Montaż osłony silnika |
Autor |
Wiadomość |
kaammyyk
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-07-2014, 19:28 Montaż osłony silnika
|
|
|
W naszych outkach jest plastikowa osłona silnika od dołu.
Jet ona mocowana na tzw spinki, śrubki czy coś w tym stylu.
Trochę mi ich brakuje , czy są to jakieś standardowe czy tylko do mitsu , orientuje sie ktoś z Was ?
Ewentualnie czy mogę je gdzieś kupić w jakimś sklepie motoryzacyjnym? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21023 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
bonito
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 556 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 23-07-2014, 21:56
|
|
|
Ponieważ po jednej z napraw silnika odpadła mi na autostradzie taka osłona i mogłem się jej przyjrzeć nieco bliżej, mam radę żebyś odpuścił sobie te spinki (są słabe i do tego używane do łączenia kilku części osłony plastikowej między sobą) i użył po prostu plastikowych opasek samozaciskowych (wymaga niestety wywiercenia kilku dziurek ekstra).
U mnie trzyma super i przeżyło nawet kilka wypraw w teren, a to,że jest nieco mniej "profesjonalne" można spokojnie przeżyć jeżeli nie ogląda się codziennie silnika od spodu...
bonito |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 23-07-2014, 22:30
|
|
|
bonito napisał/a: | Ponieważ po jednej z napraw silnika odpadła mi na autostradzie taka osłona i mogłem się jej przyjrzeć nieco bliżej, mam radę żebyś odpuścił sobie te spinki (są słabe i do tego używane do łączenia kilku części osłony plastikowej między sobą) i użył po prostu plastikowych opasek samozaciskowych (wymaga niestety wywiercenia kilku dziurek ekstra).
U mnie trzyma super i przeżyło nawet kilka wypraw w teren, a to,że jest nieco mniej "profesjonalne" można spokojnie przeżyć jeżeli nie ogląda się codziennie silnika od spodu...
bonito | Albo zainwestowal w metalowa oslone. Robia takie na aftermarkecie do Outlandera. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 23-07-2014, 22:43
|
|
|
Mi mój mechanik powiedział że te osłony w Mitsu są całkiem OK, miał przypadki gdzie przyjeżdżało A6 z powyrywanymi spinkami, bo fachowcy nie robili sobie kłopotu z odpinaniem. |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
|