Przesunięty przez: Hubeeert 21-03-2007, 01:51 |
[ALL] jak przykrecic radio od tylu? |
Autor |
Wiadomość |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2007, 13:00 [ALL] jak przykrecic radio od tylu?
|
|
|
mam malenki problem, jak sie moge dostac do radia tam z tylu zeby go przykrecic, przed wlozeniem radia widac bylo taka blaszke idealna do tego, radio tez ma wszystko co trzeba tylko nie mam pojecia jak sie tam dostac po wlozeniu radia, probowalem od strony schowka, od kierownicy, nidyrydy, zasloniete, w sumie to dobrze bo zlodziej nie odkreci ale musi byc jakis sposob zeby przykrecic, chcialem porozkrecac cala deske ale na tych schematach na forum widac ze radio musi byc wyjete zeby cos odkrecic... |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 12:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 05-03-2007, 13:12
|
|
|
Spróbuj zdjąć boczne osłony tunelu środkowego (na wysokości nóg). Będziesz w stanie określić dostęp do tylnej ściany radioodtwarzacza. Jeżeli mimo tego nie będziesz mógł wykonać operacji ręką to znaczy, że czeka cię "grubsza" robota. Na samą myśl bolą mnie ręce |
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24281 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk

|
Wysłany: 05-03-2007, 13:30
|
|
|
ja przykrecalem w Galancie E32 i Colcie E52 - w obu wkladalem reke opuszczajac w dol schowek pasazera
fakt - dojscie filigranowe (szczegolnie w Galancie), ale udalo sie (troche tylko reka poraniona)
dokupilem tylko podkladke i nakretke lub srubke - bo w zaleznosci od auta albo mozna bylo przykrecic na firmowym wypuscie, albo ten byl za krotki
a podkladka byla potrzebna zawsze, bo dziurka w tej blaszce jest spora |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 05-03-2007, 14:23
|
|
|
Lena napisał/a: | ak sie moge dostac do radia tam z tylu zeby go przykrecic, |
Pytanie zasadnicze: PO CO????
Ja raz w swoim życiu popełniłem ten błąd i po wizycie miłego chloptasia z ogoloną głową miałem do odkupowania nie tylko radio (zostało, ale w takim stanie, że lepiej nie mówić), ale i konsolę...... od tego czasu nie przykręcam |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2007, 19:40
|
|
|
Dokladnie zadam takie samo pytanie jak Bartek-PO CO?
Radio umocowujesz w polkieszeni, ktora posiada odpowiednie blaszki utrzymijace radio na swoim miejscu i wsio ok.Ja nic nie przykrecalem.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 05-03-2007, 20:04
|
|
|
cimon102 napisał/a: | Radio umocowujesz w polkieszeni, ktora posiada odpowiednie blaszki utrzymijace radio na swoim miejscu i wsio ok. |
Dokładnie, a przychodzi miły pan w błyszczącym dresie, odgina blaszki i zabiera radio, nie niszcząc przy okazji pół samochodu |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24281 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk

|
Wysłany: 05-03-2007, 20:11
|
|
|
To moze jeszcze zostawiajce otwarte szyby i zamki - lub lepiej drzwi, zeby bylo widac, ze nie trzeba lamac zamka.
Takie podejscie - moze i praktyczne - ale kompletnie ze zlej strony.
Ja przykrecalem, bo u mnie w autach radia sa pod katem i nieprzykrecone odstaja dolna czescia od wneki - nieestetycznie to wyglada. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 05-03-2007, 20:15
|
|
|
Kumpel pod panelem nakleił jaskrawą naklejkę z napisem - ,,Nie wyjmiesz bo jest przykręcone śrubą z tyłu na stałe'' |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
czarnuch23
Mitsumaniak Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Cze 2006 Posty: 771 Skąd: WAWA
|
Wysłany: 05-03-2007, 20:23
|
|
|
a ja zainwestowalem cale 130 zlotych i mam radio przerbione na kieszen (koszt radia to tylko 400zl- czyli praktycznie zwiekszylem jego koszt o polowe) ale za to nie ma po co tluc szyby ani lamac zamkow w misiu... a to dlamnie wiekszy argument niz to ze wygladam jak kretyn z radiem w reku... (zreszta osoby na spocie sie dziwily ze jeszcze takie cos sie robi...) Gene niestety dzis dowiedzial sie dlaczego sie to robi....
A co do przykrecania radia... kolega w BMW zrobil taki myk.. obsrubowal radio z usmiechem na ustach ze jakby kradli to nie dadza rady...
2 miesiace pozniej okazalo sie ze rzeczywiscie nie dali rady... ale za to wyzyli sie na samochodzie : pociete siedzenia i tapicerka drzwi (skora) i poprzypalana i pocieta deska rozdzielcza.... poszarpana podsofitka... nawet nie pytalem ile kosztowalo go to JEDNO radio ktore notabene zostalo roztrzaskane przy probie kradzierzy... |
_________________ http://www.3xl.in.lublin....lcik-czarnuch23 |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2007, 20:39
|
|
|
czyli lepiej dac karteczke ze radio przykrecone czy moze nie przykrecac i nie narazac sie na demolke wnetrza auta? przerabiac radio na kieszen to nie bardzo mi sie usmiecha bo przeciez wszystkie stacje i ustawienia bede musial zapisywac za kazdym razem jak wsiade do auta :/ kwestia czy przykrecic czy nie...
chociaz tak mysle ze jak wyje alarm to zlodziej jest nastawiony zeby szybko wyjac radio i w nogi, jak sie meczy juz jakis czas to predzej ucieknie niz bedzie demolowal srodek auta, zwlaszcza ze chce zakupic ten alarm z powiadamianiem na takie cos przy kluczyku... nie wiem jak to nazwac
te auta co tak byly zdemolowane posiadaly jakis alarm? |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 05-03-2007, 20:50
|
|
|
Co do podtrzymania to można z kieszenią zintegrować odpowiedni mały akumulatorek 12V dopięty odpowiednio do pinów kostki z której radio bierze podtrzymanie i po sprawie o ile oczywiście brniemy w tym kierunku i chce nam sie kombinować z tym tyle. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
karolkk84 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2007, 20:51
|
|
|
Przy przerobieniu na kieszeń mozna wziasc opcje z podtrzymaniem pamieci wtedy wszystkie ustawienia po wyjeciu radia zostaja w pamieci
Chyba ze radio jest na gwarancji wtedy przy przerobieniu wiadomo traci sie gwarancje. |
|
|
|
 |
czarnuch23
Mitsumaniak Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Cze 2006 Posty: 771 Skąd: WAWA
|
Wysłany: 05-03-2007, 21:27
|
|
|
jesli chcesz ,moge ci nadac namiary na kolesia ktory robi takie kieszenie z podtrzymaniem za 120 zeta bez wyprowadzenia na wzmacniacz i jakies 130 z wyprowadzeniami...
oczywiscie mozesz zobaczyc jak to u mnie wyglada i dziala... polecam naprawde...
w moim radiu do 2 miesiecy moze trzymac pamiec... narazie najdluzej sprawdzalem 2 tygodnie:)
radio dajesz a nastepnego dnia odbierasz... szybko i profesionalnie.. uzywam od pol roku i zadnych zgrzytow ladnie chodzi no i nie drazni oka zlodzieja...
(ja jeszcze mam wypinana polke z glosnikami i po warszawie jezdze bez polki a zakladam ja na trase ) |
_________________ http://www.3xl.in.lublin....lcik-czarnuch23 |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2007, 07:50
|
|
|
szczerze to teraz slobo u mnie z kasa, ale w przyszlym miesiacu na pewno sie odezwe, na allegro widzialem jakas taka firme ktora to robi za 130 ale bez dodatkow, a z dadatkami typu wyjscie na wzmacniacz zyczyli sobie 180 wiec jesli sie zdecyduje to na pewo odezwe sie do ciebie
a mam pytanie odnosnie uzytkowania - zawsze wycagasz radio i nosisz ze soba? nawet jak idziesz do sklepu na 20min? na noc to logiczne ze nalezy wziac do domu ale tak jak sie opuszcza auto na 3-4godz to chyba wystarczy schowac np pod fotelem, pusta dziura od radia powinna juz wystarczajaco zniechecic zlodzieja |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 06-03-2007, 08:56
|
|
|
Dokładnie tak jak napisał czarnuch23. Też mam takie rozwiązanie i nie mam problemu. Podtrzymanie trzyma teoretyczne 160 h, ale w praktyce dużo dłużej. Jest ładna klameczka do wyciągania (i spokojny sen w komplecie ). Przykręcić możesz właśnie tą kieszeń (jeśli uważasz że to potrzebne). A co do tego: saphire napisał/a: | ,,Nie wyjmiesz bo jest przykręcone śrubą z tyłu na stałe'' | Jak to ? JA ? POLAK ? Nie wyjmę !?!
Nie radzę wchodzić na ambicję tym palantom. |
|
 |
|