Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxx] Bicie przy hamowaniu
Autor Wiadomość
matek 
Forumowicz

Auto: galant 1998 2.0 gaz kombi
Kraj/Country: Norway
Wysłany: 10-04-2012, 11:30   

ja wymieniłem cały przód ( piasty,tarcze TRW , klocki TRW ) i po 8000km wydaje mi się ze zaczyna znowu lekko bić przy hamowaniu... ehh

ALEX-77 
Forumowicz
Czarny Żarłacz E98

Auto: Avance 2.5 V6 01'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-04-2012, 12:02   

matek napisał/a:
ja wymieniłem cały przód ( piasty,tarcze TRW , klocki TRW ) i po 8000km wydaje mi się ze zaczyna znowu lekko bić przy hamowaniu... ehh

to za wczasu pomierz sobie bicie piast i tarcz bo albo pokrzywiłeś tarcze albo piasta podczas wciskania łożyska została skrzywiona a co za tym idzie z czasem przez taką zwichrowaną piastę zwichrujesz sobie tarcze ,miałem właśnie tak u siebie dałem mechanikowi wymienic łożysko bo huczało ,mechanik wprasował łozysko ale podczas wyciskania starego był mały problem i pokrzywił mi piastę dalej to juz pisałem wyżej.

czapelka 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5A '99 Avance
Wysłany: 02-04-2014, 21:06   

Kolejna zagadka :)

Podczas hamowania od prędkości 30-0 km/h, a najwięcej przy toczeniu się auta z wciśniętym lekko hamulcem słychać jakby skrzypienie/tarcie metal o metal zgodne z ruchem koła. Miał ktoś coś podobnego, jaka była przyczyna ?

Dodam że tarcze, klocki przód wymieniane ok 4000 temu.

Zhan 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 '99 EA5A tiptronic
Wysłany: 02-04-2014, 21:12   

czapelka, sprawdź osłony tarcz czy nie są zbyt blisko.

adamos25 
Forumowicz

Auto: mitsubishi galant 2.0 1997r
Wysłany: 08-05-2014, 06:16   

Przeczytałem cały temat i już w końcu nic nie wiem , a mianowicie w moim Misku przy normalnych prędkościach 50- 80 km przy hamowaniu występuje bicie i pulsuje pedał hamulca ale ABS się nie włącza chyba ze gwałtownie hamuje , ten stukot wydaje mi się pochodzi z prawego przedniego koła wczoraj przejrzałem to koło zmieniłem tarcze i klocki i to samo , i tekstów które tu na forum czytałem wynika ze problem tkwi jednak na tyle ? już zbaraniałem czy aż tak by te bicia przenosiło na przód ?? ,fakt jest taki ze jak auto stoi na ręcznym i się rusza spuszcza ręczny to po ruszeniu słychać takie walniecie metaliczne jakby ręczny puścił dopiero może trzyma na lince , ale podczas dalszej jazdy jest ok, a przy hamowaniu normalnym bez użycia rzecznego dalej pulsuje pedał i słychać stuki w obrębie prawego koła przedniego zastanawiam się czy nie zmienić tarcz hamulcowych z tyłu ??

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 08-05-2014, 08:26   

Ręczny stuka bo się mogą zacinać szczęki.
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

adamos25 
Forumowicz

Auto: mitsubishi galant 2.0 1997r
Wysłany: 08-05-2014, 20:04   

Tak podejrzewam ale co z tym pedałem i pulsowaniem ?????

Odpowiedz do tematu