Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chcesz sprowadzic auto za grosze przez posrednika?
Autor Wiadomość
arturro
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2007, 12:19   Chcesz sprowadzic auto za grosze przez posrednika?

polecam lekture ku przestrodze:
http://forum.lubin.pl/vie...der=asc&start=0

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-02-2007, 14:21   

Orrany........ ale mamy bogate społeczeństwo..... Nie mam ochoty wdawać się w szczegóły kto jest poszkodowanym, kto oszustem, ale dawanie 20% zaliczki na coś co jest tylko na zdjęciach jest chore.....

Ja miałem duże opory przed daniem 500 zł zaliczki PO wstępnym obejrzeniu Gala, przed dokładnym oglądaniem w ASO (wybranym przeze mnie 400 km od Zielonej Góry gdzie wstępnie oglądałem samochód)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

dager
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2007, 17:49   

Bartek napisał/a:
ale mamy bogate społeczeństwo
, naiwnych nie sieja , sami się znajdują :badgrin:

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 28-02-2007, 18:08   

Przykladem naiwnosci moze byc moj kolega, ktory na co dzien uwaza sie za wielkiego cwaniaka ... bo 'co to nie on'.

Tak sie zlozylo, ze kupowal samochod. Wyszukal sobie na jednym z serwisow internetowych auto, skonsultowal sie ze sprzedajacym, wplacil zaliczke 500 zl na auto, ktore mialo byc dopiero przywiezione do kraju ... i tyle widzial kase.

Mimo straty pieniedzy przez kogos z mojego bliskiego otoczenia uwazam, ze "naiwnych nie sieja". Trzeba byc frajerem zeby komus calkowicie obcemu wplacic kase liczac na to, ze skoro zrobil to na konto bankowe to nie zostanie oszukany.

Sprawa zgloszona na Policje ale jestem pewien, ze moze zapomniec o kasie.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 28-02-2007, 21:19   Auto przez pośrednika

Jak to czytałem to miałem wrażenie, że to jakaś powieść "science fiction", a to dzieje się naprawdę :shock:
Nie wiem czy przypominać bo może dostanę bana ale w niejakim Lublinie (Lubin, Lublin .... jak to brzmi podobnie) było tak, że klienci w saloonie wpłacili zaliczki, później dopłacili całość kasy i ..... ktoś im pokazał :butthead: ... figę z makiem :? :roll:
Na szczęście skończyło się pozytywnie ale parę nocy ci ludzie pewnie nie przespali. Włosów siwych chyba też im przybyło.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

MarcinF
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2007, 22:05   

No niestety dużo jest ludzi, którym marzenie o własnych 4 kółkach przysłania rzeczywistość, Trafia się niebywała okazja kupna wymarzonego samochodu po cenie niższej o 10tys od rynkowej to przestają myśleć rozsądnie. A działania opisane na forum Lubina są niestety częste. Firma na słupa (Kazio Traczyk "Lawstorant" :D ) najczęściej bezdomnego, któremu wsio rybka ogloszenia w serwisach, pare lewych numerów telefonów pre-paid i jadą z interesem. W tej sytuacji, był i tak gruby przekręt, bo ludzi podpisywali jakieś umowy, ale najczęściej ludzie wpłacają na konto nie widząc nawet "handlarza".

Mądry Polak po szkodzie, ale spotkałem się gdzieś z opiniami, że ludzie niejednokrotnie zaufali takim osobom.
Mam nadzieje, że nagłaśnianie przez media takich procederów uchroni kogoś przed naiwnością. Pozdrawiam

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2007, 23:48   

Z drugiej strony można ich zrozumieć (zostawiających zaliczki) - po obejrzeniu kupy złomów są łatwymi ofiarami dla kogoś kto obiecuje super auto za rozsądną kwotę...

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 01-03-2007, 16:56   

No faktycznie głupki z tych ludków ;) Działając na niwie motoryzacji wiem doskonale, że okazji NIE MA i, że jesli cena jest super to samochód już nie bardzo ;) Każdemu klientowi powtarzam do znudzenia - SUPER AUTA ZA SUPER (NISKĄ) CENĘ TO MŻONKA. Okazje mogą trafić się handlarzowi, który rynek zna i ma kasę w kieszeni (żeby się ktoś nie rozmyślił) ale podejrzewnie handlarza o "oddanie" okazji uważam za wysoce nieuzasadnione. Podobnie jest z samochodami z US, ceny - extra, warunki zakupu - jeszcze lepsze ino jest małe ale....Otóż w ostatnich dwóch miesiącach (czyli od poczatku roku) trafiło do naszego kraju ponad 5 000 samochodów z .....Nowego Orleanu. Ogłoszenie mówi - bezwypadkowy. I święta prawda, wypadku nie było, a że samochód przestał tydzień pod wodą to przecież nikt nie pytał, prawda? :D a potem zonk.
pozdrawiam

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 02-03-2007, 09:25   

A oto kolejny przypadek KLIK

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Cezar 
Mitsumaniak
Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Wysłany: 02-03-2007, 12:48   

Jakos nie zal mi takich naiwnych ludzi, co po rozmowie telefonicznej wplacaja zaliczke :roll: :badgrin:
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...

______________EA5A & EA2A

ravo
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2007, 09:39   

Jackie napisał/a:
SUPER AUTA ZA SUPER (NISKĄ) CENĘ TO MŻONKA.

ja tak kupilem 2 auta :)

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 05-03-2007, 17:07   

ravo napisał/a:
ja tak kupilem 2 auta

Sytuacja traktowana przeze mnie w kategoriach cudu (lub mająca miejsce przynajmniej 3 lata temu) o ile samochody faktycznie są super. Niemniej jednak, jeżeli się udało, gratuluję. Nie jest to niestety standardowa sytuacja.
Pozdrawiam

igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Wysłany: 06-03-2007, 12:33   

Jackie napisał/a:
SUPER AUTA ZA SUPER (NISKĄ) CENĘ TO MŻONKA

Jackie co ty pleciesz :?:

Ja kupiłem SS za super cene :) :twisted: :lol: :lol:

No ale dobra tylko dzięki Tobie :) :prayer:

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 06-03-2007, 12:52   

ale pewnie nie byla to okazja typu 2/3 czy 3/4 ceny identycznego modelu u sprzedawcy obok :) a o takich przypadkach tutaj mowa.
Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Odpowiedz do tematu