[CS9 2.0DOHC] Denerwujące dźwięku z zawieszenia |
Autor |
Wiadomość |
adam1993
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 2006 2,0 PB
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-08-2014, 17:13 [CS9 2.0DOHC] Denerwujące dźwięku z zawieszenia
|
|
|
Witam wszystkich, od jakiegoś czasu delikatnie mówiąc irytują mnie dźwięki dochodzące na pewno z przodu. Niestety ni jak nie umiem opisać tego dźwięku więc nagrałem filmik na którym słychać owy dźwięk. :Filmik .
Czytałem wiele na ten temat aczkolwiek za wiele niewiadomych i za wiele części padło które to "mogą" powodować taki odgłos, a mianowicie : wahacz, przeguby, końcówki drążka, łożysko kolumny mcphersona.
Liczę że pomożecie mi zidentyfikować usterkę i powiecie co doprowadza mnie do szału, tak bym mógł to na szybko zamówić i oddać komuś kto się zna do wymiany .
Jestem zielony w sprawach mechaniki tak więc liczę się z krytyką ale i liczę na pomoc ; )
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 16-08-2014, 17:29
|
|
|
adam1993 napisał/a: | Czytałem wiele na ten temat aczkolwiek za wiele niewiadomych i za wiele części padło które to "mogą" powodować taki odgłos, a mianowicie : wahacz, przeguby, końcówki drążka, łożysko kolumny mcphersona. |
Filmik tylko do pobrania...
Niezbyt szczegółowo opisujesz problem. Nie lepiej zajechać za 20 zł na stację diagnostyczną? Na pewno zdiagnozują źródło nieprawidłowości. |
|
|
|
 |
adam1993
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 2006 2,0 PB
|
Wysłany: 16-08-2014, 17:32
|
|
|
Dziękuję Ci bardzo za zainteresowanie się tematem. Filmik który zamieściłem wysłałem również do "mojego" mechanika który wyjechał do Norwegii i już wszystko wiem. Łożysko górnego mocowania amortyzatora < koszt +/- 30 zł tak więc temat do zamknięcia. Jeżeli ktoś będzie miał podobny problem wystarczy przeczytać ten temat. |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 16-08-2014, 17:37
|
|
|
adam1993 napisał/a: | Dziękuję Ci bardzo za zainteresowanie się tematem. Filmik który zamieściłem wysłałem również do "mojego" mechanika który wyjechał do Norwegii i już wszystko wiem. Łożysko górnego mocowania amortyzatora < koszt +/- 30 zł tak więc temat do zamknięcia. Jeżeli ktoś będzie miał podobny problem wystarczy przeczytać ten temat |
Niech zostanie. Pomoże może komuś na przyszłość. Fakt, że filmik nie jest w tym przypadku dobrym informatorem usterki. Zawsze jeżdżę do stacji diagnostycznej na szarpaki itd. Koszt niewielki, a diagnoza zazwyczaj pewna. Dobrze, że to tylko niewielka usterka, licząc łożysko. |
|
|
|
 |
Hornet
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Pomógł: 19 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 889 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 16-08-2014, 20:01 Zawieszenie podczas deszczu
|
|
|
Od jakiegoś czasu mam dziwną przypadłość - podczas deszczu dochodzą mnie dziwne dźwięki z przedniego zawieszenia. Obstawiam lewą stronę, ale to może tylko złudzenie. Dźwięk ciężko określić - ni to skrzypienia, ni stukanie. Niedawno miałem przegląd, ale nic nie stwierdzili.
Miał ktoś coś podobnego ? W CBW podobnie miałem (i nie tylko ja), ale z tyłu i tam to ponoć sprężyny hałasowały, a tu nie wiem... |
|
|
|
 |
smk
Mitsumaniak

Auto: Lancer CS3A, 4G18 + LPG
Pomógł: 5 razy Dołączył: 01 Maj 2012 Posty: 195 Skąd: Skądinąd
|
Wysłany: 16-08-2014, 20:40
|
|
|
Ja mam, nic nie widać oczywiście. Obstawiam gumowy fartuch, który jest między sprężyną a siodłem. |
_________________ SMK |
|
|
|
 |
|