|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sprzęgło w 2.0 DID - jak wam "bierze"? |
Autor |
Wiadomość |
toppk
Forumowicz
Auto: O2, glonojad, 2.0DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-09-2014, 20:57 Sprzęgło w 2.0 DID - jak wam "bierze"?
|
|
|
Przesiadając się z Octavii 1.9 TDI na OutII 2.0 DID zauważyłem znaczącą różnicę przy ruszaniu.
W Skodzie sprzęgło zaczynało działać tak od 1/3 pełnego wciśniętego pedała, natomiast w moim Outku bierze tak od 1/4. Różnica jest wyczuwalna i to bardzo - mój zdecydowanie bierze pod koniec, aczkolwiek płynnie się rusza.
Jak jest u was?
[ Dodano: 22-09-2014, 20:58 ]
Co by nie zakładać nowego wątku, zapytam w tym.
Akumulator w O II z 2011 r. - czy mogę wymienić normalnie, bez podtrzymania prądu? Nic się nie rozkoduje, nie będę musiał jechać na kasowanie jakiś błędów? |
|
|
|
 |
and
Forumowicz
Auto: Mitsubishi outlander 2.0 2010
|
Wysłany: 23-09-2014, 23:16
|
|
|
Jak wyliczyłeś tę 1/3 albo 1/4 ?
Nie zawracaj sobie głowy takimi "różnicami",przecież nie jesteś w stanie ich obiektywnie określić.
Akumulator możesz zmienić bez podtrzymania prądu,co najwyżej rozkodują się stacje w radiu. |
|
|
|
 |
emil_d
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0DID Intense+ 2010
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2011 Posty: 248 Skąd: Stare Babice
|
Wysłany: 24-09-2014, 00:25
|
|
|
and napisał/a: | Jak wyliczyłeś tę 1/3 albo 1/4 ?
Nie zawracaj sobie głowy takimi "różnicami",przecież nie jesteś w stanie ich obiektywnie określić.
Akumulator możesz zmienić bez podtrzymania prądu,co najwyżej rozkodują się stacje w radiu. |
Dokładnie - to sprzęgło sterowane hydraulicznie i nie ma tu żadnego znaczenia w którym miejscu bierze - jak się skończy to po prostu nie pojedziesz. |
|
 |
toppk
Forumowicz
Auto: O2, glonojad, 2.0DID
|
Wysłany: 29-09-2014, 19:17
|
|
|
Dziękuję za odpowiedzi
Akumulator zmieniłem normalnie i nic się nie stało
Tylko dziwi mnie jedna rzecz, a mianowicie, ten mój oryginalny aku już kiedyś rozładował się poprzedniemu właścicielowi tak, że nie mógł auta odpalić, bo grał muzykę z auta przez 2-3 godz. Mi to też się zdarzyło, kiedy sprzątałem w aucie i drzwi były otworzone przez jakies 3 godz., ale nie włączałem żadnej muzyki. Nie odpalił.
Potem wziąłem prostownik pod maskę i ładowałem go 5 godz. Po tym czasie zaciągnąłem areometrem elektrolit, aby sprawdzić stan naładowania - był naładowany tak na 85%, ALE KOLOR ELEKTROLITU BRĄZOWY! zmierzony pod dużym obciążeniem trzymał 8.5V - oczywiście po badaniu auto odpaliło.
Sprawdziłem ładowanie 14,1 - 14,3 przy włączonych i wyłączonych odbiornikach, czyli przeładowania nie mogło być!
To czemu ten elektrolit był brązowy? Nawet jeżeli aku był rozładowany, ale nie do zera, to nie ma szans na spadek masy czynnej, bo po doładowaniu powinien się był zachowywać, jak nowy.
Ot zagadka... |
|
|
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 29-09-2014, 20:02