[EAxx] Odłączenie poduszki powietrznej pasażera |
Autor |
Wiadomość |
cere
Nowy Forumowicz
Auto: GALANT 2,5 v6 *99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-04-2014, 21:35 [EAxx] Odłączenie poduszki powietrznej pasażera
|
|
|
Witam czy jest możliwość odłączenia poduszki u pasażera - chcę wozić 2 letnie dziecko w foteliku na przednim siedzeniu pasażera, a z tego co się dowiedziałem nie może być poduszki. Mój galant to 2.4 gdi 99 rok. Dzięki za odpwiedź |
Ostatnio zmieniony przez robertdg 14-05-2014, 08:21, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
Auto: C4, BX, Espace 3
Pomógł: 17 razy Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1889 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 05-04-2014, 22:11
|
|
|
Można wozić, oczywiście przodem do kierunku jazdy i fotel na maks odsunięty. Jednak najbezpieczniej maluch ma z tyłu na środku. |
|
|
|
 |
cere
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-04-2014, 23:23
|
|
|
ok. to wiem tak też jeżdżę- problem pojawia się kiedy mam jechać z tygodniowym dzieckiem w nosidełku i żoną na tylnej kanapie:D wtedy drugi dzieciak jest z przodu- ale nie ma szans odsunąć max fotela do tyłu bo tam jest nosidełko , które to uniemożliwia. |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
Auto: C4, BX, Espace 3
Pomógł: 17 razy Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1889 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 06-04-2014, 06:32
|
|
|
cere napisał/a: | ok. to wiem tak też jeżdżę- problem pojawia się kiedy mam jechać z tygodniowym dzieckiem w nosidełku i żoną na tylnej kanapie:D wtedy drugi dzieciak jest z przodu- ale nie ma szans odsunąć max fotela do tyłu bo tam jest nosidełko , które to uniemożliwia. |
no tak , to wszystko zmienia. Nie wiem czy występował fabryczny wyłącznik poduszek pasażera, ale pewnie jest to do zrobienia. Ja nie napiszę jak bo boję się trochę tykać takich rzeczy, ale najlepiej jak by ten wyłącznik zrobić z jakąś kontrolką bo można zapomnieć włączyć/wyłączyć. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 06-04-2014, 09:20
|
|
|
Fabrycznie nie występowal taki wyłacznik, można wypiąć poduszkę - zaświeci sie kontrolka na zegarach, żeby ją zgasić trzeba sie udac do zakładu elektronicznego. ewentualnie wykombinować jakiś rezystorek co by symulował obecnośc poduszki powietrznej - byleby o takim rozwiązaniu nie zapomnieć. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
cere
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-04-2014, 11:51
|
|
|
ok dzięki za odpowiedzi. pozdrawiam |
|
|
|
 |
JarAsNo1
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.5 v6
|
Wysłany: 14-05-2014, 00:13
|
|
|
Niewiem czy to jest to ale u mnie przez przypadek pod siedzeniem pasażera odłączylem ostatnio czerwoną wtyczke w żółtym peszlu i świeciło mi sie na liczniku SRS i tak jeździłem ze trzy dni zanim nie doszedłem do tego i teraz niewiem czy to czujnik w fotelu pasażera żeby otworzyć poduszke lub nie w razie wypadku czy może to do ładunku napinacza pasów przy wypadku,nie znam sie na tym ale z tym chyba można coś pokombinować;-) |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 14-05-2014, 08:22
|
|
|
Rozłaczyłeś poduszke boczną |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|