Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Klima Włącza się i wyłącza ciśnienie rośnie ... pomocy!!!
Autor Wiadomość
matman84 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi colt 1.3 cjo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-06-2014, 15:40   Klima Włącza się i wyłącza ciśnienie rośnie ... pomocy!!!

Witam pozdrawiam wszystkich forumowiczów ... Nabyłem colcika w wersji cool z niemca i jak to używane auto klima włączała ale ale słabo chłodziło, wiec nabiłem ze sprawdzeniem szczelność cały cykl i pojawił się problem..

klima włącza się i włączają się co 10 sek, wentylatory działają i na wolnych obrotach chłodzi... po dodaniu obrotów wzrasta ciśnienie i czujnik wyłącza kompresor efekt finalny wygląda tak ze auto załancza i wyłąncza kompresor co 10 sek a przed samym wyłączeniem w okienku (oczku)pokazuje się mętność i bąbelki powietrza (podobniesz to normalne )no i na maszynie pokazuje wzrost ciśnienia do ponad 20 atm. nabiłem klimę jeszcze raz znów pełen cykl i to samo...

mechanicy radzą

wymień chłodnice , wymień osuszacz ogólnie 650 zł i jeszcze chłodnice wody bo morze wentylatory nie schładzają chłodnicy klimy poprzez chłodnice wody

przyłożyłem rękę do chłodnicy klimy czuć delikatny podmuch wentylatorów chłodnice mają prześwity to jeżeli chłodnica nie oddaje ciepła to czemu to samo się dzieje przy 100 na godzinę ??? wtedy chłodzenia ma przecież pod dostatkiem (wiem że nie jest nowa....)

problem jest taki ze nie chce budować od nowa klimy kupie chłodnice i inne graty i będzie tak samo (wiecie jak podchodzą mechanicy)

proszę was o rade może mieliście przejścia w tym temacie

mechanior 
Forumowicz

Auto: colt 75km
Wysłany: 22-06-2014, 16:23   

Jedno logicznie nasuwa się -skup się na czujniku włączania .Dowiedz się od kolegów
o warsztacie w twojej okolicy gdzie rzeczywiście mają doświadczenie ,a nie tylko świadczą usługi :nabicie i odgrzybianie, bo ci rzeczywiście wymienią pół Colta i dalej będzie kicha.
MECHANIK A MECHANIK?Powodzenia!

rychulja 
Nowy Forumowicz

Auto: Civic
Wysłany: 22-06-2014, 17:01   

Jedź do serwisu normalnego a nie do nabijaczy.
Przyczyną może być na szybko z wróżenia za dużo czynnika/oleju. Lub problemy z zaworem rozprężnym.

Odpowiedz do tematu