|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E1x 84-87] Galant 2.4 GLS '84 prośba o opinię |
Autor |
Wiadomość |
Afi91
Nowy Forumowicz
Auto: Galant e10 2.4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-07-2014, 22:28 [E1x 84-87] Galant 2.4 GLS '84 prośba o opinię
|
|
|
Witam
Mam już od dłuższego czasu na oku model Galanta z '84, który stoi w Żarach w woj. lubuskiem.
Moje zapytanie nie tyczy się typowo prośby o poradę i czy warto, bo auto dosyć dobrze znam - sam w sumie pomagałem go koledze sprowadzić - i wiem mniej więcej z czym się je tego typu klasyki, dlatego jestem zdecydowany na 80%.
Bardziej chodzi mi o pytanie do użytkowników tego modelu(których raczej tu niewiele), na co zwrócić szczególną uwagę przy kupnie tego auta i jakimi charakterystycznymi punktami się zająć.
Rzecz jasna, że na pierwszy rzut idzie kompletny rozrząd (ciekawostka - w inter carsie po zniżkach cenowo wygląda to podobnie do aut z grupy Vag), hamulce, olej, filtry...
Jeśli chodzi o blacharkę, to są pojedyncze wykwity na tylnej klapie oraz pasie. Same progi i spód jest zabezpieczony. Stąd też to dwubarwne lakierowanie.
Jakieś sugestie i porady co do tego egzemplarza?
http://olx.pl/oferta/mits...html#57224f7f8a
 |
|
|
|
 |
kaczka81s
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2012 Posty: 651 Skąd: Pieniny
|
Wysłany: 24-07-2014, 23:25
|
|
|
Afi91 napisał/a: | bo auto dosyć dobrze znam - sam w sumie pomagałem go koledze sprowadzić - i wiem mniej więcej z czym się je tego typu klasyki |
Afi91 napisał/a: | na co zwrócić szczególną uwagę przy kupnie tego auta |
Skoro auto znasz i wiesz z czym się je klasyki, to nie rozumiem Twojego pytania.
Masz zamiar nim jeździć na co dzień??? |
_________________ Toyota odeszła
Jest Imprezka
Galant zgnił
Przygarnąłem BMW
 |
|
|
|
 |
Afi91
Nowy Forumowicz
Auto: Galant e10 2.4
|
Wysłany: 25-07-2014, 06:26
|
|
|
Może nie sprecyzowałem swojego pytania...
Chodzi mi, na co zwrócić szczególną uwagę po zakupie - newralgiczne miejsca, charakterystyczne usterki tego modelu - również kwestia elektryki, z racji tego, że auto stoi już niecały rok pod chmurką. Odpalane co prawda raz na miesiąc, ale to i tak za mało, a przez ten czas auto niszczeje bardziej, aniżeli miało by robić za taksówkę.
Auto raczej przewiduje jako dodatkowy środek transportu - gdy zwolni mi się dodatkowe miejsce w garażu mam zamiar traktować go już jako pełnoprawnego klasyka. |
|
|
|
 |
kaczka81s
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2012 Posty: 651 Skąd: Pieniny
|
Wysłany: 25-07-2014, 22:48
|
|
|
Afi91 napisał/a: | newralgiczne miejsca, charakterystyczne usterki tego modelu |
Na ten temat Ci nie pomogę, bo akurat nie znam tego modelu, na temat mojego Gala też Ci nie będę pisał bo Cię to nie zainteresuje.
Powiem Ci tak jeśli jest w dobrym stanie (o ile przy tak starym aucie można mowić o dobrym stanie) to kupuj. A czas Ci pokaże wszystkie usterki. Skoro auto odpala i jeździ to dobrze, jak ma byc klasykiem to będziesz (mam nadzieję) miał czas w nim od czasu do czasu pogrzebać. Bo niestety napewno od czasu do czasu coś wyskoczy. Jeśli masz zamiar go zrobić na tip top to dobrze sprawdź podwozie (podłużnice) czy nie są zardzewiałe, albo co gorsze dziurawe, bo wtedy albo złom albo kupa roboty Cię czeka.
Mój kumpel ma Fiata 125p z 74r zachciało mu sie go odnowić troche, jak go rozebrał to po ponad roku wyjechał nim na drogę, zrobił go naprawdę tip top, jak chcesz mogę Ci podesłac linka na Youtube z filmikiem.
Powiem Ci tak jak stać Cię utrzymać później to auto to kupuj.
Ja też kupił bym jakiegoś klasyka, gdybym nie miał dwóch innych gratów żony, dziecka na utrzymaniu i budowy w planach
Pamiętaj nie sztuka kupić auto, sztuka je później utrzymać, a zwłaszcza takiego klasyka. |
_________________ Toyota odeszła
Jest Imprezka
Galant zgnił
Przygarnąłem BMW
 |
|
|
|
 |
|
|