|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
niewiem co zrobić i rozrząd |
Autor |
Wiadomość |
gabec [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2007, 17:48 niewiem co zrobić i rozrząd
|
|
|
co mam zmienić przy 60 kkm w carismie?
chodzi mi generalnie o wymiany, czynności przeglądowe itp. nie mam bladego pojęcia a na forum nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie a nie chciałbym aby w serwisie mnie naciągneli.
czy w carismie 1.6 paski rozrządu mają tendencję do pękania? czy silnik jest "kolizyjny" czyli jak pęknie to czy coś się może rozwalić.
czy wyregulować luzy zaworowe?
to jest ten silnik 1.6 on ma chyba 103 km w niektórych miejscach podają 100....
głownie interesują mnie płyny i paski |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-03-2007, 00:29
|
|
|
gabec napisał/a: | czy w carismie 1.6 paski rozrządu mają tendencję do pękania? |
Raczej nie, chociaż wiadomo, że zawsze może się to zdarzyć.
gabec napisał/a: | czy silnik jest "kolizyjny" czyli jak pęknie to czy coś się może rozwalić. |
Tak
gabec napisał/a: | czy wyregulować luzy zaworowe? |
Tak. NA GORĄCYM SILNIKU!!!
gabec napisał/a: | co mam zmienić przy 60 kkm w carismie? |
Nie pamiętam teraz dokładnie.
Teoretycznie rozrząd przy 90tys, przy 75 olej w skrzyni. Reszta raczej standardowo.
Ale jeżeli teraz kupiłeś samochód, a przebieg nie jest pewny na 10000000% to wymień odrazu rozrząd (to jest SOHC więc jest tani - tylko pasek i napinacz) z pompą wody. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-03-2007, 00:47
|
|
|
gabec napisał/a: | co mam zmienić przy 60 kkm w carismie? | KLIKNIJ NA MNIE i czytaj do woli |
Just think...
. |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2007, 15:46
|
|
|
Ja trochę przepłaciłem ale wymiana rozrzadu w cari 1.6 kosztowała mnie w dobrym warsztacie (ale nie ASO):
140zł - pasek Mitsuboshi (chyba najlepsze)
110zł - napinacz GMB (bdb japońskie, moga być też inne japońskie)
paski wielorowkowe 30 zł + 15zł jakieś Rev, ale innych nie mieli tych nie polecam, lepiej tylko Mitsuboshi
koszt wymiany - robocizna 160zł
lektura dla Ciebie:
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=4084
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=2407 |
|
|
|
 |
|
|