|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nie ładuje alternator, Centralny zamek, szyby działają tylko |
Autor |
Wiadomość |
remix
Mitsumaniak
Auto: Civic 2015, Corolla 1997
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 83 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 12-03-2014, 11:50 Nie ładuje alternator, Centralny zamek, szyby działają tylko
|
|
|
Centralny zamek nie funkcjonuje normalnie. Przy przekręcaniu kluczyka, czy to w drzwiach kierowcy, czy pasażera nic się nie dzieje. Po odpięciu akumulatora również bez poprawy. Działa tylko po odpaleniu silnika, jeśli podnoszę/opuszczam rygiel w drzwiach kierowcy.
Odłączyłem akumulator na minutę - nie pomogło. sprawdziłem bezpiecznik - cały.
Alternator również nie ładuje. Po podładowaniu od drugiego auta można przejechać parę kilometrów i tyle... Dwie awarie na 99% związane ze sobą.
Proszę o pomoc i informacje, gdzie szukać centralki zamka. |
Ostatnio zmieniony przez remix 13-03-2014, 19:58, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Myszon
Forumowicz
Auto: Lancer V station wagon 1.6 16V
|
Wysłany: 12-03-2014, 17:35
|
|
|
Może przekaźnik który znajduje się pod kierownica z lewej strony.Rozebrać drzwi,sprawdzić styki i miernikiem czy dociera napięcie. |
|
|
|
 |
remix
Mitsumaniak
Auto: Civic 2015, Corolla 1997
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 83 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 13-03-2014, 00:27
|
|
|
jak wygląda, bo mam tam też immobiliser i przez niego ogólny bałagan w kabelkologii:(
[ Dodano: 13-03-2014, 19:50 ]
doszły nowe okoliczności - Alternator nie ładuje. Nie podejrzewam raczej usterki alternatora, ale raczej defekt instalacji elektrycznej.
Są to dosyć charakterystyczne objawy - brak ładowania i jednoczesny brak działania centralnego zamka i elektrycznych szyb. Ktoś się orientuje, gdzie może być usterka?
[ Dodano: 14-03-2014, 22:36 ]
Problem rozwiązany, padł bezpiecznik od alternatora. |
|
|
|
 |
|
|