|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2,5V6, 2003, Warszawa |
Autor |
Wiadomość |
michalwawszczak
Nowy Forumowicz
Auto: jeszcze nie mam :)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-06-2014, 23:11 [EAx 97-04] Galant 2,5V6, 2003, Warszawa
|
|
|
Witajcie, szukam galanta . To mój pierwszy galant i w ogóle pierwszy samochód prywatny, więc nie chcę podjąć pochopnej decyzji. Byłem oglądać tego galanta (drugi, jakiego oglądałem, pierwszy nie był wart uwagi).
Proszę Was o opinie. Podczas oględzin stwierdziłem: brak rdzy w newralgicznych miejscach, zderzak tylny pęknięty, skrzynia działa ok, silnik suchy, pracuje równo.
Tapicerka na siedzeniu kierowcy dosyć wypracowana, ale ok. Wymienione tylne amortyzatory (przez sprzedającego). Nie wiem czy to tylko moje "widzimisie", ale samochód był dosyć czysty pod spodem, jakby świeżo zakonserwowany. Ale podkreślam - mogę być przewrażliwiony. Opłacona akcyza, zrobione tłumaczenia i przegląd.
Minusy:
- pęknięta przednia szyba (kupiona zamienna, sprzedawca zobowiązuje się to naprawić)
- świeci się "engine check" - podobno to tylko grzałka sondy lambda, też ma być naprawione.
- auto nie ma letnich opon (stoi na zimówkach).
- klapa bagażnika ma inny odcień - była wymieniana/malowana czy to może normalne, że blaknie inaczej niż reszta? - sprzedawca twierdzi, że auto bezwypadkowe
- hak - nie wiem, jak intensywnie był użytkowany.
Czy za taką cenę (13700PLN) warto? Proszę o opinie i radę z góry dziękuję!
Link do ogłoszenia:
http://olx.pl/oferta/mits...html#6fcf7ac9c9
Kod: |
Witam wszystkich zainteresowanych mam do sprzedania prawdziwego japończyka mitsubishi galanta znawcy wiedzą co to "prawdziwy japoniec " auto z przebiegiem 220tys do końca serwisowane tylko i wyłącznie w ASO MITSUBISHI silniczek , skrzynia biegów , zawieszenie wszystko pracuje idealnie nic nie stuka samochód jest sztywny prowadzi się pewnie . 2,5V6 najlepsza wolnossąca jednostka -niezniszczalna dlatego tak mało ich na allegro, podobno idealna pod gaz. Galancik mimo przebiegu 220 tys doskonale utrzymany , czysty nie widać oznak zużycia , z pewności posłuży jeszcze wiele lat nowemu właścicielowi i wynagrodzi bezawaryjnością . Galanta sprzedaje opłaconego wystawiam fakturę . Zapraszam na jazdę próbną bo GALANTO aż rwie się do jazdy - jak go pokochasz to nie oddasz już nikomu .
Auto jest bezwypadkowe,wszystkie szyby są w oryginale,posiada normalne ślady użytkowania.
Bardzo bogato wyposażony m.inn:
skórzana tapicerka
klimatronic
el sterowane i składane lusterka
el szyby x4
airbag x4
radio CD oryginalne mitsubishi
duży panoramiczny szyberdach
pełna elektryka foteli
hak
halogeny
-uje muje dzikie węże i inne pierdoły
Jest to ostatni wypust tego modelu ma chyba wszystko co było dostępne w tamtym czasie.
Rok produkcji: 2003, 221000 km, Moc: 163 KM, Pojemność skokowa: 2500
|
|
|
|
|
 |
McCoy
Forumowicz
Auto: Mitsubishi SE 2,5V6 /99
Kraj/Country: Germany
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 249 Skąd: okolice Monachium
|
Wysłany: 25-06-2014, 23:54
|
|
|
Klapa,ze ma inny odcien to normalne,To ze szyba zakladam,ze fabryczna tylko peknieta to mniejsze zlo (moze byc bezwypadkowy).Ma kola tylko zimowe w czerwcu,to juz troche lipa,bo najwidoczniej nie jezdzil w ostatnim czasie.Przebieg na ten samochod to nie jest duzo pod warunkiem,ze ktos tam olej i filtry wymienial.Wyglada ladnie,cena duzo nizsza niz od "Niemca". Co do haka,to jak nie ciagal przyczep campingowych to nie ma co sobie glowy tym zawracac. Jak tam pod maska?Jak kielichy?Nadkola?Konserwacja moze cos tam tuszowac...nie wiem.Cena dobra,az zadobra. |
_________________ Oczy są interfejsem duszy
 |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 26-06-2014, 07:19
|
|
|
A co to przyczepa kempingowa? Ja ciągam i nie sądzę, aby to jakoś ujmowało moim autom, jak zrobię 4 trasy na krzyż z przyczepą. Sprawdź silnik, czy jest ok (daj mu ognia i patrz czy nie kopci), czy skrzynia działa płynnie i ok. Nie wygląda źle,ale cena też coś niska. Letnie pewnie poszły do handlu oddzielnie. Klapa przedni i tylny zderzak powinny mieć delikatnie inne odcienie. Szkoda, że nie zrobiłeś zdjęć komory silnika wraz z kielichami, ale jak tam nie było śladów ingerencji blacharza na "świeżo", to brakiem rdzy bym się nie przejmował.
[ Dodano: 26-06-2014, 07:24 ]
Jeśli trapi Cię ta konserwacja podłogi, to sprawdź co jest pod wykładzinami w środku... w miejsce trzymania nóg pasażerów tylnej kanapy jest dość łatwo zajrzeć bez większego rozbierania, jeśli nie ma nic do ukrycia powinien Ci pozwolić!!! |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 26-06-2014, 07:51
|
|
|
Tylne klapa i tylny zderzak lubia dawać refleksy odmienniości, tylną klape łatwo sprawdzić czy była demontowana zwracając uwagę na lakier przy zawiasach.
Zderzak przedni też jest uszkodzony w okolicach zaślepki |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
michalwawszczak
Nowy Forumowicz
Auto: jeszcze nie mam :)
|
Wysłany: 26-06-2014, 22:10
|
|
|
Dzięki za opinie, jak będę wracał z rajdu, to podjadę jeszcze raz i obejrzę na spokojnie. Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała: jak włączyłem klimę, to kompresor dość głośno się włączył. Odgłos był taki, jakby coś się zapiekło i puściło przy uruchomieniu. Za drugim razem było już ok.
Nadkola ładne, jest jakaś maluteńka plamka, ale ma może 3mm.
Kielichy od góry wyglądały dobrze, komora silnika nie była myta.
Pytanie do kolegów z Warszawy - auto jest w Łomiankach, znacie jakiegoś mechanika/stację diagnostyczną w okolicy, który mógłby mi sprawdzić auto? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 26-06-2014, 22:29
|
|
|
Przejrzyj podforum regionalne albo tam zadaj pytanie http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=55 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
wester
Mitsumaniak

Auto: Avance V6 02'
|
Wysłany: 27-06-2014, 08:04
|
|
|
michalwawszczak napisał/a: | jak włączyłem klimę, to kompresor dość głośno się włączył. Odgłos był taki, jakby coś się zapiekło i puściło przy uruchomieniu |
Normalne jak długo nie włączana. Potwierdzałoby to teorie o postoju auta. |
_________________  |
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2353 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 27-06-2014, 08:32
|
|
|
Widze ze autko jest ze Szwajcarii. Moge dodać tylko ze te felgi tam nie występowały. Na szwajcarie szły inne felgi 15" zimowe i 17" letnie. Pewnie ktos sobie wziąl 17" |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|
 |
misza116
Mitsumaniak
Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
|
Wysłany: 27-06-2014, 09:26
|
|
|
O ile się nie mylę, w tym roczniku jest szansa na 5 biegowy tiptronic, a jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi |
|
|
|
 |
blaszczu922
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.5 '02
|
Wysłany: 27-06-2014, 12:15
|
|
|
misza116 napisał/a: | O ile się nie mylę, w tym roczniku jest szansa na 5 biegowy tiptronic, a jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi |
Poprawiam przedmówcę, w zwykłym 2.5 v6 tiptronika z 5 biegami niestety nie było |
|
|
|
 |
jafo2
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5A
|
Wysłany: 07-08-2014, 19:04
|
|