Pontiac Transport 3.8 V6 - zakup - prosba |
Autor |
Wiadomość |
Old JDM
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 1.8 TD GLS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-03-2014, 11:55 Pontiac Transport 3.8 V6 - zakup - prosba
|
|
|
Witam
Na wstepie - przepraszam ze akurat tutaj pisze o tym, ale nie znalazlem na forum odpowiedniejszego miejsca. Dodatkowo forum Pontiaca praktycznie nie istnieje wiec szansa na jakakolwiek odpowiedz jest mizerna.
Otoz. Chodzi mi po glowie zakup Pontiaca Transport (rocznik mysle od 91-94), tego przedliftowego.
Silnik 3.8 V6 - oczywiscie docelowo pod LPG.
Raz ze mi sie podoba od X lat (oj juz dobre 15 lat bedzie a moze i lepiej), dwa - bede potrzebowal Vana z otwieranymi na bok tylnimi drzwiami, a jednoczesnie nie az tak wielkiego jak Chrysler Grand Voyager. (ps. szukalem po Japonczykach ale nie znalazlem niestety nic co by w 100% odpowiadalo potrzebom).
Z racji ze Grandis to tez sektor MPV, moze jest szansa ze sie ktos z was natknal w trakcie uzytkowania na taki samochod ?
Bede wdzieczny za wszelkie opinie. (im wiecej tym lepiej).
pozdrawiam |
_________________ 02832/KMM
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 02-03-2014, 15:29
|
|
|
Patryk, zastanów się, dlaczego te auta zniknęły z rynku? Moi znajomi mieli. Trzymaj się od tego z daleka. Chyba, że stać Cię na drogie naprawy i długie czekanie na części zamienne. jedni znajomi mieli następcę tego modeli i troszkę lepszy egzemplarz.
Old JDM napisał/a: | szansa na jakakolwiek odpowiedz jest mizerna. |
http://www.autocentrum.pl/pontiac/trans-sport/
W tej klasie i za te pieniądze, to jedynie Mazda MPV, ale to też złomek. Niestety. |
|
|
|
 |
Old JDM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-03-2014, 18:10
|
|
|
Hej
No wlasnie mam dosc sprecyzowane kryteria. Szukalem wsrod Japonczykow - ale niestety bez rezultatu. Nawet Grandis nie dal rady. To kryterium to zeby pomiedzy srodkiem samochodu a przestrzenia bagazowa dalo sie "przejsc" ze srodka kabiny. Czyli max 2 fotele (najlepiej demontowalne) w tylnim rzedzie (tzn tuz za siedzeniem kierowcy i pasazera).
Wiekszosc Japoncow - umozliwia jedynie wejscie od strony bagaznika - a to nie wchodzi w gre.
Pontiaci Transport nigdy sie nie cieszyly olbrzymia popularnoscia Co do nastepcy czyli Transport 2 - nie mam zdania, poza tym ze mi sie nie podoba.
Koniec koncow takiego Vana bede musial zakupic, ale jedyne co znalazlem to wlasnie Pontiac Transport oraz Chrysler Grand Voyager (a ten jest za duzy), bo zwykly Voyager jest za maly.
Macie jakies pomysly ? |
 |
|
|
|
 |
cwaniak
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 DI-D 115KM
Kraj/Country: Belgium
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Lut 2011 Posty: 780 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 02-03-2014, 18:34
|
|
|
Kiedyś miałem Ford-a Aerostar-a Long Eddie Bauer Edition 3.0 v6 automat. Duży bezawaryjny amerykański van dwu strefowa klima i ogrzewanie. Napęd tylni ale były tez z napędem 4x4. A butle z gazem miałem zamontowana pod spodem co było dużym plusem AEROSTAR |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 DI-D 115KM
Mitsubishi CARISMA 02r 1.9 DI-D
Mitsubishi CARISMA 01 1.6 16V sprzedana dla trol81
 |
|
|
|
 |
Old JDM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-03-2014, 18:55
|
|
|
Oj nie, zadego FORD-a nigdy wiecej. Wlasnie jestem swiezo po sprzedazy jednego rodzynka, z ktorym sie uzeralem 3 lata. Never Again. |
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 02-03-2014, 19:19
|
|
|
Old JDM napisał/a: | Oj nie, zadego FORD-a nigdy wiecej. |
To samo powiesz o Pontiac-u TransSporcie. Ale to i tak Twoja decyzja. |
|
|
|
 |
Old JDM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-03-2014, 19:22
|
|
|
No poki co zaczalem szukac VAN z w/w warunkami wchodzi w gre. Marka jest juz na dalszym miejscu. |
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 02-03-2014, 23:26
|
|
|
Cytat: | Raz ze mi sie podoba od X lat |
Mnie też (choć bardziej bliźniak Oldsmobile Silhouette), ale wszyscy straszą skarbonką bez dna |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 02-03-2014, 23:36
|
|
|
Patrząc na ceny aktualne Pontiaca to wnioskuję,że chodzi o bardzo taniego Vana a tu w grę wchodzą tylko stare amerykańce Voyager,Windstar itp. To tak jak napisał mjsystem trzeba szykować się na wydatki |
|
 |
Old JDM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-03-2014, 23:58
|
|
|
No wlasnie nie chodzi o bardzo taniego Vana, tylko o to, ze mi sie Pontiac Transport podoba
Jego ceny akurat sa jakie sa, poniewaz jest juz leciwy
No wlasnie tak sie zapoznaje z opiniami - sporo ludzi straszy. Tylko teraz pytanie. Ile z tych straszacych mialo te samochody, jezdzilo nimi czy usuwalo usterki ? Mowie o konkretnym doswiadczeniu, a nie wyssanym z opinii innych ludzi na forach
Ja nie szukam auta na dlugie trasy bo od tego mamy nowego Outlandera
Szukam bardziej do jazdy po miescie, zakupy, wiadomo takie codzienne sprawy bez dalkich wojazy. Chryslery tez strasza ponoc mocna awaryjnoscia, a jedyny ktory spelnia kryteria to Grand - ktory jest troche za duzy jak na moje potrzeby. |
 |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 03-03-2014, 00:55
|
|
|
mój teściu ma Plymouth Grand Voyager 95r 3.3 benz. kiedyś dawno temu kupił go i tak z sentymentu trzyma go w garażu Jakiś strasznych usterek nie było,ale bezawaryjny też nie jest,i strasznie zawsze trzeszczał w środku |
|
 |
czarny.marcin
Mitsumaniak

Auto: Bądź Moją Walentynką :)
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 420 Skąd: Bielsko-Biała/okolice
|
Wysłany: 03-03-2014, 05:55
|
|
|
O silniku 2,3 w tej budzie mógłbym Ci trochę poopowiadać Serwisuję dwa takie , znam te silniki na wylot , w obu robiłem remont generalny , naprawa głowicy bo przeskoczyły rozrządy , a później w jednym obróciło panewkę i ma wał po szlifie i nowe panewki . O V Ci nic nie powiem bo nie miałem do czynienia . Plusem jest że auto z laminatu i z zewnątrz rdzy nie znajdziesz za to od spodu bywa ciekawie
Wygodne jechałem nim nad morze Ciężko znaleźć mechanika który podejmie się napraw Pontona większość boi się tego jak ognia a to proste jak budowa parasolki |
_________________ Niektórzy ludzie są jak 1grosz - mają dwie różne strony i nie przedstawiają praktycznie żadnej wartości...
BMW - jest
Lancer kombi 2.0 Sport -jest
Suzuki Swift - jest
Carisma 1,6 -była
Colt CJ0 - jest
Galant EA5W 6A13 -był
Galant E54 Diamond 6A12 - był
Mazda MX-3 -była
Renault Megane Coupe -było
 |
|
|
|
 |
Old JDM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-03-2014, 12:15
|
|
|
Rozumiem Dzieki Panowie za informacje. Ja mam zamiar porozgladac sie za egzemplarzem z silnikiem 3.8 V6 (170KM) lub jesli nie znajde 3.1 (122KM - tym pierwszym podstawowym). O silniku 2.3 troche informacji zdobylem, podobnie jak o manualnej skrzynce.
Jako ciekawostke podam wam - ze w USA te samochody wciaz trzymaja niezle jak na USA ceny.
To tylko jedna z nich http://www.carsforsale.co...ort_137725185_9
Za cene Transporta w dobrym stanie, mozna kupic spokojnie model kolejny czyli Transporta II.
Jestem ciekaw natomiast - jak wyglada sprawa z czesciami ? Czy rzeczywiscie trzeba sprowadzac z US, czy juz jest mozliwosc zakupu w Polsce bez wiekszych problemow ? |
 |
|
|
|
 |
czarny.marcin
Mitsumaniak

Auto: Bądź Moją Walentynką :)
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 420 Skąd: Bielsko-Biała/okolice
|
Wysłany: 03-03-2014, 12:26
|
|
|
Old JDM napisał/a: |
Jestem ciekaw natomiast - jak wyglada sprawa z czesciami ? Czy rzeczywiscie trzeba sprowadzac z US, czy juz jest mozliwosc zakupu w Polsce bez wiekszych problemow ? |
kupisz w PL bez problemów
a co do auta to np to wygląda interesująco http://tablica.pl/oferta/...html#12911997ef
no chyba że Ty szukasz tylko amerykańskiej wersji bo ta jest na Europę i delikatnie się różni |
_________________ Niektórzy ludzie są jak 1grosz - mają dwie różne strony i nie przedstawiają praktycznie żadnej wartości...
BMW - jest
Lancer kombi 2.0 Sport -jest
Suzuki Swift - jest
Carisma 1,6 -była
Colt CJ0 - jest
Galant EA5W 6A13 -był
Galant E54 Diamond 6A12 - był
Mazda MX-3 -była
Renault Megane Coupe -było
 |
Ostatnio zmieniony przez czarny.marcin 03-03-2014, 12:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Old JDM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-03-2014, 12:44
|
|
|
Bardzo ladna sztuka i widac ze sprzedajacy otwarcie podchodzi do sprawy. Ma tylko jedna rzecz, ktora mi srednio pasuje - brak skory. (po prostu mam juz dosc materialowek i welurow). |
 |
|
|
|
 |
|