|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem z kartą SD |
Autor |
Wiadomość |
yaro1976
Mitsumaniak Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Cze 2006 Posty: 1021 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 17-08-2013, 15:44 problem z kartą SD
|
|
|
jak w temacie, przenosiłem kartę w portfelu w przegródce z drobniakami i najprawdopodobniej jak wsiadałem do samochodu nie wyjąłem portfela z tylnej kieszeni, jak wyjąłem kartę aby ją wrzucić do laptopa, to się okazało że komp jej nie widzi, aparat również,
jak ją obejrzałem to okazało się że urwałem ten mały dzyndzelek od blokowania karty, nie ma go zupełnie
teraz pytanie jak można odzyskać zawartość, macie jakieś doświadczenia tego typu
wszelkie porady mile widziane |
_________________ Primo: "Traktuj innych tak jak sam chciał byś być przez nich traktowanym!" |
|
|
|
 |
inq
Mitsumaniak

Auto: Focus
Pomógł: 12 razy Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 2776 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 17-08-2013, 16:40
|
|
|
Ja też ten dzyndzelek ułamałem, ale po kilku próbach kartę odczytało w zewnętrznym czytniku. Niestety reszta sprzętów dalej jej nie widzi. Od tamtej pory zawsze tam gdzie karty mam też
 |
_________________ "Never drive faster than your angel can fly"
Historia zatacza kółko
Renault 19 ('91)-> Ford Probe GT ('92)-> Laguna ('95)-> Peugeot 307 ('04)-> EA5W ('02)-> Renault 19 ('95)-> EA3W ('01)-> Focus ('14)
 |
|
|
|
 |
yaro1976
Mitsumaniak Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Cze 2006 Posty: 1021 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 17-08-2013, 17:00
|
|
|
inq napisał/a: | kartę odczytało w zewnętrznym czytniku |
fakt, tego jeszcze nie próbowałem, thx, zobaczymy |
_________________ Primo: "Traktuj innych tak jak sam chciał byś być przez nich traktowanym!" |
|
|
|
 |
PanSascha
Forumowicz

Auto: Wagon na Węgiel GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Mar 2013 Posty: 77 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 06-06-2014, 19:39
|
|
|
yaro1976 napisał/a: | inq napisał/a: | kartę odczytało w zewnętrznym czytniku |
fakt, tego jeszcze nie próbowałem, thx, zobaczymy |
Możesz ją reanimować spinaczem biurowym delikatnie wsadzasz w miejsce urwanego przełącznika i natrafisz na ułamany kawałek, trzeba delikatnie dłubać aż przeskoczy.
Mi się to przytrafiło nie raz nie dwa
Jak naprawić na stałe za pomocą taśmy : po angielsku łamaną polszczyzną
Istnieje także opcja że uszkodziłeś płytkę krzemową w środku lub zerwały się lutowania , ostatnim ratunkiem jest wtedy podgrzanie karty delikatnie np. suszarką i próba oddczytania ciepłej co także mi się zdarzyło. |
_________________ nie mógł żech się powstrzymać |
|
|
|
 |
Mjuszor
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer X 1.6 2011
|
Wysłany: 11-07-2014, 01:04
|
|
|
I co, zadziałało? Też mam jedną SD z urwanym tym kawałkiem i nie wiedziałem jak ją odpalić. |
_________________ PB+LPG Vialle, to nie wiocha tylko postęp... |
|
|
|
 |
|
|