Przesunięty przez: JCH 18-04-2009, 23:37 |
[WARSZTAT] Polecane Warsztaty |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-06-2014, 19:06
|
|
|
Jest w Mikołowie gość, który często naprawia Miśki. Na Forum na pewno były na niego namiary, ja niestety nie pamiętam. Ale jak przejrzysz posty wstecz to na pewno znajdziesz. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
juar_78
Forumowicz
Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
|
Wysłany: 02-06-2014, 21:28
|
|
|
JCH napisał/a: | Jest w Mikołowie gość, który często naprawia Miśki. Na Forum na pewno były na niego namiary, ja niestety nie pamiętam. Ale jak przejrzysz posty wstecz to na pewno znajdziesz. |
Pan Wojciech Adamus. W necie znajdziesz na niego namiary. |
|
|
|
 |
PanSascha
Forumowicz

Auto: Wagon na Węgiel GDI
|
Wysłany: 05-06-2014, 16:55
|
|
|
Ja polecam Autocentrum Ul.Wróblewskiego 2 w Katowicach, polubiliśmy się z włascicielem.
Robił mi zarówno gale jaki i space.
Jeśli chodzi o klimę albo u niego robię albo jezdziłem na Szyb Barbara w Sosnowcu Firma Thermocool serwis agregatów w ciężarówkach ale pan z Klimy magik ! |
_________________ nie mógł żech się powstrzymać |
|
|
|
 |
jaca87
Forumowicz

Auto: Lancer sportback 1.8 SB
|
Wysłany: 09-06-2014, 12:23
|
|
|
Ktoś z was może polecić dobrego mechanika z Gliwic lub Zabrza co miał doczynienai z Lancerami ? |
|
|
|
 |
czarny.marcin
Mitsumaniak

Auto: Bądź Moją Walentynką :)
|
Wysłany: 12-06-2014, 11:44
|
|
|
jaca87 napisał/a: | Ktoś z was może polecić dobrego mechanika z Gliwic lub Zabrza co miał doczynienai z Lancerami ? |
dobry mechanik ogarnie samochód każdej marki i modelu , nawet jeśli dotyka go pierwszy raz w życiu zawodowym... więc po ''Zabrza'' postawiłbym znak interpunkcyjny zwany kropką |
_________________ Niektórzy ludzie są jak 1grosz - mają dwie różne strony i nie przedstawiają praktycznie żadnej wartości...
BMW - jest
Lancer kombi 2.0 Sport -jest
Suzuki Swift - jest
Carisma 1,6 -była
Colt CJ0 - jest
Galant EA5W 6A13 -był
Galant E54 Diamond 6A12 - był
Mazda MX-3 -była
Renault Megane Coupe -było
 |
|
|
|
 |
drexvs
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant
|
Wysłany: 11-08-2014, 19:28
|
|
|
Panowie koledze w maździe wysypała się maglownica gdzie można najlepiej zregenerować ? |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 12-08-2014, 11:28
|
|
|
Zapytaj na PW robertdg On wie wszystko o naszym regionie |
|
|
|
 |
dmn1 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2014, 21:44
|
|
|
Padła mi nagrzewnica, przepłukanie i kret niestety nie przyniosły żadnego efektu a pogoda coraz bardziej wymagająca się robi. Szukam zakładu lub fachowca, który już wymieniał w Galu EA nagrzewnicę, wie co i jak wyciągnąć bez zbędnego tracenia czasu i łamania zaczepów. Będę wdzięczny za namiary z okolic Ruda, Zabrze, Bytom, Chorzów, Świony itp. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 01-11-2014, 22:15
|
|
|
Skąd pewność, że nagrzewnica padla, były sprawdzane temperatury wejścia i wyjścia |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
misjonarz.
Mitsumaniak \KSG/

Auto: Subaru OBK III
|
Wysłany: 04-11-2014, 09:26
|
|
|
jakiś dobry warsztat z kobserwacją podwozia ( z piaskowaniem) w okolicy zabrza? |
_________________ http://kabaret.tworzymyhistorie.pl/
Gość zobacz mojego misia
ex colt 1,8 gti '90
ex rover 218 SD '94
ex EA2W SE '98
ex EA5W '00
 |
|
|
|
 |
dmn1 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2014, 17:51
|
|
|
robertdg napisał/a: | Skąd pewność, że nagrzewnica padla, były sprawdzane temperatury wejścia i wyjścia |
Latem pękł górny wąż chłodnicy i uciekł płyn, z racji że nie miałem pod ręką nic innego nalałem wody mineralnej i tak po zalepieniu dziury taśmą samowulkanizacyjną przejeździłem do teraz. Niestety zrobiło się chłodno a z nawiewu leci tylko zimne powietrze. Podjechałem na pobliski warsztat tam szpec zaproponował dorobienie rury, wymianę płynu i przepłukanie nagrzewnicy (nawet kretem). Niestety to nic nie dało choć wyleciało podobno sporo szlamu.
Termometrem takim do bezdotykowego sprawdzania temperatury wychodzi mi że na wejściu temp ma 65-70C a na wyjściu 40-45C. Przed wejściem do kabiny na trójnikach podpięty jest parownik LPG i tam jest 70C.
Po nagrzaniu silnika i włączeniu nawiewu przez chwile leci ciepłe powietrze ale z biegiem czasu się oziębia.
Myślę jeszcze czy czasem nagrzewnica nie jest zapowietrzona ale ona się chyba sama odpowietrza? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 10-11-2014, 20:19
|
|
|
Skoro nagrzewnica byla płukana to po sile strumienia wypływającego wstępnie można okreslić czy jest przytkana, cięzko mi wróżyć, bo z pomiarów wygląda albo słaby przepływ przez nagrzewnice albo zapowietrzony układ |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
dmn1 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2014, 20:22
|
|
|
Na włączonym silniku i pracującym nawiewie odpiąć wąż o niższej temperaturze i patrzeć czy wypływa płyn? Dobrze myślę? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 10-11-2014, 21:31
|
|
|
Nie, jest to niebezpieczne, nawiązywałem do czynności płukania nagrzewnicy wykonywanej przez kogoś uprzedni |
 |
|
|
|
 |
dmn1 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2014, 23:06
|
|
|
Ponawiam pytanie.
Znacie kogoś kto podjąłby się wymiany nagrzewnicy w miarę sprawnie i szybko? Kogoś kto już taki temat przerabiał i wie jaką i gdzie kupić? |
|
|
|
 |
|