Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Radio kostka rds
Autor Wiadomość
Grabek
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2007, 13:56   

a wiec postanowilem ze najpierw sie zajme tą plytą co niechce wsuwac sie do konca bo co mi to za sens ze bede mial wyswietlacz jak cd mi nie bedzie chodzilo. efekty mojej pracy sfotografuje i moze sie komus to przyda na przyszlosc.

Ps jak bede mial problemy to mam nadzieje ze mi pomozecie jak do tej pory :mrgreen:

[ Dodano: 26-04-2007, 12:26 ]
hey wiec po rozebraniu radyjka i pogrzebaniu w nim troche plyta wchodzi i wychodzi tak jak powinna ALE to nie koniec nie kreci jej :(
czy ktos ma jakies pomysly ??
PLEASE

mam fotki ale to tylko po sciagnieciu gornej pokrywy to z grubsza nic takiego

MisioSC
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2008, 19:30   

Temat dawno poruszany a jednak tez mam z tym problem.
Jakby ktos znalazl foto kabli wychodzacych z grandisa, dokladnie tej malej wtyczki. Bede bardzo wdzieczny.

janitor 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-06-2010, 10:51   

Witam, czy można podpiąć radio MP3 z Colta do Carismy? Chodzi o to czy będzie działał wyswietlacz w Cari (RDS, przełączanie wyświetlanych informacji przyciskiem DISP). Czy ktoś ma rozpiskę wyprowadzeń kostki podłączanej z radia do wyświetlacza, tzn. "stary" typ jak w radiach do Carismy i "nowy" jak np. w Coltach (16PIN i 14 PIN).

Edit: Znalazłem rozpiskę wyjścia 14pin (nowszy typ). Niestety nigdzie nie mogę znaleźć legendy do 16pin. Może ktoś wie gdzie takową znaleźć?

Bartek5 
Forumowicz

Auto: Z Pajero na LADA 4x4 :)
Wysłany: 18-06-2010, 04:36   

Cytat:
janitor, Znalazłem rozpiskę wyjścia 14pin (nowszy typ). Niestety nigdzie nie mogę znaleźć legendy do 16pin. Może ktoś wie gdzie takową znaleźć?

A mógłbyś kolego zapodać na forum tą rozpiskę wyjścia na 14pinów?

Bo chciałem zamienić radio W142 na W523 lub U171, i żeby wszystko wyświetlało tak jak należy na wyświetlaczu z nawigacji MP-8100.

janitor 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16V
Wysłany: 19-06-2010, 00:18   

Pod tym LINKIEM znajdziesz rozpiskę :) Daj znać czy udało Ci się zgrać wyświetlacz z nowym radiem. Ja nie zaryzykowałem i kupiłem ph-3850 które ma 16pin wyjście.

Bartek5 
Forumowicz

Auto: Z Pajero na LADA 4x4 :)
Wysłany: 19-06-2010, 13:30   

Na kochanej ROSJI to jest wszystko :D Dzięki za linka.
Mam koncepcje jak to połączyć lecz nie mam radia W523 lub U171 (tych radiach jest 14 pin gniazdo a w W142 jest 16 pin) (Nie chodzi mi o gniazdo zasilania i głośników, tylko te drugie mniejsze)

Same gniazda i wtyczki to nie problem. Sęk w tym czy transmisja danych w radiach W523 i U171 jest taka sama jak w W142.

Miras. 
Nowy Forumowicz

Auto: MSW N5 2,4 GDI
Wysłany: 02-06-2014, 18:09   

Rozwiązanie opisałem w tym wątku : http://forum.mitsumaniaki...1310833#1310833

Odpowiedz do tematu