Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:15
[II 2.0 DID] jaki autoalarm do Outlandera II?
Autor Wiadomość
mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 26-04-2010, 00:07   

Wazzi napisał/a:
j pyatlem dokaldnie :)

Jeśli masz podane że 70% to równowartość 2000 zł, to łatwo mozesz obliczyć jaką płacę składkę.... :wink:

Dominik

vaha 
Forumowicz

Auto: OII fl 2.0 did
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-12-2013, 14:42   

Odkopuję temat, bo nie chcę zakładać nowego.

Niestety dwa tygodnie temu straciłem oba lusterka :( . Fabryczny alarm (chyba jest, ale nawet nie sprawdzałem) nie zadziałał. Myślałem, że jak lusterka są podpięte pod układ zasilania to alarm powinien to wykryć. Myliłem się.
Teraz chcę się zabezpieczyć i zamontować taki alarm, który pomoże zapobiec podobnym zdarzeniom w przyszłości. Zupełnie się nie orientuję w temacie, dlatego pytanie, co warto założyć?

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 02-12-2013, 16:09   

Nie wiem czy oprócz hałasu coś Ci to da. Znajomemu stłukli boczną szybę w Maździe 6 i wyciągnęli radio. Alarm oczywiście wył, znajomy wypadł z klatki schodowej i zobaczył szybko migające podeszwy złodzieja. Nawet nie próbował gonić.

vaha 
Forumowicz

Auto: OII fl 2.0 did
Wysłany: 03-12-2013, 11:47   

Przynajmniej bym wiedział na kogo uważać. Tego dnia, blok obok skradziono też lusterka z Navary, więc widać było konkretne zamówienie. Poza tym, na dachu miałem cb na magnes a tego w ogóle nie ruszyli.

[Do moderatora: czy można przenieść ten temat do właściwego działu "Outlander II Generacji"?]

jaro5090 
Forumowicz

Auto: Oultlander II - 2.0 DiD
Wysłany: 26-06-2014, 20:48   

Odkopię temat. Zajmuję się zaowodo alarmami, więc z podłączeniem i programowaniem sobie poradzę. Ale proszę o jakąś poradę. Chcę najprostszy alarm z pilotem, który będzie odcinał zapłon.
Gdzie mogę podłączyć przekaźnik ?

Do ASO nie pojadę bo nie lubię płacić za "powietrze", więc takie porady bardzo proszę sobie darować. Rozbierać tapicerki nie mam zamiaru, gdyż nie potrzebne są dodatkowe czujniki ruchu. Wystarczy proste odłączenie zapłonu, albo innej funkcjonalności, która ma unieruchomić auto. Z autopsji wiem, że to najlepsze rozwiązanie w każdym wypadku....

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 26-06-2014, 21:28   

jaro5090 napisał/a:
Odkopię temat. Zajmuję się zaowodo alarmami, więc z podłączeniem i programowaniem sobie poradzę. Ale proszę o jakąś poradę. Chcę najprostszy alarm z pilotem, który będzie odcinał zapłon.
Gdzie mogę podłączyć przekaźnik ?
Nie rozumiem pytania, skoro zajmujesz się tym zawodowo, to chyba wiesz że albo robi się to byle jak, przekaźnik na przewodzie od stacyjki albo profesjonalnie pruje instalację i ukrywa żeby było trudno znaleźć.

jaro5090 
Forumowicz

Wysłany: 26-06-2014, 21:36   

Dzięki za odpowiedź. Masz rację, trochę za mało napisałem, więc sprecyzuję:

1. Chcę sterownik z pilotem podłączyć do właściwego miejsca.
2. Przekaźnik ma odłączyć cokolwiek co nie pozwoli na odpalenie auta
3. Jestem expertem pełną gębą od systemów zabezpieczeń w budynkach, ale nie znam się na samochodach. Jakby to był jakiś fiat czy polonez to sprawa jest prosta, ale tu gdzie mamy komputer nie chcę popełnić jakiegoś błędu.

Zdaję sobie sprawę, że to bardzo prowizoryczne zabezpieczenie, ale mi w zupełności wystarczy. Alarmy fabryczne, a w taki jest wyposażony mój samochód, są proste dla "fachowców".
Wystarczy mi informacja w którym miejscu mogę wstawić przekażnik 12V.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 26-06-2014, 22:43   

jaro5090 napisał/a:
Przekaźnik ma odłączyć cokolwiek co nie pozwoli na odpalenie auta
pompa paliwa?

jaro5090 
Forumowicz

Wysłany: 26-06-2014, 23:11   

Pomysł bardzo dobry, więc pozostało tylko uzyskać informację, gdzie są zaciski...
Dzięki za sugestię ;)

Odpowiedz do tematu