Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
15-07-2014, 13:45
[Cari 1.6] Carisma '99 Sosnowiec
Autor Wiadomość
madź 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: Toyota Yaris
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 14 razy
Wysłany: 29-05-2014, 20:20   [Cari 1.6] Carisma '99 Sosnowiec

Proszę o wszelkie uwagi na temat tego samochodu:
http://olx.pl/oferta/mits...html#578417af75

Cytat:
Oferta od:
Osoby prywatnej Marka:
Mitsubishi Model:
Carisma

Poj. silnika:
1 600 cm3 Rok produkcji:
1999 Paliwo:
Benzyna

Moc silnika:
105 KM Przebieg:
193 500 km Typ nadwozia:
Hatchback

Kolor:
Czarny

Witam mam do sprzedania Mitsubishi Carisma Samochód jest czysty i zadbany 7 lat w 1 rękach. Auto bezwypadkowe zrobiona profesjonalna konserwacja podwozia. Więcej informacji pod numerem telefonu. Więcej zdjęć na e mail. zapraszam na oględziny samochodu. Wyposażenie :ABS, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszki powietrzna, Elektryczne szyby, Lakier metallic, Immobilizer, Komputer pokładowy. Przegląd 23.02.2014 do 23.02.2015. Ubezpieczenie 20.04.2014 do 20.04.2015

glina 
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Wysłany: 29-05-2014, 21:14   

Sosnowiec ;)
No ale pomijając stereotypy - wygląda w porządku na tyle na ile pozwalają zdjęcia
Nie wiadomo do końca co to za wersja, byc moze classic bo halogenów nie ma, ale są progi i lusterka w kolorze. Nie wiadomo czy tylne szyby to korbki czy prąd (mi po lancerze w full opcji mocno brakuje prądu z tyłu)
Cena w porządku, przebieg można olać w tym roczniku i warto skupić się na tym czy motor nie cieknie, czy chodzi równo, czy zawieszenie nie stuka, czy końcówki drążków nie maja luzu, zobacz jak chodzi skrzynia, czy nie trzeba będzie szybko wstawić nowych tulejek.

Największy 'problem' z tym rocznikiem to jest taki że w zależności od miesiąca produkcji będa pasowały częsci z polifta albo z przedlifta.
Sprawdz czy z tyłu bębny czy tarcze i jakie tarcze są z przodu - w polifcie sa chyba 281mm.

Jesli rzeczywiscie 7 lat w 1 rekach i byla konserwacja podwozia to jest szansa ze ktos z sercem dbał o auto.

anna rakowska 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.8 GDI '04
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 29-05-2014, 22:06   

Powiedz mi gdzie dokładnie, to może by mi się udało podjechać :)

madź 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Wysłany: 29-05-2014, 22:38   

To jest wersja Classic - ewidentnie, więc auto na 'biedne' rynki.
Hamulce są małe - wchodzi 14'' - widać na zdjęciu, więc przedliftowe z bębnami z tyłu.
Z tyłu na 99% są korbki.

Co do testu samochodu na miejscu się nie obawiam, testować będzie mąż, a on rozebrał dwie poliftowe Carismy 1.6 "do śrubki". Chodzi mi bardziej o wróżenie ze zdjęć (a na forum mamy wielu spostrzegawczych "magików" hehe). :mrgreen:

anna rakowska 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-05-2014, 11:09   

Na zdjęciach wiele nie widać :/
Ja jak zwykle dopatruje się dziwnych kontrolek. Nie wiem czy w tej wersji zmieniali kolejność (w porównaniu do I serii), ale wygląda na to, że nie świecą się otwarte drzwi. Bo jedna czerwona jest w okolicy aku, a druga jest jasna jak ABS :| A silnik wyłączony.

Drugą sprawą jest, że niby radio powinno być zintegrowane, a na wyświetlaczu nic nie widać. Ale tu też nie wiem czy przypadkiem się nie meldowało dopiero po włączeniu. Przy czym po co pokazywać ekran bez włączania radia?

Sprawdziłabym czy tylna wycieraczka działa, bo w porównaniu z przednią szybą tylna jest zbyt czysta, no i oczywiście wszystkie elektrycznie sterowane gadżety (lusterka, szyby, spryskiwacze). A na pewno czy nawiew śmiga jak trzeba, bo klimatyzacja też nie włączona.

Aha, i taki szczegół. Koleś jest na olx/tablicy zapisany od kwietnia i dopiero pod koniec maja wystawił auto, a wcześniej nic więcej.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 30-05-2014, 19:03   

anna rakowska napisał/a:
Drugą sprawą jest, że niby radio powinno być zintegrowane, a na wyświetlaczu nic nie widać.

Bo pewnie jest wyłączone :wink: .
Przy zdjętym panelu pali się tylko napis LOCK.
anna rakowska napisał/a:
Przy czym po co pokazywać ekran bez włączania radia?

Pewnie nie wyświetla wszystkich segmentów :mrgreen: .

madź 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Wysłany: 30-05-2014, 21:38   

Samochód kupiony.
Mechanicznie - igła. Poci się jedynie z uszczelniacza od strony rozrządu, ale to i tak leci do wymiany już za kilka dni.
Prawie na całym aucie oryginalny lakier. Jedynie w okolicy prawej tylnej lampy była mała przygoda (grubość lakier/szpachla 500 mikronów) - na fragmencie dosłownie 10x15cm. Tylna prawa lampa wymieniana.
Środek troszkę zaniedbany, ale wymiany to sprawy groszowe. :mrgreen:
Ogólnie - bardzo dobry zakup, spodziewaliśmy się dużo gorszego stanu jak za tą cenę. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

anna rakowska 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-05-2014, 21:39   

No to pogratulować :)

Bartekkita 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 kombi
Wysłany: 31-05-2014, 12:27   

madź, gratuluje :) czekam na kolejny Twój temat w NM :P

Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018

madź 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Wysłany: 31-05-2014, 20:05   

Samochód raczej nie trafi do działu 'nasze miśki', bo Carisma nie jest stricte moja. ;-) Po prostu następny misiek w rodzinie. :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi