Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
GDI dziwne tłuczenie z prawej strony silnika
Autor Wiadomość
Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2007, 10:48   GDI dziwne tłuczenie z prawej strony silnika

Mam problem z walącymi zaworami . Troche sie tu o tym na czytałem i chce wymienic olej moze to cos pomoze.Ale ostatnio pojawił mi sie dziwny problem który miałem wczesniej ale tylko chwilowo przy odpalaniu silnika . Mianowicie teraz jak odpalam engine to wszystko jest ok.Ale jak obroty spadaja to pojawia sie jakis stukot z prawej strony silnika nad sprzegłem ,nie moge dokładnie tego zlokalizowac bo sie nie znam :( Wygląda to tak jakby nad sprzegłem ciut nizej niz filtr powietrza . Stukot ten powtarza sie cyklicznie tzn stuka przez ok 10- 15 sek. potem ustaje na ok 3-4 sek i znowu zaczyna. Na obrotach powyszej 1000 nie ustaje tylko wali cały czas.Co to moze byc??? . W salonie Mitsubishi około 2 miesicy temu dolali mi tylko jakiegos oczyszczacza paliwa i było ok przez długi czas, nie stwierdzono błedów w kompie i ogólnie to skasowali mnie porządnie :( ale nic nie stwierdzili :( Wybieram sie do jakiegos papudraka ulicznego zeby cos z tym zrobił ale chciałbym wiedziec o czym z nim gadac bo w UK są same nieroby i lenie z łatwoscią wcisną mi jakis dobry Kit za 100 F :( Pomózcie prosze

leser
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2007, 11:17   

od strony pasków ? jeżeli tak to poszukaj na forum, duzo tego, często napinacz pasków wielorowkowych ma luz lub jakieś łożysko i daje metaliczne odgłosy, też ostatnio mi się to zrobiło, w wolnej chwili wymienię

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2007, 14:07   

z drugiej strony ! mam angola nie wiem jak ty masz ale u mnie z prawej jest Aku Filtr powietrza i skrzynia . Paski mam z lewej i tam jest wszystko okey

pawelbubu
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2007, 11:18   

Miałem ten sam problem, wymieniłem filtr paliwa który znajduje się pod filtrem powietrza i jak ręką odjął :) Sama operacja zajeła mi około 2,5h. Koszt takiego filtra to 42 zł.

pozdr

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 14-03-2007, 09:42   

dzieki ale jest mały problem miałem wymieniany filter paliwa jakies 2 miechy temu :( co tu robic

Odpowiedz do tematu