Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Akcja przywoławcza (serwisowa) dotycząca szklanego dachu
Autor Wiadomość
wlodeks 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,8 150KM 4WD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-07-2013, 11:45   Akcja przywoławcza (serwisowa) dotycząca szklanego dachu

Wczoraj otrzymałem polecony z informacją, że Mitsubishi rozpoczyna akcję przywoławczą dla posiadaczy ASXa ze szklanym dachem (wyprodukowanych przed 27.03.2011) bo może występować rozwarstwienie kleju mocującego szybę. Czy ktoś może już był na tej akcji? Ile trwa i na czym polega?

thingrim2 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DID 2WD
Wysłany: 23-07-2013, 17:35   

Znalezione w necie :

Jak poinformował generalny importer Mitsubishi Motors w Polsce, wybrane egzemplarze modelu Mitsubishi ASX mogą mieć ewentualnie usterkę fabryczną. W związku z tym zapowiedziano prewencyjną akcję naprawczą.

Jak ustalił koncern, w niektórym egzemplarzach Mitsubishi ASX (auta wyprodukowane przed 27 marca 2011) na skutek błędnego procesu produkcyjnego w trakcie montażu panoramicznego przeszklonego dachu mogło dojść do niewłaściwego zespolenia szklanej płyty dachu z metalową ramą nadwozia. Może to prowadzić do przecieków wody do wnętrza pojazdu oraz wzrostu hałasu w czasie jazdy.

W skrajnej sytuacji na skutek rozwarstwienia się kleju montażowego może dojść do całkowitego odklejenia się szklanej płyty dachu od nadwozia samochodu.

Na rynku polskim omawianą kampanią naprawczą objętych jest 113 samochodów Mitsubishi ASX (patrz TUTAJ).

Generalny importer Mitsubishi Motors poinformuje właścicieli samochodów listem poleconym o konieczności zgłoszenia się do punktu serwisowego, gdzie zostaną przeprowadzone oględziny i usunięcie ewentualnej usterki.

Bliższych informacji związanych z kampanią serwisową udziela MMC Car Poland sp. z o.o. (adres: ul. 17 Stycznia, 02-146 Warszawa 45; Biuro Obsługi Klienta tel.: 22 463 19 40; e-mail: biuro.klienta@mitsubishi.pl, www.mistusbishi.pl).

wlodeks 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-10-2013, 16:48   

Jestem po akcji serwisowej, więc postanowiłem opisać jak to u mnie wyglądało. 1 sierpnia byłem umówiony na oględziny bo tak zaczyna się ta akcja. Oględziny mają na celu stwierdzenie czy rzeczywiście w danym egzemplarzu należy akcję serwisową przeprowadzać. Oględziny trwały może 2 godziny i stwierdzono, że mój dach szklany musi być ponownie przyklejony. Usłyszałem że serwis zamówi niezbędne kleje, uszczelki etc. i skontaktuje się jak będzie gotowy do przeprowadzenia akcji. Po około miesiącu zadzwoniłem do serwisu z pytaniem czy może coś się w temacie zmieniło i czy mają części. Dowiedziałem się że za 3 dni będą wszystko mieli. Za 3 dni odstawiłem samochód do serwisu. Po około dwóch godzinach od odstawienia zadzwonili do mnie że mogę przyjechać po samochód bo coś ze sprowadzonymi elementami jest nie OK i muszą sprowadzić kolejne :evil: Minął kolejny miesiąc i kolejny raz zadzwoniłem do serwisu żeby dowiedzieć się czegokolwiek. Usłyszałem że "kolega do mnie oddzwoni w ciągu kilku dni żeby umówić termin". "Kolega" nie oddzwonił, oddzwoniłem ja i umówiłem się na konkretny dzień. Odprowadziłem samochód i następnego dnia miałem odbiór. Tak więc po 2 miesiącach i 10 dniach akcja serwisowa dobiegła końca. Rosjanie mówią "i smieszno i straszno".

Krzych1 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,8 HP 4WD
Wysłany: 21-02-2014, 12:54   

Nowa kampania serwisowa:

http://www.uokik.gov.pl/p...p?news_id=10844

Wedrowiec 
Forumowicz

Auto: ASX DID LP Intense
Wysłany: 21-02-2014, 16:21   

w sumie chyba wszystkie diesle z pierwszych 3 lat... mój jest na liście - kupiony 10.2010.

quarniento 
Forumowicz

Auto: ASX diesel na cztery łapcie
Wysłany: 21-02-2014, 16:30   

Kupiony w 05.2012 (produkcja 2011) też na liście......

wlodeks 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-02-2014, 11:51   

Czy ktoś może wie co te zmiany w sofcie robią? Czy może już ktoś był na tej akcji serwisowej?

kluzo 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Wysłany: 24-02-2014, 20:51   

Byłem dzisiaj . Akcja trwa 15 minut i zmienia kąt wtrysku paliwa.

Wedrowiec 
Forumowicz

Auto: ASX DID LP Intense
Wysłany: 13-03-2014, 14:56   

U mnie (japan motors) zajęło to prawie półtorej godziny z tym że prawdopodobnie samochodem zajęli się dopiero po godzinie od odebrania - widać gdzie stoją samochody, po godzinie zauważyłem swój samochód, podszedł mechanik i podniósł maskę.

wlodeks 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-03-2014, 08:49   

W moim przypadku trwało to, podobnie jak u @Wedrowiec około 1,5 godziny (w tym to co serwis nazywa "myciem samochodu" :wink: ). Z informacji, które otrzymałem w serwisie nie zanadto da się wywnioskować co tak napradę te zmiany softu robią.

Odpowiedz do tematu