|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Remont |
Autor |
Wiadomość |
Maciek940502
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9TD 1997r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-08-2014, 21:23 [Cari 1.9TD] Remont
|
|
|
Witam.
A więc chciałbym się dowiedzieć ile może mnie wyniesć koszt PEŁNEGO remontu silnika.
Co mam na mysli? A więc wymiana wszystkich simeringów, pierscieni, uszczelniaczy zaworów, zaworów, panewki, uszczelka pod głowicę, planowanie głowicy... no wszystko nowe
Autko nie rdzewieje, dół zdrowy jakby z salonu wyszedł
Może ktos już z Was to robił i zna mniej więcej cenę częsci ze SREDNIEJ półki.
Chciałbym też wymienić CAŁE zawieszenie... tnz. amorki, sprężyny (przód tył), wszystkie wachacze (nie chodzi mi o wprasowywanie sworzni bo mam tak rozbite otwory na nie, że trzeba było już je spawami łapać ;/),łączniki, gumy stabilizatorów, do tego nowe sruby mimosrodowe na tył do regulacji geometrii.
Jeżeli ktos umiałby mi podać orientacyjnie cenę regeneracji silnika i kompletej wymiany zawieszenia przód i tył byłbym bardzo wdzięczny bo jeszcze TROCHĘ muszę tym autkiem pojeździć no i mam do niego sentyment... moje pierwsze autko, które nie sprawia problemów od kiedy je dostałem. |
Ostatnio zmieniony przez glina 09-09-2014, 14:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 01-09-2014, 08:05
|
|
|
Silnika dopóki się nie wyciągnie i nie rozbierze to cięzko mówic o kosztach przez oględzinami, jednak musisz się nastawić na koszt rzedu conajmniej 2,5tyś zł jednak czy z tego silnika aż tak cieknie, dymi, ledwo zipie, że trzeba mu robić generalny remont
Wahacze przednie z dobrego zmiennika to okolica 500zł, komplet amortyzatorów koło 600-700zł, komplet tulei tylnych ze śrubami mimosrodowymi to wydatek rzędu 450zł, za wymiane zawieszenia w regulacją geometrii myśle, że przedział 800-1000zł byłby realny (zaleznie od utrudnień montazowych) |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
eve1988
Forumowicz
Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Pomógł: 38 razy Dołączył: 12 Maj 2013 Posty: 580 Skąd: Łochów
|
Wysłany: 01-09-2014, 19:52
|
|
|
Ty tak na serio
Koszt takiego remontu pewnie przekroczy wartosc samochodu |
|
 |
Maciek940502
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-09-2014, 09:06
|
|
|
Ehhh... pewnie że przekroczy ;x
Chciałbym temu autu dać drugie życie, ale z tego co widzę to dużo $$$ na to pójdzie.
Autko ogólnie głosno chodzi, skrzynia jest do regeneracji (dodatkowo zapomniałem wspomnieć chyba...), ciężko pali a zawieszenie jest totalnie wybite i auto chodzi po całej drodze
No cóż jak remont ma przekroczyć wartosć samochodu bez klimy, ABS, ESP (podstawy jak na te czasy) to chyba lepiej odkładać na cos lepszego nowszego co? |
|
|
|
 |
eve1988
Forumowicz
Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Pomógł: 38 razy Dołączył: 12 Maj 2013 Posty: 580 Skąd: Łochów
|
Wysłany: 02-09-2014, 09:19
|
|
|
Wedlug mnie lepiej sprzedac to auto, za cene adekwatna do stanu technicznego dozbierac kase i rozejzec sie za nowszym. Podejzewam ze na 5tys bys sie nie zamknal.
jesli chcesz zostac, przy cari to za 6-7 tys mozna juz trafic na polifta. |
|
 |
Maciek940502
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-09-2014, 23:33
|
|
|
Tak tylko, że to "lift" już mi się tak nie podobają jak ta moja Cari... nie mają "tego czegos" xD Ale dziękuję wszystkim za rady i opinie |
|
|
|
 |
|
|