Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyświetlają się wszystkie komunikaty i auto nie odpala
Autor Wiadomość
marcello 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 10-07-2014, 12:14   Wyświetlają się wszystkie komunikaty i auto nie odpala

Witam,
Mam duży problem z moim Outlanderem 2.0 DID :( . Mianowicie kilkanaście dni temu podjechałem po córkę do szkoły i przy próbie uruchomienia pojazdu na wyświetlaczy zaczęły się zapalać wszystkie możliwe komunikaty o awarii wszystkich systemów ABS, ESP etc.. jednocześnie wentylator chłodnicy pracuje na stałe a silnik nie odpala. Auto na początku trafiło do nieautoryzowanego serwisu gdzie niestety niczego nie znaleziono, po czym odholowałem pojazd do ASO, który rozkłada ręce. Z historii auta wynika (jestem jego drugim właścicielem), że w ramach akcji serwisowej wymieniana była wiązka ECU. ASO do tej pory podobno sprawdziło ETACS i według nich jest w porządku. Czy ktokolwiek spotkał się takim przypadkiem, czego należy szukać. Proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam

jaro5090 
Forumowicz

Auto: Oultlander II - 2.0 DiD
Wysłany: 10-07-2014, 17:50   

Zadzwon do serwisu Mitsubishi w Kaliszu. Kolega tam naprawia auto już parę ładnych lat i sobie ich chwali. Może będą mogli coś podpowiedzieć...
Swoją drogą, jak już zlokalizujesz usterkę to napisz, proszę co było jej przyczyną. Życzę powodzenia w naprawie.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 10-07-2014, 18:10   

Które ASO?

jaro5090 
Forumowicz

Auto: Oultlander II - 2.0 DiD
Wysłany: 10-07-2014, 18:16   

http://www.mitsubishi.kalisz.pl/

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 10-07-2014, 22:05   

marcello napisał/a:
po czym odholowałem pojazd do ASO
Odholuj na ulicę 17 Stycznia 45A w W-wie, włóż za szybę kartkę mniej więcej takiej treści:
Cytat:
Silnik nie odpala. ASO nie daje rady....
Na pewno się ktoś zainteresuje ;)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

marcello 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DID
Wysłany: 13-07-2014, 20:34   

Po sprawdzeniu wielu elementów wstępnie wytypowano komputer ETACS, czy ktoś miał już styczność z tym czymś, czy da się to coś naprawić czy koniecznie trzeba wymieniać na nowy / drugi?

[ Dodano: 16-07-2014, 19:29 ]
Panowie / Panie forumowicze, czy nikt z Was nie miał przypadku awarii ETACS / BSI (puszki bezpieczników, modułu komfortu ) zdobyłem drugi na podmianę auto odpaliło, natomiast komunikaty o awarii systemów pozostały i niestety nie można przeprogramować tego komputera. Bardzo proszę o rady, ASO rozkłada ręce, a auto niesprawne od prawie miesiąca.

[ Dodano: 17-07-2014, 21:11 ]
Panowie czy macie tylko takie rady jak "JCH" czy może ktoś mi pomoże.

W pojeździe wymienili ETACS, auto odpala ale cały czas wyświetlają się komunikaty, brak jest świateł, nie pracują wentylatory etc.

PROSZĘ.

bolek4r28 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitshubisi
Wysłany: 11-04-2017, 20:34   

Witam
Mam podobny problem. Czy udalo sie Tobie znalesc Rozwiazanie?
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu