|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
2,4 MiVEC klekoczące zaworki |
Autor |
Wiadomość |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 01-11-2013, 00:09 2,4 MiVEC klekoczące zaworki
|
|
|
Siemanko. Zapytam kolegów na forum może,ktoś spotkał się z podobnym problemem.Robiłem już trzy podejścia do regulacji zaworów,zawsze z kumplem mechanikiem i nic nie zmienia się,zaworki ciągle klepią na wolnych obrotach,po dodaniu gazu dźwięk silnika jest ok.Mam instalację LPi na liczniku dobija już 190 tys. jeżdżę na oleju syntetycznym 5W40 aktualnie Liqui Moly.Dziwne to dla mnie zjawisko,nie mam pomysłów dlaczego tak się dzieje. |
|
 |
marco06
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Grandis 2.4+LPG AT
|
Wysłany: 06-02-2014, 11:01
|
|
|
Mam tak samo, podobny przebieg i LPG, zawory też regulowałem. Mechanik powiedział, że to wtryskiwacze i że nie ma się czym przejmować |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 06-02-2014, 11:31
|
|
|
Niestety np. do starego poczciwego galanta v6 - kultura pracy silnika wypada blado.. Ja swojego mam 150tkm z oryginalnym licznikiem , jeszcze nieskalanego gazem i powiem, że na wolnych też klepie w wyższych obrotach jest ok. W sobotę tak czy inaczej umówiłem się na ustawienie zaworów i zobaczymy jak będzie...Generalnie z tego co widzę, to w tym modelu lepiej nie zaniedbywać regulacji, bo podobno zaworki rozregulowując się potrafią się podeprzeć i awaria głowicy gotowa. |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
magicadm
Forumowicz
Auto: Grandis 2.4 AT, śp Lancer CK1
|
Wysłany: 07-02-2014, 20:18
|
|
|
marco06 napisał/a: | Mechanik powiedział, że to wtryskiwacze |
Nic prostrzego niż przełaczyć na benzynę i sprawdzić
U mnie na zimnym silniku ideał
Po rozgrzaniu troszkę irytującego klepania na wolnych. |
|
|
|
 |
marco06
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Grandis 2.4+LPG AT
|
Wysłany: 19-02-2014, 00:00
|
|
|
Właściwie to najbardziej "klekocze" na zimnym silniku, więc na benzynie, na gazie praktycznie tak samo |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 19-02-2014, 09:34
|
|
|
Hmm. Jestem po regulacji. 5 wydechowych było za luźno, a 4 ssące za ciasno... U mnie zrobiło się dużo ciszej po regulacji |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
|
|