|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Space Star |
Autor |
Wiadomość |
darcun4
Forumowicz
Auto: MSS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 216 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 04-08-2014, 17:46
|
|
|
No z tymi "dedykowanymi" łożyskami jest czasami dość wesoło.
Swego czasu mając Volvo też szukałem łożyska piasty przedniej w sklepie motoryzacyjnym. Miałem szansę kupić właśnie do Volvo za coś koło 250 złociszy. Cena mnie wystraszyła i zacząłem grzebać w necie, co tam też za łożysko przychodzi. Teraz nie jestem pewien wymiarów ale chyba coś koło 37x45x78. W normalnej hurtowni łożysk podałem wymiary i padło sakramentalne pytanie "do jakiego samochodu?" Panie-mówię- do piły tarczowej. I w "cudowny" sposób łożysko SKF "do piły tarczowej" było tańsze o 130 złociszy niż "do Volvo".
Aby nie robić kompletnego OT, potwierdzam, że Optimala też bym nie kupił. |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
Auto: C4, BX, Espace 3
Pomógł: 17 razy Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1889 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 04-08-2014, 18:09
|
|
|
gargi12 napisał/a: | znalazłem jedno SKF za 150 zł |
brać, nie zastanawiać się |
|
|
|
 |
gargi12
Mitsumaniak

Auto: space star 1.6Family 98KM 2001
|
Wysłany: 04-08-2014, 20:13
|
|
|
Tomii napisał/a: | gargi12 napisał/a: | znalazłem jedno SKF za 150 zł |
brać, nie zastanawiać się | znalazłem na stronie 4 CARS.PL wymiary chyba są dobre bo niewiem jakie powinny być ale skoro pisze ze do tego modelu to nie powinno być problemu |
_________________ kamil |
|
|
|
 |
gargi12
Mitsumaniak

Auto: space star 1.6Family 98KM 2001
|
Wysłany: 15-08-2014, 10:56
|
|
|
Misiek dostał nowe łożysko i drgania powyżej 120km/h zniknęły przy okazji wymieniłem końcówkę drążka stabilizatora bo przy odkręcaniu ukręciłem śrubę |
_________________ kamil |
|
|
|
 |
|
|