|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] Modele Silników w Coltach CJO |
Autor |
Wiadomość |
yiabol [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2006, 10:07 [ALL] Modele Silników w Coltach CJO
|
|
|
Czy to są te same silniki które występowały w CAO?
Jeśli tak to 4G92 został bardzo ztłumiony... az o 13 koni.
Słyszałem ze podobny zabieg stosowała Hodna w egzemplażach ktore szly do Niemczech,
gdzie są jakies ograniczenia nałozone na moc autka....
I w ten sposob silniki 1,4 90 konne byly tłumione do 75 kucy za pomocą węzyka o mniejszej średnicy
na dolocie - nie orientuje się dokładnie o co chodzi ale wiem że taki zabieg był stosowany
i zamiana wężyka powodowała wzrost mocy.
Czy sytuacja nie jest podobna jesli chodzi o Colty? |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 12:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2006, 12:27
|
|
|
nie tytaj zamiana wezyka nie pomoze, zreszta w hondzie byla zwezka w dolocie.
silniki sa odwrocone o 180 stp i wystepowal w dwoch wersjach 100KM i 90KM |
|
|
|
 |
lukamar [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2006, 20:51
|
|
|
A po czym poznać czy silnik 1.6 ma 100 czy 90 KM? Były jakoś inaczej oznaczane? |
|
|
|
 |
Yosarian [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2007, 23:00
|
|
|
Witam, to mój pierwszy post na tym forum. Od niedawna jestem posiadaczem takiego samego Colta jak lukamar. W związku z tym ponawiam jego pytanie, czyli jak rozróżnić wersję mocy naszych Coltów Czytałem, że zależy ona od cewek (?). Mógłby ktoś przybliżyć ten temat? Dzięki i pozdro |
|
|
|
 |
|
|