Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.6] Czujniki parkowania przednie
Autor Wiadomość
Jagoda1393 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX Mivec 1.6
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 11-08-2014, 10:19   [1.6] Czujniki parkowania przednie

Witam, kupiłem niedawno ASX-a 2014 rok, w wersji Invite, z tym, że nie posiada on przednich czujników parkowania, nad których montażem się zastanawiam. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was robił przednie czujniki w ASO? Jak to wygląda cenowo i czy przede wszystkim warto?

Renor 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Wysłany: 11-08-2014, 21:25   

Moim zdaniem warto. ASX ma wyjątkowo kiepską widoczność z miejsca kierowcy. Te które dostałem gratis kupując auto mają niewielki wyświetlacz pokazujący w centymetrach odległość poszczególnych czujników od przeszkody.

dariopa 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi ASX 1.6 Blue Sky
Wysłany: 11-08-2014, 22:53   

Witam ja wynegocjowałem przy zakupie miśka czujniki za połowę ceny + montaż ASO. ja chciałem LOGIC PM55-8 i mi takie sprowadzili.Jestem zadowolony z nich ,po ulewach i żarówie jak na razie ok . Przy każdym naciśnięciu hamulca zaświeca się ekranik na 10 sek ale po tych paru miesiącach już mi to wcale nie przeszkadza za to mam i ekranik z odległością
buzer i jak cofam to działa i przód i tył co już mi zaoszczędziło 2 razy malowania. Jak się przesiądziesz z małego do dużego to nie tak od razu łatwo się parkuje.Poczytaj i porównaj z innymi są różne coś zawsze wybierzesz .Ja ekranik mam po lewej stronie w rogu .Cena koło 600 zł. Tydzień temu kupiłem żonie do VW up za 575zł + przesyłka, bo za firmowe tylko tył chcieli 1500zł +montaż (chore). Sam jej założyłem instrukcja jest nic trudnego a w necie masz filmiki jak to dobrze zrobić i 1500 mam w kieszeni. Pozdrawiam.

Jagoda1393 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-08-2014, 09:01   

Mi zależy na zrobieniu tego w ASO ze względu na 4 letnią gwarancję. Jestem ciekaw ile kosztuje całość w ASO (części + montaż)?? Na stronie Mitsu nie ma takiej informacji.. A które ASO w Warszawie polecacie??

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 13-08-2014, 19:54   

Jagoda1393 napisał/a:
Mi zależy na zrobieniu tego w ASO ze względu na 4 letnią gwarancję.
A co tu ma gwarancja, skoro tylko podpinasz się do +12V? Chyba, że ktoś odwali straszne druciarstwo i poprzez wadliwy montaż spali Ci się skrzynka bezpieczników. Bo na skrzynię biegów czy silnik to czujniki już nie mają wpływu ;)

Jagoda1393 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-08-2014, 15:39   

Zależy mi na podłączeniu czujników z przodu do głównego wyświetlacza, na którym tylnie czujniki łapią. Nie chce oddzielnego wyświetlacza, dlatego interesuje mnie ASO.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 14-08-2014, 20:50   

to tylko ori podłączysz. O cenę możesz zapytać ASO - wystarczy zapewne na 10 malowań ;) .

bubel90 
Mitsumaniak
Brum Brum

Auto: ASX 1.6 Blue Sky
Wysłany: 20-08-2014, 09:52   

Mi zrobili stockowe gratis. Nie mam wyświetlacza tylko standardowy brzęczyk, za to z tyłu kamerka :mrgreen: :twisted:

Polecam AutoGT na Połczyńskiej

Odpowiedz do tematu