Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przecierająca się pseudoskóra kierownicy po 18 tkm.
Autor Wiadomość
marioIII 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 benz
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-08-2014, 12:32   Przecierająca się pseudoskóra kierownicy po 18 tkm.

Witam mam outlandera z 2012 r. i w październiku mija mu 2 lata ma najechane 19 tys km (żona tylko jeździ) od jakiegoś czasu widzę że kierownica wygląda na godzinie 12.00 jak szmata wytarta do garów, chcę to reklamować w lagunie III mi wymienili na nową ciekawe jak pójdzie z Mitsu, notabene ten sam właściciel ma i salon renault i Mitsu więc może się uda.

Macie jakieś doświadczenia w kwestii reklamacji "skóry" kierownicy?

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 27-08-2014, 12:37   Re: Przecierająca się pseudoskóra kierownicy po 18 tkm.

marioIII napisał/a:
ma najechane 19 tys km (żona tylko jeździ) od jakiegoś czasu widzę że kierownica wygląda na godzinie 12.00 jak szmata wytarta do garów

Kazać żonie zmienić ułożenie rąk na kierownicy, zmienić (lub schować) krem do rąk i pozbawić połowy biżuterii z palców :wink:
To, żeby uniknąć kolejnych kłopotów.
Co do reklamacji nie pomogę, bo to sprawy indywidualne.

Gunner 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II DID173 BHP URSUS
Wysłany: 28-08-2014, 10:57   

Ja mam przetarta fajere po lewej dolnej stronie...od obraczki.wiec przedmowca ma racje.nie narzeksj na mitsu tylko na styl uzywania auta. :mrgreen:

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 28-08-2014, 12:15   Re: Przecierająca się pseudoskóra kierownicy po 18 tkm.

marioIII napisał/a:
Witam mam outlandera z 2012 r. i w październiku mija mu 2 lata ma najechane 19 tys km (żona tylko jeździ) od jakiegoś czasu widzę że kierownica wygląda na godzinie 12.00 jak szmata wytarta do garów, chcę to reklamować w lagunie III mi wymienili na nową ciekawe jak pójdzie z Mitsu, notabene ten sam właściciel ma i salon renault i Mitsu więc może się uda.

Macie jakieś doświadczenia w kwestii reklamacji "skóry" kierownicy?

W Avensisie T27 jkosc skory na kierownicy jest tragiczna. Wychodza szybko purchle i odlazi wierzchnia warstwa. Wymienili mi juz 2 na gwarancji, ale pomoglo na 3 mies od wymiany 2giej. W koncu wzialem i dalem do obszycia. Wyglada idealnie teraz i jakosciowo 1 klasa w porownaniu do oryginalnej.

Dominik

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 29-08-2014, 08:24   

Czy Żona kremuje ręce?
Albo może kremujecie kierownicę - ja niestety popełniłem ten błąd.. i kiera w Lancerze po 75kkm wygląda jakbym pracował jako brukarz..

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 04-09-2014, 12:37   

RalfPi napisał/a:
Czy Żona kremuje ręce?
Albo może kremujecie kierownicę - ja niestety popełniłem ten błąd.. i kiera w Lancerze po 75kkm wygląda jakbym pracował jako brukarz..

To w moim przemykałem prawie 130 tkm i skóra na kierownicy bez problemów.

DJ Fazi 
Mitsumaniak
Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Wysłany: 05-09-2014, 08:33   

Troszkę to dziwne, ale jak ja zauważyłem u siebie że kierownica jest za bardzo "wymacana" w niektórych miejscach to staram się trzymać ręce w troszkę innych miejscach ;)

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 07-09-2014, 12:40   

Cytat:
Troszkę to dziwne, ale jak ja zauważyłem u siebie że kierownica jest za bardzo "wymacana" w niektórych miejscach to staram się trzymać ręce w troszkę innych miejscach

Gorzej będzie jak będziesz musiał trzymać ręce na 6 i 12 :)

Bulbo 
Forumowicz

Auto: Radiowóz Alfa 159
Wysłany: 14-09-2014, 10:12   

no ale sami wiecie że jakość materiałów jest tragiczna w mitsu , kilkukrotnie składałem reklamacje na pseudo skórę i niestety bez efektów , gdzie w innych markach miałem wymianę gwarancyjną od ręki i nie ma co tutaj zwalać na żonę , kremy itd po prostu tandeta

toppk 
Forumowicz

Auto: O2, glonojad, 2.0DID
Wysłany: 14-09-2014, 18:07   

Z tego co wiem, to można było kupić dwa warianty wyposażenia:
1) Z ekoskórą.
2) Z naturalną.
I teraz pytanie jest takie, czy obszycie kierownicy oraz wstawki na desce różnią się gatunkiem skóry, w zależności który wariant został zastosowany?

Być może się mylę, ale z tego co mi powiedział kolega, od którego kupuję OII, to były możliwości obicia eko lub naturalną skórą.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 14-09-2014, 19:26   

toppk napisał/a:
Z tego co wiem, to można było kupić dwa warianty wyposażenia:
1) Z ekoskórą.
2) Z naturalną.
I teraz pytanie jest takie, czy obszycie kierownicy oraz wstawki na desce różnią się gatunkiem skóry, w zależności który wariant został zastosowany?

Być może się mylę, ale z tego co mi powiedział kolega, od którego kupuję OII, to były możliwości obicia eko lub naturalną skórą.

Ekoskora jest tylko na desce (w nowszych modelach) tyl i boki foteli, oraz drzwi.

Dominik

toppk 
Forumowicz

Wysłany: 16-09-2014, 19:18   

Czyli nie można było kupić OII z ekoskórą na siedzeniach i na kierownicy?

paweldm 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2 did 2008r
Wysłany: 22-09-2014, 22:18   

Ja zamierzam przyszłościowo dać kierownicę do obszycia i dodatkowo przy okazji ją pogrubić i zrobić bardziej "mięsistą".

toppk 
Forumowicz

Wysłany: 23-09-2014, 20:54   

Co racja, to racja. Ta kierownica jest cienka ja d... węża. Też myślę o obłożeniu gąbką i na to skórzane obszycie. :-k
Tylko szkoda mi jej dać do zdjęcia, żeby warsztat zrobił to porządnie, poduszkę odłączył i podłączył, i nie walnął się nawet na jeden frez przy zakładaniu.

marioIII 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 benz
Wysłany: 19-12-2014, 13:43   

Odgrzewając temat zgłosiłem kilka tygodni temu przy okazji przeglądu reklamacje na przetartą kierownicę i dziś zadzwonili, że jest nowa do wymiany - bez problemu i nacisków z mojej strony :D

Odpowiedz do tematu