Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
grandisowcy-mobilizacja
Autor Wiadomość
kcn 
Mitsumaniak
Mitsatsubiszi

Auto: Grandis 2,4 mivec + LPG
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 12-09-2014, 23:38   grandisowcy-mobilizacja

Ojcowie, mamusie, szwagrowie , a nawet teściowe (ehh) łączmy się wszyscy w ożywieniu tematyki grandisów.
Piszmy, zakładajmy tematyy, nie krępujmy się, to wszysto w naszym wspólnym interesie.

Dział grandisa ma praktycznie tyle postów co space star tematów!!!

Ludziska wszelakiej maści, aktywizujmy się na forum nie tylko jak nam pęknie tulejka tulejki tulei....

Ps. Piszmy w błachych sprawach, pytajmy o głupoty, mylmy się (nie myli sie tylko tesciowa) po prostu sombadyewrybady .

Kto jest za , anawet przeciw niechaj sie dopisuje do tematu.

Ruszamy z koksem ;)

BTV 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.6, Grandis 2.4
Wysłany: 13-09-2014, 00:59   

Zaprawdę prawdę godo, polać mu gorzały! :)

No ja żałuję, że przez te wesela nie mogłem być na zlocie... Ale za to obtrąbiam i długimi oswiecam każdego mijającego, a jeżdżę trochę i stwierdzam, że Grandis to jest naprawdę egzotyka, i tym bardziej duma mnie z tytułu tego rozpiera :) .

Ok, zatem daję z duperelami na ogólnym :) .

kcn 
Mitsumaniak
Mitsatsubiszi

Wysłany: 13-09-2014, 16:30   

No to się wszyscy rzucili....

spokojnie po koleji z tymi wpisami hehe ;)

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 13-09-2014, 23:32   

ale co tu pisać jak nic się nie psuje w Grandisach,może poza silnikami z szajse-wagena,ale Ci koledzy pewnie problemy załatwiają na forach VW Das Auto :mrgreen: Ja przykładowo miałem zrobić manuala jak wymienić podświetlenie deski rozdzielczej na ledy,ale brak czasu i zdjęcia już z dwa lata czekają na kompie :wink: Tylko żeby koledzy z silnikami DID nie obrażali się,to tylko luźny żarcik,nie mogę przyzwyczaić się do "hybryd" typu Mitsubishi z silnikiem VW czy Nissan z silnikiem Renault :biggrin:

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 14-09-2014, 07:40   

skull napisał/a:
ale co tu pisać jak nic się nie psuje w Grandisach,może poza silnikami z szajse-wagena:
dokładnie... chyba, że mam pisać o wczorajszym odkurzaniu... :mrgreen:

martin778 
Forumowicz

Auto: Grandis 2,4
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 14-09-2014, 08:11   

U mnie w rodzinie pojawił sie kolejny japończyk :-) )) tym razem toyota yaris a byla juz
-Honda
-Dwie Mazdy
-Obecnie Grandis
Pozdrawiam włascicieli japonskich samochodow

skrool 
Nowy Forumowicz

Auto: Zafira, Grandisa 2,4 aut. + lp
Wysłany: 14-09-2014, 12:17   

No to może ja coś napiszę. Po Fiacie 125, golfie II, vectrze, vectrze, zafirze padło na Grandisa. Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem tego auta. Jak do tej pory(przejechałem jakieś 600 km) zauważyłem zacinanie się zacisku hamulca lewego tylnego koła, zaczyna trzeć i hamować. Czeka mnie przegląd wszystkich zacisków.
Teraz coś o aucie.
Grandis z 2006 r, 2,4 aut. +lpg, 6 osób.
Rodzinny samochód i wakacyjne wyjazd z przyczepą.

gołąb 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-09-2014, 13:48   

skrool napisał/a:
Czeka mnie przegląd wszystkich zacisków.
Teraz coś o aucie.
Grandis z 2006 r, 2,4 aut. +lpg, 6 osób.
Rodzinny samochód i wakacyjne wyjazd z przyczepą.
Jeśli chodzi o hamulce, to może się skończyć na porządnym czyszczeniu i nasmarowaniu elementów mocujących szczęki w bębnach...same zaciski pewnie okażą się ok...przerabiałem to zaraz po kupnie Grandka...
Też ciągam za sobą kemping na wakacje i powiem Ci, że Grandis naprawdę sobie świetnie radzi, w tym roku zaliczyłem w wakacje 3500 km. z budą :mrgreen: a Ty jaką budkę ciągasz? Nie łapiesz się na Viatoll...? Aha wogoole to już teraz czaję Twój nick, ale z innego forum :wave:

kcn 
Mitsumaniak
Mitsatsubiszi

Wysłany: 14-09-2014, 14:04   

No ja mam 2005 rok i okazuje się że tylne zaciski zaczynają się zacinać, chyba to w standardzie jest ;)

skull 
Forumowicz

Wysłany: 14-09-2014, 14:36   

Też Wam koledzy cykają trche zaworki w mivecu? Bo mimo regulacji słyszę u siebie, mnie to coś prześladują zawory :) w Space Wagonie to miałem,ale tam inna bajka była bo to GDI był :wink:

gołąb 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-09-2014, 15:00   

kcn napisał/a:
No ja mam 2005 rok i okazuje się że tylne zaciski zaczynają się zacinać, chyba to w standardzie jest ;)
a jak wcześniej pisałem... sprawdzałeś szczęki? Tam nikt tego nigdy nie rozbiera , zbiera się syf i rdza i stają...Ja wyczyściłem przesmarowałem trzpienie itd , teraz mam spokój.

kcn 
Mitsumaniak
Mitsatsubiszi

Wysłany: 14-09-2014, 15:31   

gołąb napisał/a:
kcn napisał/a:
a jak wcześniej pisałem... sprawdzałeś szczęki? Tam nikt tego nigdy nie rozbiera , zbiera się syf i rdza i stają...Ja wyczyściłem przesmarowałem trzpienie itd , teraz mam spokój.

no nie, jeszcze nie... czeka mnie to dopiero. Muszę się zebrać i to rozkręcić tylko narazie chęci nima.

A co do zaworów to póki co odpukać narazie cisza. Mam 107kkm narazie wiec może jescze nie ten czas, a na lpg jezdzi od roku z groszem.

martin778 
Forumowicz

Auto: Grandis 2,4
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 14-09-2014, 15:52   

skull napisał/a:
Też Wam koledzy cykają trche zaworki w mivecu? Bo mimo regulacji słyszę u siebie, mnie to coś prześladują zawory :) w Space Wagonie to miałem,ale tam inna bajka była bo to GDI był :wink:

To jest normalny objaw podobno w Grandisach ja w kwietniu regulowałem zawory i zawory jak cykaly tak cykaja.

gołąb 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-09-2014, 17:07   

U mnie po regulacji klepią bardzo delikatnie. Mam nadzieję że wasi mechanicy wiedzą , że w Grandisie zawory na ciepłym się ustawia...

skull 
Forumowicz

Wysłany: 14-09-2014, 19:11   

Ja wszystko sam robię w swoim grrandku,wprawdzie jestem elektrykiem,ale mechanika też nie jest mi obca :wink: regulacja oczywiście na ciepłym.Zawory słychać tylko na wolnych obrotach,już gdzieś czytałem że ten typ tak ma,chciałem tylko potwierdzić to od Was użytkowników :wink:

Odpowiedz do tematu