[Cari 1.9TD] stuki |
Autor |
Wiadomość |
runi
Forumowicz
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-04-2014, 21:50 [Cari 1.9TD] stuki
|
|
|
Witam ostatnio po wymianie amortyzatorow łożysk amora koncówek drazka i sworzni cos mi piszczy po nierównościach i co mnie bardziej niepokoi ja nierez jade i wchodze w zakret na nierównej nwierzchni to jest taki stuk. patrzyłem na sworzen i tak jakby troche wyszedł czy np moge go soawarką przyłapać w 2 moze 3 miejscach zeby sie nie wysuwał ? |
|
|
|
 |
nytsug
Mitsumaniak

Auto: Outlander + Pajero
Pomógł: 15 razy Dołączył: 10 Lip 2013 Posty: 453 Skąd: LUBLIN - okolice
|
Wysłany: 03-04-2014, 22:08
|
|
|
to piszczenie to gumy od wahaczy najprawdopodobniej. Dobrze spsikaj wd40 albo silikonem w sprayu i poruszaj autem na kanale zobacz skąd i czy ustaje pisk. Możesz zaspawać ale tak żeby nie uszkodzić gumy i żeby później go wyjąć jak coś. Ja bym wolał wyjąć obspawać tak żeby ciężko wszedł, żebyś go musiał wbijać na siłę. |
|
|
|
 |
runi
Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 03-04-2014, 23:00
|
|
|
w sumie to wszedł Ciężko a później i tak wymienię chyba cały wahacz . a jest mozliwość ze te piski do gumu na drążku ? |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 04-04-2014, 05:59
|
|
|
Mogą być gumy na drążku ale pewnie to guma od wahacza jeżeli ci się wysuwa końcówka z wahacza , koncowke wahacza lepiej punktowo wspawac wogule to przeciwny jestem takiej naprawie po kosztach, wedle aso jest to element nierozbieralny i wymienia się go w całości ja tak zrobiłem dla świętego spokoju i poczucia bezpieczeństwa ze nie wypnie mi się końcówka z wahacza na zakręcie jak będę sobie z rodziną nad jezioro jechał. Poproś żeby ci mechanik dla bezpieczeństwa 3 spawy punktowe " z przetopem" zrobił. |
|
|
|
 |
|