|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Matejko 10-04-2006, 13:24 |
[Carisma] Silnik tylnego spryskiwacza w Carismie |
Autor |
Wiadomość |
kkrrss [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2009, 15:06
|
|
|
Mialem od wczoraj przygode z pompką (czy też silniczkiem) spryskiwacza przedniej szyby w Carismie po lifcie, więc się podziele . Otoz silniczki z nowej i starej cari sa calkiem inne, do nowej nie pasuja te z Lanosa czy tez Tico poniewaz pobor plynu nastepuje z dolu, a nie z boku pompki jak to jest przy tych z Daewoo.
Dzisiaj wlozylem pompkę firmy Hans Preis Topran (nr. 103 158 755), która produkowana jest do niektórych Opli (Corsa, Vectra, Astra) i Volkswagenów:
Pasuje elegacko, nic nie cieknie, jedynie dwa ząbki przy pompce przydałoby się delikatnie podpiłowaćżeby wtyczka do końca weszła ale i bez tego siedzi sztywno |
|
|
|
 |
adipaw [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2010, 13:46
|
|
|
Podzielę się i ja .
W cari przed liftem wiadomo siadają silniki od spryskiwacza tylnej szyby.
Bez żadnych przeróbek (puug&play:) pasuje silniczek od poloneza
jest nizszy i nie wpina się w to gniazdo w zbiorniczku ale elektryka pasuje i wszystkie końcówki też! cena w moim sklepie 18zł Polak Potrafi |
|
|
|
 |
BTTOS
Forumowicz
Auto: Carisma 1,9 DI-D 102 KM 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-08-2014, 10:33
|
|
|
U mnie w ogóle nie działa spryskiwacz tylnej szyby. Czyżby to był padnięty silniczek? Wiecie może jak sprawdzić tą usterkę? |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 21-08-2014, 11:29
|
|
|
Zapewne tak, to częsta sprawa. Najłatwiej wciskaj guzik spryskiwania, a ktoś niech nad nadkolem posłucha czy pompka bzyczy czy cisza kompletna. Jak to drugie, to wiadomo, że pompka nie działa. |
|
 |
BTTOS
Forumowicz
Auto: Carisma 1,9 DI-D 102 KM 2001
|
Wysłany: 22-08-2014, 15:59
|
|
|
Okazało się tak jak tutaj wymyśliliście że pompka nie działa i silniczek tylnego spryskiwacza trzeba wymienić. Byłem w sklepie i poinformowano mnie że są takie pompki ale trzeba przerabiać wtyczkę? Prawda to jest? Są może jakieś pompki od innego auta, które tutaj pasują? Pytałem w dwóch sklepach i w dwóch powiedziano mi, że taką pompkę trzeba przerobić żeby pasowała. |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 22-08-2014, 17:06
|
|
|
I mają rację z tego co pamiętam. Może lepiej poszukaj używanej oryginalnej, nie trzeba będzie przerabiać. Ja tak zrobiłem u siebie i wszystko grało dopóki auto posiadałem. |
|
 |
|
|