spalanie w/g kompa nie przekroczyłem 9,5 litra przy prędkościach autostradowych , silnik ( mam już 5 lat) żadnych problemów

jaztom 
Forumowicz

Auto: Outlander I 2.4
Wysłany: 22-04-2018, 13:02   

[quote="jasiek84"]Mam 2.4 spala 10.9 jeżdżąc na miejscu. Polecam

na miejscu? co to znaczy?
ja mam 2.4 Mivec 4x4 w mieście 14 trasa nawet 9 przy tempie 80km na 5 biegu (no ale kto jeździ takim tempem) :D
spalanie nie jest niskie - napęd robi swoje.
czy bez awaryjny? mam go 4 lata i robiłem zawieszenie tył i przód, sonda lambda, i ostatnio czyszczenie przepustnicy, ale moim zdaniem są to rzeczy eksploatacyjne.

tak czy inaczej z auta jestem bardzo zadowolony

Odpowiedz do tematu