|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:15 |
[I 2.0] Świece irydowe, wał napędowy |
Autor |
Wiadomość |
bialyjayz
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lip 2013 Posty: 1376 Skąd: Ścinawa
|
Wysłany: 26-03-2014, 17:51 [I 2.0] Świece irydowe, wał napędowy
|
|
|
Wybaczcie, być może nie w odpowiednim dziale piszę, ale znajomy chcę znać odpowiedzi na daw pytania.
Auto to Outlander 2002 bodajże 2.0 136km 4*4 napęd
1. Co ile należy wymieniać świece irydowe? Czy są jakieś zamienniki dobre?
2. Czy jest możliwość wymienienia oleju w wale pędnym tylnym, ewentualnie ile wchodzi i jaki należałoby tam wlać.?
Proszę o sprecyzowanie, zapytanie piszę na szybko, co przez telefon zrozumiałem to przepisałem na forum |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=84457
 |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 31-03-2014, 00:04
|
|
|
Ad 1, oryginały kosztują 200zł za komplet, ja bym nie szukał zamienników, wymiana chyba co 90kkm, ale jak jeździ na gazie to może warto by wcześniej je obejrzeć.
Ad 2, ten sam olej co do przekładni przedniej (85W90, czy jakoś tak), okołu 0.5 litra. Wymiana jest banalna, tradycyjne śrubo-korki, bardzo dobry dostęp, jeden z dołu, drugi gdzieś w połowie. Jedyne utrudnienie to że trzeba używać pompki albo jakiegoś innego sprzęta do nalewania. |
|
|
|
 |
|
|