Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CS9 2.0DOHC] Denerwujące dźwięku z zawieszenia
Autor Wiadomość
adam1993 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 2006 2,0 PB
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-08-2014, 17:13   [CS9 2.0DOHC] Denerwujące dźwięku z zawieszenia

Witam wszystkich, od jakiegoś czasu delikatnie mówiąc irytują mnie dźwięki dochodzące na pewno z przodu. Niestety ni jak nie umiem opisać tego dźwięku więc nagrałem filmik na którym słychać owy dźwięk. :Filmik .
Czytałem wiele na ten temat aczkolwiek za wiele niewiadomych i za wiele części padło które to "mogą" powodować taki odgłos, a mianowicie : wahacz, przeguby, końcówki drążka, łożysko kolumny mcphersona.

Liczę że pomożecie mi zidentyfikować usterkę i powiecie co doprowadza mnie do szału, tak bym mógł to na szybko zamówić i oddać komuś kto się zna do wymiany :P .

Jestem zielony w sprawach mechaniki tak więc liczę się z krytyką ale i liczę na pomoc ; )

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 16-08-2014, 17:29   

adam1993 napisał/a:
Czytałem wiele na ten temat aczkolwiek za wiele niewiadomych i za wiele części padło które to "mogą" powodować taki odgłos, a mianowicie : wahacz, przeguby, końcówki drążka, łożysko kolumny mcphersona.

Filmik tylko do pobrania...
Niezbyt szczegółowo opisujesz problem. Nie lepiej zajechać za 20 zł na stację diagnostyczną? Na pewno zdiagnozują źródło nieprawidłowości. :wink:

adam1993 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 2006 2,0 PB
Wysłany: 16-08-2014, 17:32   

Dziękuję Ci bardzo za zainteresowanie się tematem. Filmik który zamieściłem wysłałem również do "mojego" mechanika który wyjechał do Norwegii i już wszystko wiem. Łożysko górnego mocowania amortyzatora < koszt +/- 30 zł tak więc temat do zamknięcia. Jeżeli ktoś będzie miał podobny problem wystarczy przeczytać ten temat.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 16-08-2014, 17:37   

adam1993 napisał/a:
Dziękuję Ci bardzo za zainteresowanie się tematem. Filmik który zamieściłem wysłałem również do "mojego" mechanika który wyjechał do Norwegii i już wszystko wiem. Łożysko górnego mocowania amortyzatora < koszt +/- 30 zł tak więc temat do zamknięcia. Jeżeli ktoś będzie miał podobny problem wystarczy przeczytać ten temat

Niech zostanie. Pomoże może komuś na przyszłość. Fakt, że filmik nie jest w tym przypadku dobrym informatorem usterki. Zawsze jeżdżę do stacji diagnostycznej na szarpaki itd. Koszt niewielki, a diagnoza zazwyczaj pewna. Dobrze, że to tylko niewielka usterka, licząc łożysko. :wink:

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 16-08-2014, 20:01   Zawieszenie podczas deszczu

Od jakiegoś czasu mam dziwną przypadłość - podczas deszczu dochodzą mnie dziwne dźwięki z przedniego zawieszenia. Obstawiam lewą stronę, ale to może tylko złudzenie. Dźwięk ciężko określić - ni to skrzypienia, ni stukanie. Niedawno miałem przegląd, ale nic nie stwierdzili.
Miał ktoś coś podobnego ? W CBW podobnie miałem (i nie tylko ja), ale z tyłu i tam to ponoć sprężyny hałasowały, a tu nie wiem...

smk 
Mitsumaniak

Auto: Lancer CS3A, 4G18 + LPG
Wysłany: 16-08-2014, 20:40   

Ja mam, nic nie widać oczywiście. Obstawiam gumowy fartuch, który jest między sprężyną a siodłem.

Odpowiedz do tematu