|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] dziwna awaria |
Autor |
Wiadomość |
kudlaty36
Nowy Forumowicz
Auto: galant 2,0td 99r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-04-2014, 21:38 [EAx 97-04] dziwna awaria
|
|
|
Witam,jestem nowy i jak coś napiszę nie tak to proszę nie krzyczeć .mam gala 2,0td z 99r,i wczoraj rano odpaliłem normalnie,zawiozłem dzieciaki do przedszkola i tam mój misiek zakończył swoją wycieczkę.mianowicie przy następnym odpaleniu tak jakby była lużna klema,jak przękręciłem kluczyk zaterkotały przekażniki.Poprawiłem klemy i zakręcił normalnie ale już nie odpalił.Kontrolki swiecą się jak świeciły,rozrusznik kręci a nie odpala.Czy ktoś byłby w stanie coś doradzić.dziękuję z góry za pomoc.pozdrawiam |
|
|
|
 |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Pomógł: 155 razy Dołączył: 26 Wrz 2006 Posty: 6099 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 09-04-2014, 21:43
|
|
|
kudlaty36 napisał/a: | Witam,jestem nowy i jak coś napiszę nie tak to proszę nie krzyczeć .mam gala 2,0td z 99r,i wczoraj rano odpaliłem normalnie,zawiozłem dzieciaki do przedszkola i tam mój misiek zakończył swoją wycieczkę.mianowicie przy następnym odpaleniu tak jakby była lużna klema,jak przękręciłem kluczyk zaterkotały przekażniki.Poprawiłem klemy i zakręcił normalnie ale już nie odpalił.Kontrolki swiecą się jak świeciły,rozrusznik kręci a nie odpala.Czy ktoś byłby w stanie coś doradzić.dziękuję z góry za pomoc.pozdrawiam |
Do spr. przewód plusowy przy alternatorze (zaśniedziały) , lub żywota zakończyły szczotki na rozruszniku. Jeśli to szczotki się zawiesiły to możesz potraktować lekko młotkiem rozrusznik , może "odpuści" i zakręci |
|
|
|
 |
kudlaty36
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-04-2014, 22:24
|
|
|
Witam kolegę i dzięki za odpowiedz,jutro sprawdzę ten kabelek bo miśka zaholowałem na parking w robocie.może napisałem coś nie tak ale rozrusznik kręci normalnie,a nie chce odpalić |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 13-04-2014, 20:52
|
|
|
Sprawdz czy gasnie Ci kontrolka silnika po przekreceniu kluczyka kilka sekund , najlepiej odłacz kleme reset podłącz i odpal |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
Tomaszowski
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 1998 2.0 LPG
|
Wysłany: 15-04-2014, 21:02
|
|
|
Zdejmij klemy, wyczyść je, zobacz czy żaden kabel przy nich się nie upalił/przełamał, sprawdź kable alternatora. Skręć wszystko mocno i powinno być ok. Możliwe że oprócz głównego kabla przy klemach miałeś kable dodatkowe jakieś i jak ruszałeś klemą to któryś wypadł/przełamał się/zaśniedziały jest.
Pozdrawiam i powodzenia! |
|
|
|
 |
kudlaty36
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-04-2014, 21:31
|
|
|
Witam koledzy po dłuuuuuuuuuuuugiej przerwie,dzięki za podpowiedzi.Misiek jak stał tak stoi.Przedwczoraj był mechanior z kompem i okazało się że padło immo.Stwierdził że nie ma połączenia między moduł.immo a sterownikiem silnika.Nie mógł zdiagnozować dokładnie czy wina leży po stronie immo czy sterown.jedyne wyjście zakupić cały komplet ster.-mod.-antenka-kluczyk.Ale mam zgrzyta bo na allegro znalazłem same sterowniki silnika.jutro ma dać jeszcze znać gościu czy ma do tego całą resztę.Są też same moduły z kluczykiem o tych samych symbolach co u mnie i zastanawiam się czy nie będzie to działać,skoro sterownik silnika i moduł immo to jakby dwie osobne rzeczy.Jutro sie okaże jaki będzie zonkk pozdrawiam.
[ Dodano: 29-04-2014, 19:10 ]
witam.i lipa,kompletu brak.mało dawców w tym modelu,próbowałem też u japaneze i tu też nic.Więc męcze temat dalej.pozdrawiam |
|
|
|
 |
arturj123
Forumowicz

Auto: A3 1.8T 200KM
Pomógł: 13 razy Dołączył: 06 Wrz 2009 Posty: 1299 Skąd: Toruń
|
|
|