|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2.5V6 LPG, 1998r, sedan, srebrny, Gdańsk |
Autor |
Wiadomość |
huli88
Mitsumaniak
Auto: Lancer 2.0 Sport Kombi 2007
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-04-2014, 23:55 [EAx 97-04] Galant 2.5V6 LPG, 1998r, sedan, srebrny, Gdańsk
|
|
|
Witam,
Mój kumpel poszukuje galanta i wpadła mu w oko poniższa sztuka:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4162599647

Kod: | 8 999 zł
dodaj do koszyka
Koszty dostawy
Odbiór osobisty 0 zł
Wszystkie opcje
Sprzedający PYSZNY4 (62)
VI (1996-) w przedmiotach sprzedającego
Wszystkie przedmioty sprzedającego
Pytanie do sprzedającego
oferta nr 4162599647 Zgłoś naruszenie zasad
Opis
Dostawa i płatność
Program Ochrony Kupujących
Rok produkcji: 1998 Przebieg (km): 197000
Pojemność silnika (cm3): 2500 Moc silnika (KM): 163
Skrzynia biegów: Automatyczna Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Srebrny Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie: ABS, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Radio+CD, Tempomat, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer,
Informacje dodatkowe: Bezwypadkowy, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce,
WITAM SERDECZNIE.MAM NA SPRZEDAŻ BARDZO ŁADNE I ZADBANE AUTKO JAKIM JEST MITSUBISHI GALANT 2,5 V6..AUTKO BARDZO ŻWAWE A DZIĘKI INSTALACJI LPG TEŻ BARDZO OSZCZĘDNE..SAMOCHÓD ZOSTAŁ SPROWADZONY DO POLSKI Z NIEMCZECH W ROKU 2010 I W TYM TEŻ ROKU ZOSTAŁA ZAŁOŻONA DO NIEGO SEKWENCYJNA INSTALACJA GAZOWA.W AUCIE ZAMONTOWANA JEST BARDZO DOBRA TUBA BASOWA WRAZ ZE WZMACNIACZEM ORAZ RADIO CD MP3 NA PILOTA...W CHWILI OBECNEJ SAMOCHÓD MA PRZEBIEG 193 000 KM..OKOŁO 2 MIESIĘCY TEMU ZOSTAŁA WYMIENIONA KOPUŁKA ROZDZIELACZA WRAZ Z PALUCHEM ORAZ WSZYSTKIE KABLE I ŚWIECE JAK TEŻ OLEJ I WSZYSTKIE FILTRY.....ROZRZĄD W AUCIE WYMIENIONY BYŁ PRZY 163 460 KM..AUTO JEST ŚWIEŻO PO KOMPLETNYM PRZEGLĄDZIE KTÓRY JEST WAŻNY DO KWIETNIA 2015..UBEZPIECZENIE AUTA JEST WAŻNE DO 19.08.2014..CENA AUTA OCZYWIŚCIE DO ROZSĄDNEJ NEGOCJACJI..ZAPRASZAM SERDECZNIE DO OBEJRZENIA AUTKA W GDAŃSKU..W RAZIE PYTAŃ PROSZĘ DZWONIĆ POD NUMER 500 339 426.DO AUTKA DORZUCAM KOMPLET OPON ZIMOWYCH W BARDZO DOBRYM STANIE NA ALUFELGACH.POZDRAWIAM I ZAPRASZAM DO KUPNA..
|
Proszę o ocenienie go i może znajdzie się ktoś pomocny z okolicy kto podleci i oceni czy warto robić dla niego 350km
Z góry wielkie dzięki za pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 23-04-2014, 21:49, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 20-04-2014, 07:54
|
|
|
Generalnie bajkopisarz: felgi oryginalne, spalanie 10 litrów.... |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lip 2013 Posty: 1376 Skąd: Ścinawa
|
Wysłany: 20-04-2014, 08:50
|
|
|
ta jasne 165 km 163 w tamtych latach a do dzisiaj jak 150 zostało to i tak dobry wynik
że założył zaślepki od Mitsu nie znaczy, że oryginalne
stan kierownicy można ocenić na min. 300tys.
pod maską się świeci, chodź oczywiście nie trzeba mieć sokolego oka bo zobaczyć, że ktoś to zrobił na odpierdziul tylko do sprzedaży, zresztą jakoś dziwnie olejem zalany ten silnik, czyżby wycieki ?
jednak patrząc na cenę niema co wymagać cudów, myślę że cena = stanowi auta
chociaż z jazdą 400km w jedną stronę jest zbyt duże ryzyko, że auto okaże się jednak nie warte tej drogi i czasu, |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=84457
 |
|
|
|
 |
radek8622
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Lis 2011 Posty: 521 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 20-04-2014, 21:55
|
|
|
bialyjayz, dziwne rzeczy piszesz:D nie bronię sprzedawcy ale jak dla mnie z tych zdjęć co można wywnioskować:
1: zmienione kierunki z przodu i z boku.
2: felgi oryginalne
3:zaślepki do halogenów oryginalne
4: przebieg możliwy
5: stan kierownicy ja bym się nie sugerował ty bo kiera się szybko wyciera tzn bardziej traci kolor ale z tych zdjęć kiery nie wiele widać.Zastanawia mnie tylko ten numer na kierownicy co to?
6:Antena oryginalna
7: rura od tłumika końcowego orgyginał
8:Nie wiem jakbialyjayz, widzisz na tych zdjęciach jakiś olej:D ja tam nic nie widze nawet po powiększeniu....
Silnik może odpicowany do sprzedaży ale równie mógł ktoś bać o czystość.Ja np mam czysto pod maską i nie picuje na sprzedaż....
Teraz tak jak on jest zainteresowny to niech poprosi o VIN tutaj co nieco sprawdzi
http://japancars.ru/index...alog/mitsubishi
-lepsze zdjęcia spod maski
-zdjęcia nadkoli oraz rantów tam delikatnie może łapać ruda ale to nie największy problem
- najważniejsze w tym roczniku to skrzynia tym bardziej automat ( chodzi o łożyska skrzyni) czy nie terkoczą lub nie szumią.
- stan kielichów oraz spód drzwi,podłoga bagażnika tam lubi ruda łapać.
Czym zalany silnik,może jakaś książka serwisowa do jakiegoś przebiegu.
Sprawdź czy nie ma wycieków spod pokrywy zaworów ale to pikuś najważniejsze jak silnik pracuje ma nie klekotać ogólnie kultura pracy w galu bardzo piękna jest. To by było tak z grubsza.Pisz na forum regionalnym do chłopaków myślę że pomogą:) |
_________________ carisma GDI 98,Galant elegance 2,5v6
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lip 2013 Posty: 1376 Skąd: Ścinawa
|
Wysłany: 20-04-2014, 23:02
|
|
|
tomek84 napisał/a: | tak w ogóle - to o tym samym aucie piszemy? |
no właśnie Nie
kolega musiał edytować swój post, co zresztą widać że robił o 17:41
także mój opis odnosił się do innego auta, zatutułowany na allegro ostatni samuraj.... |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=84457
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 21-04-2014, 08:27
|
|
|
Heh. Ja też właśnie pisałem o innym egzemplarzu , dlatego wyszły kwiatki Te felgi jak najbardziej oryginał, ten wygląda o niebo lepiej, Choć przy kielichach nie wiem czy z bardzo się nie błyszczy. Kierownica wyżej wspomniana wygląda na 150 tysi, ale kto wie, czy np nie była podmalowana... Auto prezentuje się ładnie, ale jest wypicowane na sprzedaż, dlatego trza być czujnym. Ja bym brał go pod uwagę szukając Gala |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 23-04-2014, 22:03
|
|
|
Czytam to i czytam. Zastanawiam się co autorzy postu mieli na myśli
Ten egzemplarz nawet ciekawy. Fotki podkręcone w jednym z programów Adobe.
Zaciski są dwutłoczkowe. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
czarny.marcin
Mitsumaniak

Auto: Bądź Moją Walentynką :)
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 420 Skąd: Bielsko-Biała/okolice
|
Wysłany: 23-04-2014, 22:34
|
|
|
jeszcze kilka edycji autora postu i w ogóle już nic nie będzie wiadomo . Odkąd ja to widze to już chyba 3 galant i każdy opisuje co widzi w danej chwili . taki ogólny opis polowy aut z ogłoszeń . |
_________________ Niektórzy ludzie są jak 1grosz - mają dwie różne strony i nie przedstawiają praktycznie żadnej wartości...
BMW - jest
Lancer kombi 2.0 Sport -jest
Suzuki Swift - jest
Carisma 1,6 -była
Colt CJ0 - jest
Galant EA5W 6A13 -był
Galant E54 Diamond 6A12 - był
Mazda MX-3 -była
Renault Megane Coupe -było
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-04-2014, 22:47
|
|
|
czarny.marcin napisał/a: | jeszcze kilka edycji autora postu i w ogóle już nic nie będzie wiadomo . Odkąd ja to widze to już chyba 3 galant i każdy opisuje co widzi w danej chwili . taki ogólny opis polowy aut z ogłoszeń |
Tak było w oryginale:
Kod: | Witam,
Proszę o ocenienie go i może znajdzie się ktoś pomocny z okolicy kto podleci i oceni czy warto robić dla niego 350km :)
|
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
czarny.marcin
Mitsumaniak

Auto: Bądź Moją Walentynką :)
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 420 Skąd: Bielsko-Biała/okolice
|
Wysłany: 24-04-2014, 01:23
|
|
|
fj_mike napisał/a: | czarny.marcin napisał/a: | jeszcze kilka edycji autora postu i w ogóle już nic nie będzie wiadomo . Odkąd ja to widze to już chyba 3 galant i każdy opisuje co widzi w danej chwili . taki ogólny opis polowy aut z ogłoszeń |
Tak było w oryginale:
Kod: | Witam,
Proszę o ocenienie go i może znajdzie się ktoś pomocny z okolicy kto podleci i oceni czy warto robić dla niego 350km :)
|
nie w oryginale to dotyczyło tego gala http://allegro.pl/ostatni...4078582300.html
. |
_________________ Niektórzy ludzie są jak 1grosz - mają dwie różne strony i nie przedstawiają praktycznie żadnej wartości...
BMW - jest
Lancer kombi 2.0 Sport -jest
Suzuki Swift - jest
Carisma 1,6 -była
Colt CJ0 - jest
Galant EA5W 6A13 -był
Galant E54 Diamond 6A12 - był
Mazda MX-3 -była
Renault Megane Coupe -było
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 24-04-2014, 07:17
|
|
|
Dlatego trzeba się trzymać zasady jeden temat = jedno auto . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-04-2014, 09:08
|
|
|
W historii edycji postu nie ma tego linku. |
 |
|
|
|
 |
|
|