Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
przekaznik grzania świec żarowych
Autor Wiadomość
kubaeso 
Forumowicz

Auto: pajero sport
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-09-2014, 01:48   przekaznik grzania świec żarowych

Witam.Panowie mam pytanko czy w tych naszych wozidłach dokladanie sport 99rok 2,5 TD jest jakis bezpiecznik grzania swiec zarowych.Ostatnio nie moglem zapalic po podaniu pradu na krotko na przekaznik odpalil od reki.Od tamtej pory spokoj ale chcialbym wiedziec gdzie zajrzec profilktycznie w razie powtorki.

milo 
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Wysłany: 30-09-2014, 14:51   

Jest i musi być inaczej można instalacje spalić

Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td

kubaeso 
Forumowicz

Wysłany: 01-10-2014, 01:06   

Tyle to ja wiem tylko pytanie gdzie on jest?

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 01-10-2014, 07:27   

Wina może leżeć też po stronie komputera , który nie podaje impulsu... Ja tak miałem w Pajero 2 co prawda w 2,8, ale tu myślę że jest podobnie...U mnie zamontowany był gdzieś w nogach u pasażera (komputer/sterownik świec).

kubaeso 
Forumowicz

Wysłany: 02-10-2014, 00:10   

Myslalem że w tych rocznikach nie bylo jeszcze komputerów.Trzeba bedzie podjechac do fachowcow w tej dziedzinie;)

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 02-10-2014, 10:57   

komputera nie ma w tym modelu, jest sterownik świec żarowych, na przednim słupku prawym na dole.

kubaeso 
Forumowicz

Wysłany: 02-10-2014, 14:43   

Sam raczej nic nie wskuram.Ale dziekuje za podpowiedzi.Jezeli sie uda podjade do fachowców z Bytowa na diagnoze i mały przeglądzik;)

milo 
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Wysłany: 02-10-2014, 15:04   

zbyszekm2 napisał/a:
jest sterownik świec żarowych, na przednim słupku prawym na dole.

Jak w większości mitsubishi starszych roczników
Przekaznik powinien znajdować się w komorze silnikowej łatwo go zlokalizować po grubszych przewodach

Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td

kubaeso 
Forumowicz

Wysłany: 02-10-2014, 17:29   

Przekaznik czy jak to tam nazwac jest w komorze silnika tak jak by nad lewym nadkolem zaraz pod maska bardzo latwo go zlokalizowac.Sam przekaznik jest podobno oki tylko dlaczego nie dostal prada po przekreceniu stacyjki???Po podlaczeniu pradu na krotko nagrzal swiece i zaplil wiec dziala poprawnie.No zobaczymy.Od tamtej pory bylo oki wiec moze byly styki zasniedziale jak wyjalem i wlozylem spowrotem wtyczke zasilajaca to pomoglo.Zobaczymy

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 03-10-2014, 07:44   

Napisałem wcześniej Komputer/ sterownik .... oczywiście Zbyszek ma rację z jego lokalizacją. A sprawdź czy w tym mały kabelku sterującym (przy przekaźniku pod maską) pojawia się prąd na kilka sekund po włączeniu kluczyka. Jeśli nie i nie jest to bezpiecznik jakiś, to pewnie poszedł sterownik.... Wtedy musisz go odszukać (prawdopodobnie tam jest gdzie pisał Zbyszek, przynajmniej W P II tam był) i odczytać jego nr. na tej podstawie szukać drugiego...

kubaeso 
Forumowicz

Wysłany: 03-10-2014, 16:55   

Dzisiaj poprosiłem kolege zeby podszedl do auta i zapalil.Stal 8 dni na parkingu nie ruszany i odpalil na pol strzala po zagrzaniu swiec tak jak zwykle.Czyli wszystko jest oki chyba.Jak sie powtorzy bedziemy weszyc temat.Ale dziekuje za nakierowanie juz bede wiedzial w co uderzyc na przyszlosc;)

[ Dodano: 20-10-2014, 20:23 ]
Wypada temat zakończyć.Pewnego dnia autko zapaliło po nocy ładnie podjechałem 300 metrów zgasiełem i tak już zostałem;)Cały dzień grzebania pytania do specjalistów i się okazło że elktro zawór na pompie wtryskowej przepaliła się chyba cewka i nie otwieral paliwa można było krecic do śmierci.Wywalilem to ustrojstwo wstawiłem nowy zawór prad podlaczony ze stacyjki i auto zyje i jakos mi się wydaje lepiej jeździ;)Podobno bardzo zadki przypadek ale może komus pomoże;)

Odpowiedz do tematu