|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA3x 97-04] Galant 2.4 GDI 2002, Stargard Szczeciński |
Autor |
Wiadomość |
zuvko
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport 3.0 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-05-2014, 12:51 [EA3x 97-04] Galant 2.4 GDI 2002, Stargard Szczeciński
|
|
|
Cześć,
przymierzam się do kupna Galanta tak do 10kzł.
Znalazłem taki egzemplarz:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4279092856
Moja prośba do forumowiczów o wszelkie uwagi na temat tego egzemplarza.
Mam do Stargardu Szczecińskiego bardzo daleko i nie wiem czy warto jechać na oględziny.
Cytat: |
MITSUBISHI GALANT GLS - 2.4 GDI - AUTOMAT
SAMOCHÓD BARDZO DOBRZE UTRZYMANY, BO UŻYTKOWANY TYLKO PRZEZ JEDNEGO WŁAŚCICIELA W NIEMCZECH.
---
SAMOCHÓD Z SILNIKIEM BENZYNOWYM 2.4 JEST TO JEDNOSTKA BARDZO DYNAMICZNA I ZWINNA A ZARAZEM NIEZAWODNA, ODPALA BEZ NAJMNIEJSZYCH PROBLEMÓW, PRACUJE RÓWNO, NIE KOPCI, NIE MA ŻADNYCH PRZEDMUCHÓW.
---
AUTO PO WYMIANIE KOMPLETNEGO ROZRZĄDU, OLEJÓW I PŁYNÓW EKSPLOATACYJNYCH ORAZ PO SERWISIE KLIMATYZACJI
---
ZAWIESZENIE POJAZDU NIE WYKAZUJE ŻADNEGO WYEKSPLOATOWANIA
---
ŚRODEK CZYSTY, TAPICERKA BEZ PLAM, PRZETARC
---
MOŻLIWOŚC SPRAWDZENIA AUTA NA STACJI DIAGNOSTYCZNEJ
---
NATYCHMIASTOWY ODJAZD NA KOŁACH UBEZBIECZONYM SAMOCHODEM
---
Auto posiada oryginalny przebieg, wszystkie części eksploatacyjne były wymieniane zawsze na bieżąco i na czas, dzięki czemu auto prowadzi się pewnie i nie słychać, ani nie czuć oznak najmniejszego wyeksploatowania.
---
Zdecydowanie jest to auto, które pozwoli Ci się cieszyć komfortem, bezpieczeństwem i satysfakcją.
---
Serdecznie zapraszam na jazdę próbną. Gorąco P O L E C A M !
---
SAMOCHÓD ZOSTAŁ SPROWADZONY Z NIEMIEC, OD DZISIAJ W KRAJU, KUPIONY BEZPOŚREDNIO OD WŁAŚCICIELA,
---
NIE EKSPLOATOWANY PO POLSKICH DROGACH, STAN TECHNICZNY I WIZUALNY BDB, NIE WYMAGA ŻADNEGO WKŁADU FINANSOWEGO,
---
NIEMIECKIE BADANIE TECHNICZNE TUV WAŻNE DO 12.2015 ROKU
---
AUTO POSIADA PEŁNĄ DOKUMENTACJĘ - DOKUMENTY REJESTRACYJNE, KSIĄŻKA SERWISOWA, RAPORTY Z PRZEGLADÓW, NAPRAW ITP.
---
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ POWROTU DO DOMU NA KOŁACH - WYKUPIONE UBEZPIECZENIE OC.
---
CENA KUP TERAZ 7.700 zł - PO CZĘŚCIOWYCH OPŁATACH - ZADZWOŃ PO WSZELKIE INNE INFORMACJE !!!
---
AUTO PO CZĘŚCIOWYCH OPŁATACH, POSIADA WAŻNE UBEZPIECZENIE OC I BADANIE TECHNICZNE ORAZ TABLICE PRZEJAZDOWE
--- |
|
|
|
|
 |
Paweł84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Maj 2014 Posty: 684 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 27-05-2014, 17:27
|
|
|
witam
[ Dodano: 27-05-2014, 17:32 ]
czytałeś coś o jednostce 2,4GDI czasem potrafi być bardzo problematyczna, wiem dobrze bo miałem.
[ Dodano: 27-05-2014, 17:41 ]
co do Gala który Cie interesuje
-koleś podaje dwa różne roki produkcji 01,02
-auto odpicowane na sprzedaż komara silnika raczej myta
-newralgiczne miejsca takie jak maska,pas przedni,kielichy,ranty drzwi, nadkola tylne wolne od rdzy trzeba sprawdzić czy nie były malowane
-częściowe opłaty,jakie? jeśli akcyza to moim zdaniem auto w Niemczech bardzo tanie
ja osobiście szukałbym eleganca lub avanca skoro masz 10000tysi i silników 2,5 lub 2,0
[ Dodano: 27-05-2014, 17:59 ]
na OLX jest dużo ciekawszy Avance w bordowym kolorze tez w kombi i w GDI. Pieniądze i droga prawie te same, sprawdź porównaj może warto |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 27-05-2014, 18:02
|
|
|
Jeśli interesuje Cię LPG, to do tego silnika nie zamontujesz. Szukaj lepiej jak już kolega wcześniej zaproponował, najlepiej 2,5 V6 lub jak nie zależy Ci zbytnio na osiągach, to 2.0. |
|
|
|
 |
zuvko
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport 3.0 V6
|
Wysłany: 27-05-2014, 19:22
|
|
|
@ Pawel84
O sinikach GDI czytałem rzecz jasna i mam zupełny mętlik w głowie bo opinie są rozbieżne. Wiem o przypadłościach w postaci stukających szklanek czy wrażliwej na zabrudzenia przepustnicy oraz potencjalnych kłopotach z wtryskami paliwa jeśli się tankuje byle gdzie. Większość tych
opinii dotyczyła jednak jednostki 1.8 GDI. Wyczytałem też, że jak się właściwy i w porę wymieniany olej to silnik jest ok.
Ciekaw jetem Twojej opinii.
@plecho1
Jeśli kupię 2.5 V6 to gaz wstawię na 100%, bo mam znakomite doświadczenia z zagazowym 6G72 w moim Sporcie. Ten GDI rozważam bo podobno bardzo oszczędny jak na swoje patametry.
Na zdjęciach wygląda ok, gość nie ma nic przeciwko wizycie w serwisie, dokumenty niby ok ale chyba nieco za tanio jak na taką okazję.
Ten bordowy - bardzo ładny ale manual. |
|
|
|
 |
Paweł84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Maj 2014 Posty: 684 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 27-05-2014, 20:15
|
|
|
silnik pracował niby ok ale nie miał mocy.Olej i filtry wymienione, przeputnica i kolektor wyczyszczony , kat wymieniony na nowy, tankowany na orlenie 98 spalanie 11-12 l to sprzedałem dziada
[ Dodano: 27-05-2014, 20:18 ]
tak zakończyłem 3miesiczna przygodę z GDI i powiedziałem nigdy więcej
[ Dodano: 27-05-2014, 20:19 ]
manual fajna rzecz |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
|
Wysłany: 27-05-2014, 21:06
|
|
|
Może i oszczędny ale raczej tylko w trasie cudów jednak się nie spodziewaj. W mieście spali tyle samo co każdy inny z podobną mocą i o podobnej masie. Ja tam osobiście w GDI bym się nie pchał, jak trafisz zadbany egzemplarz to może i pojeździsz a jak nie, to będziesz się męczył i za bardzo nikt Ci w tym nie pomoże bo niewielu mechaników zna ten silnik. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 27-05-2014, 22:30
|
|
|
Rocznik produkcji napewno nie zgadza się z tym co podany przez sprzedawce, poproś lepiej o numer nadwozia w celu jego weryfikacji, patrząc na zdjęcia i opcje wyposażenia, powiedziałbym, że bliżej mu do rocznika 2000 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
radek8622
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Lis 2011 Posty: 521 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 27-05-2014, 23:22
|
|
|
Więc może ja pomogę z doświadczenia miałem carisme z silnikiem GDI ogólnie mam sentyment do tego auta więc złego nie napiszę ale wybierając gala tego co mam teraz a carisme z GDI woooolę Galanta. GDI ma specyficzną kulturę pracy mój naprawdę delikatnie pracował był na syntetyku ale mimo to delikatnie cykał a'la nowy diesel przepustnica to mankament w tym połączeniu z powodu szybko zbierającego się nagaru. Dochodzi TPS,fixed SAS,SAS i jak źle ustawione to cyrk ja ogólnie nie miałem falowania po czyszczeniu jedyne co to syndrom 4 minut ale nie chcę mi się o tym pisać. Ogólnie w galach najlepsze jednostki 2,5 ,2,0 jak bym miał wybierać jeszcze raz miedzy 2,0 a 2,5v6 biorę to samo bo róznica w spalaniu nie wie wielka. Ja swojego nie gazowałem i nie żałuje! jeżdżę po Wrocławiu i spalanie naprawdę ok przy tej jednostce. Wybierz V6 a nie będziesz żałował. |
_________________ carisma GDI 98,Galant elegance 2,5v6
 |
|
|
|
 |
LUKAA
Nowy Forumowicz
Auto: brak
|
Wysłany: 28-05-2014, 00:11
|
|
|
podobno GDI jest bardzo wrażliwe na słabe paliwo:) |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
|
Wysłany: 28-05-2014, 06:17
|
|
|
Ja miałem Carismę GDI przed obecną. Nie miałem z nią problemu bo znalazłem zadbany egzemplarz ale ludzie na forum piszą o wielu problemach z tym silnikiem z którymi nie radzą sobie mechanicy i w końcu ludzie szukają ratunku tutaj.
Jak szukał bym Gala, to też albo 2.0 albo 2,5 ale przez jego blacharkę na pewno nie kupię. |
|
|
|
 |
Bartekkita
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 kombi
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Lut 2013 Posty: 1190 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 29-05-2014, 00:05
|
|
|
spytaj może na regionalnym czy w Twoich okolicach ktoś ogarnia GDI-jeśli nie odpuść. Nasz dobre doświadczenia z gazem, weź 2.0 lub 2.5 i jazda będzie Cie mniej kosztować. W miarę szybko zwróci się instalka i różnica w cenie bo GDI, są tańsze zwłaszcza od V6 |
_________________ Jest:
Citroen C4 Coupe VTS 2.0 177KM - Ryszard, 2017 - ???
Paulinowy - Saab 93 1.8t 01.2014r. - ???
Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 29-05-2014, 18:04
|
|
|
Ja bym się pokusił o stwierdzenie, że to rocznik 1999. Tapicerka typowa dla tego rocznika.
VIN powie prawdę. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|