|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z podświetleniem deski rozdzielczej |
Autor |
Wiadomość |
tadeoo793
Nowy Forumowicz
Auto: carisma lift 1.8 gdi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-04-2014, 19:13 Problem z podświetleniem deski rozdzielczej
|
|
|
Witam, mam carisme 1.8 gdi po lifcie i mam problem z podświetleniem tablicy rozdzielczej. Rozmontowałem dzisiaj zegar by sprawdzić stan żarówek - wszystko jest ok, nie są spalone. Mierzyłem napięcia na scieżkach w liczniku i powinno być wszystko dobrze. Bezpiecznik również jest w dobrym stanie, nie jest spalony ani zaśniedziały. Pomimo tego zegar dalej nie jest podświetlony. Kontrolki u dołu wyświetlacza jak rezerwa, ręczny chodzą bez zarzutu, również kontrolka eco gdi. Czy ktoś orientuje się co się mogło stać? Samochód mam kilka dni i nie mam pojęcia jak długo to nie świeciło. Proszę o jakieś informacje na temat tej usterki. Może to wina jakiejś kostki? Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
robert78
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 4g
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Sty 2012 Posty: 1171 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 13-04-2014, 19:47
|
|
|
mimo to wymien zarowki a w cari sa dwie skrzyneczki z bezpiecznikami przeczysc tez te dwie duze kosci co zasilaja licznik |
_________________ Eclipse 4g 07r
 |
|
|
|
 |
tadeoo793
Nowy Forumowicz
Auto: carisma lift 1.8 gdi
|
Wysłany: 13-04-2014, 20:10
|
|
|
Wiem, że są 2 skrzyneczki z bezpiecznikami. Może ktoś zdradzić, który DOKŁADNIE odpowiada za podświetlenie? Bo przejrzałem większość, które mogłyby mieć coś z tym wspólnego, włącznie z tym, który w instrukcji wpisane ma, że jest odpowiedzialny m.in za przyrządy. Wszystkie są dobre.
Styki pod licznikiem przeczyściłem.
/edit - problemem był najprawdopodobniej (wnosze po zapachu) spalony regulator oświetlenia deski. Piszę to gdyż być może kiedyś komuś pomogę tym wpisem (sam się długo naszukałem). Dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia. |
|
|
|
 |
|
|