Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:30
Bardzo chcę kupić
Autor Wiadomość
arturekt
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2007, 13:00   Bardzo chcę kupić

Witam!

Mam prośbę jak ocenicie to auto czy warto dac za nie taką cenę. Pytam ekspertów bo do tej pory jexdziłem toyotami i nie wiem czy zdecydowac się na to auto. Mój wymażony

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2007, 13:15   

ja bym nie kupil za 31tys uzywanej carismy, za duza konkurencja i w tej cenie mozna kupic zdecydowanie lepsze auto.

arturekt
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2007, 13:33   

Ale ten przebieg i to udokumentowany 15tys. km. toz to prawie nowizna auto. A jak się ma porównanie aut co do jakości, osiagów i komfortu podróżowania np. Toyota Avensis 1.8 vvti i carisma 1.8 gdi.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-02-2007, 14:54   

Artruro w tej klasie za 31 tys nic nie ma, znajomy już 3 tygodnie szuka, wszystkie Mondeo i Laguny które sa w ogłoszeniach to padaki i szkoda jeździć, ostatnia laguna jaką oglądał maiła wszystkie inne szyby i żadnego wpisu w książce, choć Laguna i Mondeo to klasa podobno wyżej, ale znalazł FOKUSA w salonie Forda za 30tyś. ale Fokus to nie klasa Carismy, można znaleźć ALFĘ albo C5 ale to nie ten rocznik i dlaczego są takie tanie (niech każdy sobie odpowie).

Co do tego modelu w linku podstawowe pytanie to gdzie są aluminiowe felgi, nikt mi nie powie że nie było, ponadto gościu dał takie obciach kołpaki że szok.(gdzie orginały)

Owszem może 30tyś. to za dużo ale ja złego słowa na Cari nie powie, na trzy lata jazdy żadnego problemu, nigdy mnie nie zawiodła.
Owszem i ja szukam innego autka ale sam nie wiem co brać bo z tym badziewiem co jest na rynku to tylko sie pochlastać. Pewnie znowu pojadę za odrę i sam coś przywiozę, przynajmniej będę widział co biorę, nawet po obcierkach zrobię sam u znajomego a nie w jakiejś stodole pod Łodzią albo Poznaniem.

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 27-02-2007, 15:27   

ja też złego słowa nie powiem o Carismie ale uważam, że Carisme zaprojektowaną w połowie lat 90-tych należy porównywać do kompaktów (czyli focus, golf corolla) a nie do Laguny czy Mondeo, bo te sa sporo wieksze. Niestety carisma przez te 10 lat istnienia na rynku nie powiekszyla sie nawet o centymetr (no chyba ze nadmuchali zderzaki podczas liftingu) a kompakty ktore byly projektowane po 2000 roku jednak troche urosly jak i auta typu vectra, mondeo tez nie stay w miejscu i obecne modele to juz sporo wieksze auta niz carisma, mimo ze w 95,96,97 roku, byly to konkurencyjne modele.
Pozdrawiam

EDIT:

I jeszcze co do Carismy z ogloszenie. Ciekawi mnie czemu ktos chce sprzedac ja za taka cene, skoro jest w tak idealnym stanie, skoro na allegro rok starsze i z 4 razy (i wiecej) takim przebiegiem kosztuja okolo 5 tys pln wiecej. Ktos za pol darmo oddaje super autko? Nie ufam takim ogloszeniom, bo jak auto jest super to zanim trafi do ogloszenia to juz jest dawno sprzedane wsrod znajomych.
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

arturekt
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2007, 17:11   

Już wszystko wiem, auto sprowadzone i było bite w prawy przedni błotnik. Naprawione w serwisie mitsubishi w Niemczech i nie ma alusów bo sprowadzili go na zimówkach i nawet nie wiedzieli że auto powinno mieć alusy. Swoją drogą nieźle zrobiona blacharka. Nie widać żadnej różnicy.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2007, 17:14   

kup lepiej focusa

snake
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2007, 18:07   

Po co Ci nowe-stare auto? Nowe bo 2004 r. stare bo konstrukcja z lat 90 .
Ja jak swoją sprzedam to na pewno nie kupię drugiej - nie mam nic do niej, bo jeździ nie psuje się itd ale to jest stare auto. Jedyny plus tego auta to cena.
Porównać carismy do avensisa raczej się da, mitsu bardzo daleko z tyłu.
Carisme zaczynali robić z Volvo s40 - porównaj teraz Volvo z cari - przepaść

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 27-02-2007, 18:13   

no dobra .

a co radzilibyscie kupic w cenie ok 28-30 tysi ( diesel ) rocznikowo gdzies tak 2001-2002
(odpada mondeo, laguna - bo ta nowa sie psuje, focus )

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 27-02-2007, 18:33   

za tyle kupisz nawet mlodszego leona z dieslem
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-02-2007, 18:45   

aha :D w miare duze to ma byc :P

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2007, 19:01   

Mazda 626 2.0td... a z mniejszych almera 2.2di. Jest to silnik nissanan nie mylic z dieslem 2.2 renault.

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-02-2007, 19:19   

dylson napisał/a:
Mazda 626 2.0td... a z mniejszych almera 2.2di

to tez nie to ...

a ja myslalem nad octavia/carisma :mrgreen: co Wy na to ?:)

arturekt
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2007, 19:32   

Ja myslałem nad toyotą avensis 2001 1.8 vvti. Jak trafisz z pierwszej ręki z niedużym przebiegiem to jeździsz i nic nie robisz. :mrgreen:

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-02-2007, 19:42   

arturekt napisał/a:
Ja myslałem nad toyotą avensis 2001 1.8 vvti. Jak trafisz z pierwszej ręki z niedużym przebiegiem to jeździsz i nic nie robisz.

ale to jeszcze ta stara avensiska :(

ehh wiem ze wybrzydzam :P heh ;)

kurcze tak wczoraj rozmawialem z grzesiem i mysle jednak ze carsima w dieslu (DID) to chyba dobry wybor ... :P co Wy na to ?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi