|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CZX 04-XX] CZT czy warto, na co zwrocic uwage |
Autor |
Wiadomość |
krotka
Mitsumaniak Sticker Princess ;)

Auto: Czarny - Colt CJ0 '98 :)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-10-2013, 10:51 [CZX 04-XX] CZT czy warto, na co zwrocic uwage
|
|
|
Witajcie Mitsumaniaki, z zalem przeogromnym wlasnie przestalam byc wlascicielka Colta, ale jest szansa, ze nie na dlugo
Wlasnie z mezem przymierzamy sie do zakupu auta, on mysli o Leonie i nowym Polo, ja mysle nad Coltem CZT i jesli sie nie sprzeda szybko jescze w tym miesiacu wybierzemy sie go obejrzec.
Rocznik 2007" przebieg 89tys (mozliwe, tutaj benzyna kosztuje blisko 9zl za litr - ludzie zastanawiaja sie kilka razy zanim wsiada do auta ).
Z opisu wynika, ze serwisowany i lakier zabezpieczany. Malowany byl prawy tylny bok po jakims lekkim tarciu, ponoc zadna czesc karoseryjna nie byla wymieniana.
Chcialabym, zebyscie spojrzeli na fotki i powiedzieli co myslicie, czy jakis element nie wyglada podejrzanie ( np szpary przy masce nie takie - ja nie mam do tego oka), oczywiscie spojrzalam na zdjecia i juz wiem, ze ma byc ten i tylko ten, zadne tan hiszpanskie czy niemieckie dziadostwo - a ze kiedys kupujac CJ ogladalam wlasnie CZT i mowilam sobie, ze kiedys sobie takiego zadziorka kupie, fakt, ze akurat jest w promieniu 120km (tu Colta spotkac to cud, a jak juz jest CZ to 5d) musi byc znakiem od losu.
Czy wiecie na co zwrocic uwage przy tym modelu? O co pytac? Gdzie moga byc slabe punkty, ktore sama moge sprawdzic podczas osobistego ogladania
No i link do ogloszenia
CZT |
_________________ | krotka | & | czarny | & | zupełnie nowe drzewko | & | totalnie rozbrajające coś | & | turcja |
 |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 10-10-2013, 19:15
|
|
|
Witaj
Colt CZT jest podobnie jak mitsubishi grandis nie docenionym autkiem w polsce.
Osobiscie polecam, poniewaz jest to mala rakieta i dobrze tym "maluchem" leczy sie np bmw . Jezeli chcialabys kupic takie autko to zwroc uwage na wzmocnienia przednie-plastikowe tam gdzie sa chlodnice czy aby nie sa popekane i czy nie ma wyciekow oleji na samym silniku oraz turbo. Nalezy rowniez zobaczyc od spodu czy nie jest w jakis sposob przetarta skrzynia biegow (nie ma na niej wyciekow), poniewaz czesci do niej sa dosyc drogie. To samo dotyczy zawieszenia i amorow. Reszta jak przy zwyklym colcie. |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
rufuz
Forumowicz

Auto: Colt Ralliart 1.5T (4G15T)
Kraj/Country: Denmark
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Poznań/Danmark
|
Wysłany: 01-11-2013, 22:15
|
|
|
tylko nie VAG z silnikami 2.0 tdi lub 1.4 tfsi to najwieksze wpadki VW i jedne z najgorszych silnikow na rynku. Ten szrot wytrzymuje tyle co trabant lub syrenka Prawdziwy VW (VAG) skończył sie wraz z odejściem legendarnych 1.9 tdi i 1.8T
Bierz japonczyka
Ostatnio byl artykul w necie najmniej awaryjne auta male z przebiegiem 100-150 tys wedlug niemieckiej Dekra i na 4 miejscu byl wlasnie colt. Silnik w CZT to porzadne made in japan składane w japonii i tak naprawde silnik w CZT 4G15T to rozwojowa wersja starej wypróbowanej konstrukcji z serii orion zastosowanej chyba po raz pierwszy w 1978 roku
http://en.wikipedia.org/w...hi_Orion_engine
VW moze sobie pomarzyc o takim silniku benzynowym i to w dodatku ze zmiennymi fazami rozrzadu. jesli pamietam to silnik ten chyba ma tez zamkniety blok silnika czyli konstrukcja, ktora przynajmniej nigdy nie peknie jak 2.0 tdi, w ktorych pekaly zarowno bloki jak i glowice nie mowiac o fatalnych pompach olejowych.
Co tu duzo gadac na bazie colta CZT powstal tez smart forfour i smart forfour brabus z silnikiem 177KM/210KM.
http://en.wikipedia.org/wiki/Smart_Forfour
a tu masz tego potwora brabusa
http://www.emercedesbenz....tEssenShow.html |
|
|
|
 |
krotka

|
Wysłany: 02-11-2013, 21:53
|
|
|
Ja wiem, ze CZT to najlepsze auto jakie mozna kupic w tym dziwnym kraju problem w tym, ze moj maz juz jest mniej do tego przekonany. Na niekorzysc Colciaka tak naprawde przemawia tylko ilosc drzwi - co z tego, ze jest nas tylko dwoje, moja rodzina wpada na 2-3tyg w roku a rodzina meza to nie wpada wcale - on upiera sie, ze drzwi musi byc 4, bo jakbysmy chcieli zabrac rodzine na wycieczke bla bla bla kurde do CJ0, ktore jest naprawde niskie moija 86letnia Babcia wskakiwala jak sarenka na tyl. Ale tak jak ostatnio zaczelam sie rozgladac na ulicy to jedyne 3drzwiowki jakie sie widzi co VW Scirocco, tak jakby w Turcji nikt nie kupowal wersji 3D.
Ale dalej walcze. Mysle, ze niebawem bedzie szansa pojechac go obejrzec. Niestety Miski nie sa tu bardzo popularne, a lud prosty uznaje niemiecka technologie za geniusz motoryzacji, wiec wszyscy doradzaja - brac Astre C (szczegolnie, ze kazdy ma w rodzinie kogos kto akurat sprzedaje ) albo Polo. |
_________________ | krotka | & | czarny | & | zupełnie nowe drzewko | & | totalnie rozbrajające coś | & | turcja |
 |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 02-11-2013, 22:01
|
|
|
krotka napisał/a: | do CJ0, ktore jest naprawde niskie moija 86letnia Babcia wskakiwala jak sarenka na tyl |
W 3D są dłuższe wrota i bezpośrednio na niską podłogę babcie sobie spokojnie wchodzą i obracają już w aucie. Jak miałem obniżoną Astrę 3D, babcia szybciej i łatwiej wskakiwała do wozu. Tym walcz o swoje: rodzice sobie nawet w cienkim poradzą, ale o babcię trzeba zadbać |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
rufuz
Forumowicz

Auto: Colt Ralliart 1.5T (4G15T)
Kraj/Country: Denmark
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Poznań/Danmark
|
Wysłany: 03-11-2013, 09:21
|
|
|
dzis jest artykul w necie dotyczacy wadliwych silnikow na liscie sa az trzy silniki grupy VW montowane m.in. w seatach, VW itd: 2.0 TDI, 1,4 TSI oraz 2,5 TDI V6
http://moto.pl/MotoPL/56,...html#BoxMotoTxt
Gdyby ludzie czytali i mieli skłonności do poszukiwania informacji to VW powinien byc juz chyba na skraju bankructwa Nieporozumieniem jest fakt, ze auta grupy VW sa uwielbiane przez polaków. To pewnie przez mit, ze te auta sa jakieś super wytrzymałe itp Popularny nie znaczy, ze dobry |
|
|
|
 |
krotka

|
Wysłany: 03-11-2013, 10:24
|
|
|
Przeczytalam artykul, niepokojace informacje, szczegolnie, ze akurat z "dwojga zlego" gdyby sprawa zostala postawiona na ostrzu noza wolalabym juz nowe Polo niz Astre.
Babcia akurat nie jest tutaj argumentem, bo zostala w Polsce raczej sie nie przejedzie nasza wyscigowka jesli sie na nia zdecydujemy..
A jak jesli chodzi o fotki tego konkretnego egzemplarza? Czy nie rzucaja sie w oczy jakies podejrzane elementy (oprocz tego dziwnego centrum nawigacji pod nawiewem ) teoretycznie ma byc niestukany, ale tutaj jest taki styl jazdy, ze roznie moze byc - a niektorzy maja dobre oko do "tu przeswit za duzy, niesymetryczny, tu lampa za nisko/wysoko osadzona"... |
 |
|
|
|
 |
SHARK1979
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 3029 Skąd: Łęczyca
|
Wysłany: 09-06-2014, 14:48